pstrag - 1678 przepisów (strona:52/112)

Zupa rybna 106

zasadzie „co tam w zupie pływało”, a całość doprawiona „na oko” i po swojemu. Zupę z tego przepisu na pewno jeszcze ugotuję! Składniki: 1 pstrąg patroszony 200g krewetek koktajlowych 150g łososia 150g dorsza norweskiego 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1/2 pora 1/4 kapusty włoskiej 1 łyżeczka wędzonej papryki 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego(...)papryką oraz pieprzem. Do rondelka wlewam olej, dodaję krewetki i ząbek czosnku. Podsmażam. Do garnka wlewam ok. 2,5l wody, dodaję listki laurowe, ziele i przekładam podsmażoną włoszczyznę. Umytego pstrąga kroję na kawałki (razem z głową) i umieszczam w gotującym się bulionie. Gdy warzywa zmiękną, dodaję pokrojonego w kostkę łososia i dorsza oraz podsmażone krewetki. Teraz czas na sól, pieprz

Raj dla Podniebienia
filety dorsza i pstrąga z patelni... 137

Składniki: filet z dorsza 2 sztuki, filety z pstrąga 2 sztuki, mąka pszenna 3/4 szklanki, kucharek 1 łyżka, pieprz cytrynowy 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba z filetów dorsza i pstrąga ze skórką odciąć płetwy, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, filety podzielić na mniejsze dzwonki do woreczka wsypać mąkę, kucharka, pieprz cytrynowy i czarny, do worka

W Mojej Kuchni Lubię
Placek gryczany z kapustą i pstrągiem 120

obiad robi się sam. Jak robi się smaczny i zdrowy, to lubię jeszcze bardziej. Zupełnym przypadkiem poczyniłam placek z mąki gryczanej z kapustą kiszoną i rybą. Ja użyłam pstrąga, ale każda inna ryba będzie równie dobrze smakowała w towarzystwie kapusty. ok. szklanka mąki gryczanej 1 jajko 2-4 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 garści kiszonej kapusty większy(...)filet pstrąga przyprawy: sól i pieprz Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajko i tyle wody, aby uzyskać elastyczne ciasto o dość zwartej konsystencji. Ciasto wykładamy na dnie formy – ok. 20×20. Z kapusty odciskamy nadmiar płynu. Połowę wykładamy na ciasto. Na kapustę wykładamy rybę pokrojoną w kostkę. Przykrywamy pozostałą częścią kapusty. Pieczemy 35 minut

Kucharzyca
PSTRĄG ŁOSOSIOWY ZE SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM 160

często przewija się w moim domu, ponieważ to jedno z ulubionych mięs mojej córki.  Nie ukrywam, ja też często po nie sięgam, stąd pomysł na dzisiejszy obiad :) Użyłam pstrąga łososiowego, bo udało mi się kupić grube filety, ale łosoś też nada się wyśmienicie. Danie nie jest bardzo pracochłonne, pod warunkiem, że nie pokusimy się o własnoręczne przygotowanie ciasta francuskiego(...)Zatem zapraszam do przetestowania przepisu, ja skorzystam z niego jeszcze nie raz. SKŁADNIKI: 2 filety z pstrąga łososiowego lub łososia po około 250 g bez skóry 1 płat ciasta francuskiego 200 g szpinaku 100 g fety 1 ząbek czosnku olej sól pieprz przyprawa do ryby sok z cytryny jajko A jak to zrobić: Rybę oprószyć przyprawą do ryb i skropić

Kuchnia w opałach
Pstrąg łososiowy smażony na maśle z risotto z selerem naciowym 132

świeżości i dodatkowego aromatu.  Obiad przygotowałam już dzisiaj dla mojej mamy z okazji " Międzynarodowego Dnia Matki", była zachwycona;) A po obiedzie była też słodka niespodzianka;) Składniki: - 1 filet pstrąga łososiowego - sok z połowy cytryny - kilka listków świeżego tymianku - 100 gram masła - 250 gram ryżu do risotto Uncle Ben's - 4 pałki selera naciowego - 600 ml wody lub bulionu Przygotowanie(...)gotowania. Patelnię zdejmujemy z ognia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, przykrywamy pokrywką i odstawiam na kilka minut. Na patelni po selerze naciowym i pozostałym maśle smażymy filety z pstrąga, jeżeli jest potrzeba dodajemy masła. Filety wcześniej marynujemy w świeżym tymianku i soku z cytryny

Życie zaczyna się w kuchni
Bezglutenowe bliny z quinoy z kawiorem z pstrąga i kremowym serkiem 141

dzisiejszy sylwestrowy wieczór przygotowuję różne przekąski, między innymi bezglutenowe bliny z dodatkiem mąki i płatków z quinoy. Podam je z kremowym serkiem, koperkiem i kawiorem z pstrąga :) już się nie mogę doczekać kiedy je zjem ;) Składniki: 80 gram mąki z quinoy 30 gram płatków quinoa 20 gram mąki z tapioki 20 gram mąki konopnej 20 gram mąki gryczanej 1 jajko(...)letniego mleka, lub wody 7 gram drożdży instant 15 gram masła pół łyżeczki cukru trzcinowego pół łyżeczki soli 1 naturalny serek kremowy 1 słoiczek kawioru z pstrąga pół pęczku koperku klarowane masło do smażenia Wykonanie: Mąki przesiewamy do miski, dodajemy drożdże instant i cukier, dolewamy mleko, lub wodę, mieszamy, aż uzyskamy jednolitą masę i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia

Quinoa Raz!
Pstrąg tęczowy łososiowy pod szpinakową kołderką 195

zdecydowanie za mało jemy ryb w naszym domu. A takich dobrych to już w ogóle... Dlatego gdy ostatnio kupiłam pstrąga tęczowego, musiałam go potraktować specjalnie, a nie jak zazwyczaj- w bułce tartej.Co prawda nie sądziłam, że ma tyle ości, ale łatwo się je usuwa pęsetą i nie ma konieczności szukania ich między zębami w trakcie jedzenia :) Składniki: 2 filety pstrąga

Kuchnia w czekoladzie
Szarlotka tatrzańska 220

jabłek. Na myśl przywodzi piesze wędrówki po górskich szlakach, a także wspomnienie wizyt w Bigosówce – skromnej karczmie tuż za Bukowiną w drodze do Łysej Polany, specjalizującej się w pstrągu (najlepszym ever!) i wspomnianej szarlotce. W tym roku Tatry odwiedziliśmy, wszamaliśmy pstrągi, ale poza sezonem szarlotki nie było. Nie mogłam odżałować, więc znalazłam przepis i upiekłam słynną szarlotkę w domu

Poezja smaku
Pstrąg tęczowy z grilla 107

Wrzucam obiecany przeze mnie kilka dni temu przepis na grillowaną rybę. Prosty, a przy tym smaczny i zdrowy. Kolejna alternatywa dla grillowanych mięs. Składniki na pstrąga tęczowego z grilla (4 porcje): 4 pstrągi tęczowe (patroszone) przyprawa do ryb lub jeśli ktoś nie ma: sól, zioła, opcjonalnie papryka sok z 1/2 cytryny 1/2 pęczka pietruszki masło Rybę umyć. Ja zawsze odkrawam

Karola gotuje
Browar Lubicz restauracyja browarna w Krakowie 96

czasie. Teraz krótko o browarze, który zaskoczył mnie niebywale (daniem). To, że miejsce klimatyczne i miła obsługa to inna sprawa, ale popatrzcie na ich propozycję dania głównego bazującego na pstrągu: Pstrąg ojcowski wędzony, podany na ciepło, z dodatkiem prażonych migdałów i warzyw duszonych na klarowanym maśle Sam wygląd dania bardzo nam przypadł do gustu. Smak również jak należy

Karola gotuje
Pstrąg łososiowy z dodatkami na parze 179

którym lądują wszystkie składniki, przez co nie musimy się przejmować mieszaniem i pilnowaniem, żeby się nie przypaliło ;) Warzywa zachowują więcej składników odżywczych i naprawdę mają pełniejszy smak.  Pstrąg łososiowy z dodatkami na parze 300-400 g pstrąga łososiowego 2 nieduże bataty 2 średniej wielkości ziemniaki garść mrożonych marchewek baby sól, pieprz, suszony koperek, ostra mieszanka przypraw Ziemniaki pokroić

FitKot
Pstrąg pieczony z pietruszką w estragonie 117

Idealny piątkowy obiad :) Estragon dopełnia smak ryb, a w połączeniu z pietruszką działa wprost cuda! Składniki: 1 pstrąg 1 pomidor 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku 1 łyżka suszonego estragonu szczypiorek natka pietruszki Wykonanie: Pstrąga oczyścić z łusek, wypatroszyć i ułożyć na pergaminie posmarowanym masłem i posypać solą i pieprzem do smaku. Na wierzch ułożyć plastry pomidora, posiekany

Tradycyjna Kuchnia
Pstrąg grillowany z piekarnika 226

Sezon na grillowanie mamy już za sobą, ale smak wakacji można odtworzyć korzystając z.... piekarnika . Dziś proponuję Wam prosty przepis na grillowanego pstrąga Smacznego 😋 Składniki 2 oczyszczone i wypatroszone pstrągi 1 czerwona papryka  1 żółta papryka 4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 cytryna ulubiona przyprawa do ryb sól i pieprz do smaku Przygotowanie Ryby dokładnie umyć

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pstrąg pieczony z sałatką na ciepło 151

zdrowy obiad. a przy tym mało pracochłonny. Najwięcej trzeba poświęcić na krojenie warzyw, ale jest to kwestia kilkunastu minut. Podaję składniki na obiad dla dwóch osób. Składniki: - dwa całe pstrągi - cukinia - cebula - 2 ząbki czosnku - papryka(najlepiej żółta) - 250 g pomidorków koktajlowych - pół cytryny - sól, pieprz, cukier ulubione zioła (u mnie mieszanka ziół śródziemnomorskich) - oliwa do smażenia Pstrągi dokładnie umyć

Cook&Love
Bosacka po polsku – Katarzyna Bosacka – Recenzja 189

karmelizowanym jabłkiem to propozycje Kasi na to by bezdyskusyjnie zachwycić swoich gości. Przystawki gorące – Rozdział ten otwierają nieśmiertelne placki ziemniaczane, jednak w dość nietypowej wersji – z wędzonym pstrągiem i marynowaną cebulą. To wynosi te danie na trochę wyższy poziom niż klasyczna wersja ze śmietaną i cukrem. W dalszym ciągu pozostając przy klasyce bliny gryczane czy mini gołąbki jednak(...)imbirem i kolendrą. Na takie szaro-bure dni jak dziś przepis ten będzie jak znalazł! Dania główne – Już pierwszy przepis w tym rozdziale, jest wejściem z przytupem. Pstrąg w maku z kaszotto jaglanym przy „zielonym stawie” nie tylko dobrze wygląda, ale prawdopodobnie obłędnie smakuje. Oprócz niego z propozycji rybnych znajdziemy jeszcze dorsza w konfiturze i łososia

Mr. Taste

Proponowane wyszukiwania