pstrag - 1678 przepisów (strona:69/112)

Wegański zamiennik wołowiny po burgundzku 91

mięso mi zwyczajnie nie smakowało. Dlatego w ciągu ostatnich lat rzadko pojawiały się tutaj zamienniki potraw mięsnych. Ale gdy się trochę dłużej zastanowię, to brakuje mi smaku karpia, pstrąga i śledzi oraz wołowiny po burgundzku. Tę ostatnią robiłam raz na kwartał przy okazji jakiegoś święta.  Czasem przypomina mi się ten smak i przygotowuję wtedy niniejszy zamiennik

Weekendy w domu i ogrodzie
Dieta z pudełka 73

otrzymujemy dietę odpowiednio zbilansowaną pod względem odżywczym i kalorycznym. Jeśli więc powinniśmy przestrzegać rygorystycznych zaleceń dietetycznych, nie musimy się zastanawiać nad tym, ile kalorii ma łosoś, a ile pstrąg, bo ktoś zrobił to już za nas. Warto też zwrócić uwagę na coraz częściej stosowane programy lojalnościowe. Czasem zamontowanie niewielkiej aplikacji na naszym smartfonie i zbieranie punktów może zaowocować

kruche babeczki
Łosoś Pieczony z Sezamem 54

mieszanką polać łososia. Całość posypać sezamem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut, grzanie góra dół. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uwaga! Łososia możemy równie dobrze zastąpić pstrągiem łososiowym i przygotować według tego samego przepisu. Jest równie smaczny! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Łosoś Pieczony z Sezamem pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Odkryj nowe możliwości grillowania z Gourmet BBQ System Weber 73

Jeszcze kilkanaście lat temu grill kojarzył się z majówką na łonie natury czy w przydomowym ogródku, z kiełbasą i karkówką, ewentualnie pstrągiem i warzywami. Od pewnego czasu za sprawą nowszych rozwiązań, jak chociażby grille gazowe i elektryczne, opinie na temat grillowania mocno się zmieniły, bo i samo grillowanie stało się znacznie łatwiejsze, i niezależnie od pory roku można delektować się

Obiad gotowy
Imprezowe ptysie z pastą rybną – szybka przekąska 60

można przygotować dosłownie w kilka minut. Takie imprezowe ptysie z pastą rybną znikają u mnie bardzo szybko. Polecam je i Wam, spróbujcie. Składniki: około 300 g wędzonej ryby – pstrąga lub makreli 2 jajka ugotowane na twardo 2 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu 1 łyżka naturalnego jogurtu pieprz i sól do smaku gotowe ptysie Brześć Przygotowanie: Kawałki ryby przekładamy

Słodkie okruszki
Szybka smażona ryba – mintaj w panierce 60

Szybka smażona ryba – mintaj w panierce Ryba, to u mnie podstawa nie tylko na świątecznym stole. Na blogu znajdziecie przepis na smażonego karpia czy pieczonego pstrąga. Teraz czas na szybką smażoną rybę. U mnie to mintaj w panierce. Smażę tak polędwice z mintaja czy płaty. Prosto i pysznie. Bo czasem nie trzeba nic więcej. Zanim zaczniesz smażyć ryby

Słodkie okruszki
Smażona ryba z kremowym porem 52

podania ryby. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Ryba z porem Składniki na smażoną rybę z porem. 50 dkg filetów ze świeżej ryby np. pstrąga 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczka soli 1/4 łyżeczka czarnego pieprzu Kremowy por: 30 dkg pora 2 łyżki masła 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka czarnego pieprzu 200 ml śmietanki

MeCooks
SAŁATKA Z AWOKADO, MANGO I WĘDZONEGO ŁOSOSIA Z WINEGRETEM Z CYTRUSÓW 91

gustu Waszym biesiadnikom. Joyeux Noël! Przygotowanie: 20 min. Proporcje dla 4 osób ● 200 g mango ● 200 g awokado ● 150 g pomidorów ● 300 g wędzonego łososia  (lub wędzonego pstrąga łososiowego) ● 1 cytryna ● 2 pomarańcze ● 4 cl oliwy z oliwek ● sól, pieprz ● szczypta pieprzu Cayenne (opcjonalnie) ● 80 g miksu sałat (opcjonalnie)   Przygotowanie: Wyciśnij dwie pomarańcze i cytrynę, zredukuj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Surówka z czerwonej kapusty i marchewki 65

polecić Wam parę miejscówek na całkiem zacne jedzenie na Podlasiu. O Kaszubach pisać będę niewiele, bo niestety zawaliliśmy trochę sprawę z kuchnią regionalną. Na szczęście naszą sytuację uratował wędzony pstrąg. Zresztą, co ja Wam tutaj, wpadajcie jutro na Fejsa wieczorem. Składniki: pół małej czerwonej kapusty 1 duża marchewka 1 duże jabłko 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu pół łyżeczki

Kardamonovy
Dorsz w migdałach 66

przepada za nimi ze względu na ich charakterystyczny, mulisty smak. Dorsz w migdałach będzie dla niego świetna alternatywą, chociaż oczywiście nie jedyną. Na wigilijnym stole doskonale sprawdzą się również pstrągi, łososie, sandacze, halibuty lub tołpygi. Czym można opanierować rybę? Migdały to tylko jeden ze sposobów na opanierowanie ryby i wcale nie musisz ograniczać się wyłącznie do tradycyjnej bułki tartej

okolicepalnika.pl
Ryba po alzacku z sosem cytrynowym 82

też dlatego iż nie mamy dostępu do świeżych, a w marketach jakoś niezbyt lubię kupować . Czasami jednak się przemogę i kupuję, najczęściej mrożone filety (panga,okoń,tilapia),ewentualnie świeżego pstrąga lub doradę. Zdarza się i flądra w sezonie jednak tym razem była to chyba o ile dobrze pamiętam panga. Wiem jest wielu przeciwników tej ryby, więc można ją w przepisie

Ogrodnik w podróży
Zupa rybna z Francji czyli Bouillabaisse Faceta w Kuchni 58

minut 🇨🇵 – Francja ✅ Składniki ✅ 150-200 g Gładzica filet ✅ 150-200 g Labraks filet ✅ 150-200 g Witlinek filet ✅ 150-200 g Morszczuk filet ✅ 150-200 g Pstrąg tęczowy filet ✅ 2 cebule pokrojone w kostkę ✅ 1-2 bulwy kopru włoskiego drobno pokrojonego ✅ 5-6 ząbków czosnku drobno pokrojonego ✅ 5-6 pomidorów bez skórki ✅ 3-5 łyżek oliwy z oliwek ✅ Świeży

RafalCook
5 obiadów za 14 zł i mniej 90

makaronowej zjedliśmy z zapiekanką, z drugiej zrobiliśmy racuchy, bo połówka nafaszerowana sosem spokojnie wystarczyła dla dwóch osób. Poza tym rachunek za obiady można by jeszcze obniżyć: zamiast dorady kupić pstrągi, a polędwiczkę wieprzową zastąpić polędwiczką z indyka – zawsze parę złotych mniej:) Przeciętnie jeden obiad kosztował 14 zł. Nie jest to mało, bo na blogu mamy zestawy

Niedzielny kucharz
Ryba z piekarnika 75

zakupy tylko ona była dostępna w świeżej formie stąd też mój wybór. Nie żałuję, gdyż ryba okazała się być wyjątkowo smaczna. W taki sam sposób przygotować możecie chociażby doradę, pstrąga, dorsza czy mintaja. Szukasz przepisów na dania z rybą? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Łososia teriyaki. The post Ryba z piekarnika appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Pstrąg pieczony 69

piątkowy obiad              Składniki:       2 świeże pstrągi (wypatroszone i oczyszczone)   2 cytryny   8 ząbków czosnku   2 garście świeżego tymianku   świeżo zmielona sól morska   świeżo zmielona sól morska   oliwa     Przygotowanie:       Ryby umyłem i osuszyłem ręcznikiem papierowym. Cytryny pokroiłem w plasterki

R'n'G Kitchen