pstrag - 1678 przepisów (strona:64/112)

Pesto z jarmużu 21

pastę. Na koniec dodajemy starty parmezan, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy. Jeżeli pesto wyszło za gęste, dolejcie więcej oliwy. Przepisy z użyciem pesto: Makaron z pesto, wędzonym pstrągiem i suszonymi pomidorami Gęsta pomidorowa z pesto i mozzarellą Makaron z bobem, pesto i boczkiem Kasza gryczana z dynią, suszonymi pomidorami i pesto Sałatka z indykiem, koprem włoskim i pesto

Kardamonovy
Śledzie z rodzynkami i orzechami w sosie pomidorowym 16

dodam orzechy włoskie, które jakby nie było, kojarzą się ze Świętami Bożego Narodzenia. I jednym z nich są właśnie śledzie z rodzynkami i orzechami w sosie pomidorowym, a drugim pstrąg z bakaliami. Tego ostatniego jeszcze nie robiłam i nie wiem co z tego wyjdzie, więc na razie nic więcej o tym nie wspomnę. Zaglądajcie do mnie. Jeżeli jesteście fanami śledzi

Kardamonovy
Pasta z serka śmietankowego i wędzonego łososia 28

jogurt, rozdrobniony ząbek czosnku, poszatkowany koperek, sok z cytryny. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Podobne przepisy: Pasta z białego sera i szprotek Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem i sosem tatarskim Pasta z makreli i serka wiejskiego Artykuł Pasta z serka śmietankowego i wędzonego łososia pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Morszczuk w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami i bobem 32

chwilę podgrzewać. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Piersi z kurczaka w sosie z suszonych pomidorów → Bób z suszonymi pomidorami → Zupa z łososiem, ziemniakami i szpinakiem → Pstrąg pieczony z rozmarynem, czosnkiem niedźwiedzim i frytkami z batata → Ryba po grecku Artykuł Morszczuk w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami i bobem pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Jak poprawnie usmażyć rybę? 39

jest już gotowa do smażenia. Nie musimy jej skrobać, ani czyścić. Najczęściej dostępna jest w formie filetów bez ości :-). Najlepsze ryby do smażenia to np.: dorsz, okoń, sandacz, szczupak, pstrąg, sielawa, miruna, morszczuk, mintaj . Są także ryby, które dużo tracą podczas smażenia. Przykładowo węgorz smakuje dużo lepiej po uwędzeniu. Zasada to sprawdza się w przypadku większości tłustych ryb. Są też

Ania gotuje
KOTLETY Z ŁOSOSIA I SERA (keto, bez glutenu, redukcja) 34

także i w dziecięcym menu. Polecam także przepis na kotlety z halibuta i sera . Składniki – kotlety z łososia i sera 400 g filetu z łososia lub pstrąga tęczowego 150 g mixu serów tartych  – tutaj: gouda, ser z przyprawami i ziołami, dojrzewający feuer i emmentaler 50 g  c ebuli czerwonej 1 jajko koperek sól kłodawska ,  pieprz czarny

Ola la LCHF
Restauracje w Łodzi – Gdzie warto zajrzeć? 29

Łodzi. W takim otoczeniu działa Fatamorgana – restauracja znana z pizzy na własnym zakwasie oraz ciekawych zestawów lunchowych. Można tu sięgnąć po burgery (wołowe lub wege), można zamówić steki lub pstrągi. Wielkim powodzeniem cieszą się tu cepeliny z wędzonym twarogiem, frytki łódzkie z tatarem ze śledzia oraz deser Łódzki Żulik, w którym pojawiają się m.in. orzechy nerkowca i krem waniliowy infuzowany

Via Gusto
Witamina B6 37

Pokrycie zapotrzebowania na pirydoksynę samą dietą nie powinno nastręczać trudności, ponieważ występuje ona niemal wszędzie. Do najbogatszych źródeł witaminy B6 zalicza się produkty pochodzenia zwierzęcego (m.in. drób, łosoś, makrela, pstrąg, wątróbka czy wieprzowina), produkty zbożowe z pełnego ziarna (m.in. kasza gryczana, otręby, pieczywo razowe, ryż brązowy czy zarodki pszenne) oraz orzechy (głównie włoskie i laskowe). Znajdziemy ją także w bananach

Z notatnika dietetyka
Ciekawe restauracje w Krakowie – Gdzie warto zajrzeć ? 43

też rozgościć się w sali, której nadano charakter starej biblioteki. Co można tu zjeść? Przede wszystkim świeży chleb, od którego zaczyna się każda uczta. Co dalej? Można sięgnąć po pstrągi pochodzące z pobliskiej Doliny Kluczwody, można sięgnąć po wieprzowe polędwiczki z kluskami. Wielkim powodzeniem cieszą się tu dania podawane w chlebie, czyli gulasz madziarski, bigos lub gęsty i pożywny żur

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Restauracje w Warszawie - Gdzie warto zajrzeć? 37

pięknym otoczeniu i nacieszyć się autorskimi daniami Katarzyny Kowalczyk. W przytulnym wnętrzu można odpocząć przy sałatce z grillowanym boczniakiem lub spróbować tradycyjnych pierogów z różnymi farszami. Grillowane żeberka, pieczony pstrąg lub kacze udko z pieczonym jabłkiem są z kolei idealnymi propozycjami na oficjalny obiad. Stara Kamienica nie zawiedzie też miłośników pysznej kawy i deserów, a podawane tu ciasta zachwycają świeżością

Kuchcik gotuje
Ryba w galarecie 39

strawny posiłek mający wiele odmian które można dobrać w zależności od gustu. Najczęściej do tego typu potrawy dobierane są ryby żyjące w rzekach takie jak: karp, łosoś , sandacz, dorsz, pstrąg czy szczupak. Z uwagi na szeroki wachlarz wyboru każdy fan tego typu dań znajdzie coś dla siebie. Przygotowując rybę w galarecie nie trzeba ograniczać się jedynie do czasu świąt

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krewetki w galarecie z warzywami 24

SKŁADNIKI 24 sztuki średnich surowych lub podgotowanych krewetek; żelatyna; pieczarki marynowane; groszek konserwowy; świeży ogórek; 3 ugotowane na twardo jajka; pęczek koperku; 1 ząbek czosnku; kawior (z jesiotra, łososia, pstrąga lub tańszy w zależności od zasobności portfela); majonez; 1... Artykuł Krewetki w galarecie z warzywami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka