Składniki: 300 g filetów z pstrąga 1 cebula, pokrojona w kostkę 1 czerwona papryka, pokrojona w paski oliwa z oliwek 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 1 puszka pomidorów 400 ml mleczka kokosowego 1,5-2 szklanki wody 2 łyżki koncentratu pomidorowego 4 ziemniaki, pokrojone w kostkę sól, pieprz, cukier natka pietruszki Filety umyć, osuszyć, pozbawić ewentualnych ości. Cebulę i paprykę
Moja Galeria Smakuryba i ananas. Jednak nic bardziej mylnego. Składniki w tym daniu idealnie się komponują. Danie jest lekkie, ale sycące. Prezentuje się i smakuje wyśmienicie. 2 porcje: 2 filety pstrąga bez skóry ok. 140 g ananasa w lekkim syropie ok. 100 g konserwowych kiełków fasoli mung ok. 50 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej 140 g makaronu soba 1 łyżka oleju kokosowego
KucharzycaBardzo smaczne połączenie cytrynowej ryby z bazyliowym pesto. Ja akurat miałam piękny filet z okonia morskiego, ale można użyć pstrąga, łososia, czy inną rybę. Okoń morski ma mięso delikatne, ścisłe, dość chude i niewiele ości. Piękny cytrynowy aromat, który wydobywał się podczas pieczenia tej ryby, pobudzał naze kubki smakowe. Koniecznie musicie wypróbować mój
To co kochamprzy okazji pyszne klosiki rybne. Są zrobione z batatów, dzięki czemu mają lekko słodkawy smak i świetnie komponują się z rybą. Powinien być właściwie łosoś, ale ja ostatnio lubię pstrąga łososiowego i namiętnie go kupuje i to jego użyłam do przygotowania kulek. Z dodatkiem sosu to pyszny obiad. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikStatystyczny Polak zjada 12 kg ryb rocznie, a Portugalczyk 50... Artykuł RYBA GRILLOWANA Z WARZYWAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEpatelnię usmażoną wcześniej rybę, polewamy ją sosem maślanym, zdejmujemy porcje na talerze, polewamy resztą sosu z patelni i od razu podajemy. SKŁADNIKI 2 filety z soli, dorsza, flądry, pstrąga lub halibuta, po około 150-200g każdy 4 pełne łyżki stołowe mąki pszennej ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki drobno mielonego pieprzu – świetny będzie ziołowy lub biały 3 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego
Karo in the Kitchenczosnku. Z dodatkiem pieczonych pomidorków koktajlowych to dobra propozycja na obiad lub kolację. Jeśli zostanie wam kawałek świetnie uzupełni lekką sałatkę czy pastę serową. 2 dobrej jakości pstrągi tęczowe 1... Czytaj dalej
Mam To Na WidelcuKupiłam wędzonego pstrąga i zastanawiałam się co tu z niego zrobić, oprócz tego że zjeść go ot tak na kanapce. Postanowiłam zrobić z niego pastę o delikatnym kremowym, lekko kwaskowatym smaku, jak te kupowane pewnej firmy w małych pudełeczkach, a zawierające tyle chemii że głowa boli. I to był dobry wybór bo pasta smakuje wybornie na świeżym chlebie, czy jako
Bernika - moj kulinarny pamietnikWitajcie, przedstawiam Wam nowy przepis, tym razem na Pstrąga z Warzywami . Zapraszam do wypróbowania. CZYTAJ DALEJj
Sylwetka Od KuchniWprawdzie nie aż tak mocno ociekające tłuszczem ale wciąż bardzo dobre! Składniki: pstrąg wegeta pieprz cytrynowy Skworcu oliwa frytki olej śmietana majonez ząbek czosnku Rybę myjemy i kładziemy na folii, polewamy oliwą, posypujemy wegetą oraz pieprzem cytrynowym Skworcu. Na drugiej blaszce wykładamy frytki i polewamy niedużą ilością oleju. Wszystko wstawiamy do piekarnika, aż ryba się upiecze, a frytki zarumienią
Brzuszki Łakomczuszkityle też mam "rękę" do smacznego, dość zbitego a jednocześnie lekkiego jak chmurka farszu. Na blogu jest już kilka przepisów na naprawdę smaczne pierogi w moim wykonaniu (te z pstrągiem to jakaś poezja!), ale farsz truskawkowy musiałam również poddać mojemu prywatnemu testowi i cóż.. z sukcesem mogę pochwalić się Wam naprawdę ciekawym pomysłem. Jedyne co naprawdę wkurzało mnie
Mango Papajażycie będzie naturalne, przyjemne i smaczne. Dlatego propozycja na lekki, orzeźwiający obiad niech zostanie przez Was odpowiednio wykorzystana. Składniki (na 2 porcje): 300 g filetu z pstrąga 1/2 cukinii garść szpinaku świeżego 250 g szpinaku mrożonego 4 łyżki serka śmietankowego 3-4 łyżki oliwy z oliwek 1 szalotka 1 ząbek czosnku
Mango PapajaPodawa\u0107 makaron polany gor\u0105cym sosem."],"keywords":"koperek,\u0142oso\u015b,makaron,sos \u015bmietanowy"} Drukuj Makaron z łososiem i koperkiem Składniki: 200g makaronu, 1 duży filet łososia lub pstrąga łososiowego, pół pęczku koperku, 1 cebula, 1/2 szklanki śmietanki 30%, odrobina cytryny, oliwa, sól, pieprz Przygotowanie: Łososia oddzielić od skóry, usunąć ości. Podzielić łososia na kawałeczki (widelcem lub pokroić w kostkę
Bardzo Gruby Smoksubscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Jeśli lubicie dania z ryb, to zapraszam Was także do przepisów na: Ryba po grecku Ziemniaki z grilla nadziewane Kotlety z łososia Pstrąg pieczony w sosie maślanym Ryba w cieście z sosem feta Kotlety ziemniaczane z tuńczykiem Dorsz w sosie cytrynowo-maślanym Dorsz z kaszą bulgur i oliwkami Ryba ze szpinakiem i serem pleśniowym
nietylkopasta.plwartości odżywcze. Oto kilka alternatyw dla parówek, które można przyrządzić w parowarze: Ryby: Dzięki parowarowi można przygotować delikatne i soczyste dania z ryb, takie jak dorsz, łosoś, czy pstrąg. Gotowanie na parze pozwala zachować wilgotność i delikatną strukturę ryb. Warzywa: Parowar to doskonałe narzędzie do przyrządzania warzyw. Można je gotować na parze, zachowując ich chrupkość, kolor i wartości odżywcze. Kurczak
Ekscentryczny Parowar