Mimo, że nie przepadam za rybami, tą zjadłam z ogromną przyjemnością. Sposób przygotowania jest śmiesznie prosty, a ryba naprawdę pyszna :) Pstrąg pieczony z ziołami i cytryną Składniki na dwie osoby: 2 pstrągi tęczowe patroszone sól pieprz cytrynowy 2 grubsze plastry cytryny + sok do skropienia kilka wiórków masła + do wysmarowania formy dwie gałązki natki pietruszki 2 gałązki koperku Wykonanie: Ryby oskrobałam
Kuchenne zapiski Edytyjeszcze lepiej wyszedł sos, którym były oblane. Po prostu się w nim zakochałem! I tylko czekałem na moment żeby go znowu wykorzystać. I pomyślałem, że idealny będzie do pieczonego pstrąga. I nie myliłem się, miałem naprawdę pyszny obiad. I w zasadzie prosty w zrobieniu. Czyli tak jak lubię najbardziej :) Do ryby: 2 całe pstrągi (już bez wnętrzności) 4 ząbki czosnku
Marder&Marder Manufacturezagęszczenia suszony czosnek, mielony kminek sól i pieprz olej do wysmarowania formy Wypełnienie: 250 g twarogu 3 łyżki kwaśnej śmietany pół pęczka posiekanego szczypiorku pęczek rzodkiewek 50 g wędzonego pstrąga do dekoracji sól, pieprz do smaku Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, delikatnie posolić, a po kilkunastu minutach odlać nadmiar płynu (najlepiej zrobić to na sitku(...)Twaróg rozgnieść, wymieszać ze śmietaną, posiekanym szczypiorkiem i pokrojoną w kostkę rzodkiewką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Napełnić koszyczki ziemniaczane. Udekorować plastrami rzodkiewki, gałązkami szczypiorku i kawałkami wędzonego pstrąga
Czerwień i błękitRybka samo zdrowie, każdy Ci o tym powie! Z nutą cytryny i bazylii smakują rewelacyjnie! 500 g pstrąga łososiowego Przyprawa do ryb RAFEX (tu kupisz) Sól Pieprz 3 łyżeczki pesto z bazylią 2 łyżki oleju z cytryną i bazylią Mąka do obtoczenia Pstrągi dokładnie oczyszczamy i zeskrobujemy łuski. Nacieramy solą i pieprzem. Robimy delikatne nacięcia w poprzek. Każdego dokładnie
VioletoweKucharzeniepracy naszego mózgu, dobrej koncentracji i logicznego myślenia. Ponadto pietruszka - czyli bomba witaminowa, z naciskiem na literkę C oraz cebula, działająca bakteriobójczo i bakteriostatycznie. SAŁATKA Z GROSZKU, CEBULI, Z PSTRĄGIEM WĘDZONYM /własny;/ puszka groszku konserwowego (polecam zamienić na zwykły, świeży groszek) pęczek natki pietruszki 1 mała czerwona cebula 200g wędzonego filetu z pstrąga sok z 1/2 cytryny
W kuchni Karmel-itkiryby są zdrowe chyba każdy z nas wie. Dziś postawiłam na zupę rybną- w roli głównej pstrąg. Składniki: 1 kg pstrąga 4 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki tłuszczu 4 pomidory 1 czerwona papryka 1 puszka zielonego groszku sól do smaku pieprz do smaku majeranek do smaku cynamon do smaku liść laurowy 2 litry wody Wykonanie: Ryby umyć i starannie
Tradycyjna Kuchniawarzywami podany z młodymi ziemniaczkami z koperkiem , to smaczne danie, które się praktycznie samo robi :) My jedynie musimy przygotować warzywa oraz rybkę i postawić ziemniaczki na gazie. Łososia lub pstrąga łososiowego, którego ja akurat użyłam, pieczemy w towarzystwie cukinii, pomidorów i czerwonej cebulki, a także ziół, takich jak rozmaryn, tymianek i bazylia. Całość zalewamy białym winem wymieszanym ze śmietanką. Świetne(...)proponuje podawać bez ziemniaczków). Składniki: (4 porcje) 3 duże czerwone cebule (lub 5-6 małych) 1 średnia cukinia 3 średnie pomidory 2 x 400 g fileta z łososia lub pstrąga łososiowego sól morska, świeżo mielony czarny pieprz 4 gałązki świeżego rozmarynu 4 gałązki świeżego tymianku 2-3 gałązki świeżej bazylii ok. 8 plasterków cytryny sparzonej i wyszorowanej 200 ml śmietany
Moja DelicjaBlueberry Corner by "jagodzianka" Tę rybę najbardziej lubię jeść upieczoną. Pstrąg to smaczna, delikatna ryba. W naturalnych warunkach, w Polsce żyje w górskich zimnych … Przeczytaj cały artykuł Post Pieczony pstrąg pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornermarynaty i sosy pstrąg z grilla pstrąg z pieczarkami stek z tuńczyka pierś z kurczaka z serem z pleśnią niebieską pałeczki z kurczaka szaszłyki z kurczaka udka z kurczaka roladki z indyka pierś kaczki pierś z gęsi kaczka z grilla T-bone z grilla górka cielęca z grilla żeberka karkówka karkówka
królestwo garówjest własnego wyrobu. Drugą przekąską był gravlax z sałatką ziemniaczaną i emulsją kaparową. Bardzo smakowała mi sałatka ziemniaczana z nutą chrzanową. Całość sympatycznie skomponowana. Pierwszym daniem głównym był smażony pstrąg ze szpinakiem i sosem szczypiorkowym. Kolejne danie ładnie skomponowane i z bardzo dobrym pstrągiem. No i ten szpinak... mam słabość do dobrze przygotowanego szpinaku. Drugim daniem głównym była kaczka
królestwo garówtradycyjnymi metodami. Grzegorz wraz ze swoją ekipą przygotował dla licznie zgromadzonej publiczności: - kaszankę z konfiturą z suski sechlońskiej ChOG i czerwonej cebuli na puree z selera, - pstrąga z kiełbasą lisiecką ChOG, grillowaną sałata rzymską i kurkami na puree z kalafiora, - antrykot z polskiej wołowiny z redykołką ChNP i borowikami, - jabłko łąckie ChOG duszone w miodzie drahimskim ChOG(...)ekspresową kruszonką z owsianki. Wszystkie dania były proste w przygotowaniu (a przynajmniej tak to wyglądało) i bardzo smaczne (wiemy bo próbowaliśmy). Na temat pstrąga wypowiedział się również autorytet sam Szef kuchni restauracji Bulaj z Gdańska Artur Moroz – chwalił sposób przygotowania i wyglądał na zadowolonego. W trakcie pokazu zasypani zostaliśmy wieloma informacjami i informacjami tak na temat używanych produktów
królestwo garówKolejny przepis w którym wykorzystuje dużą ilość świeżego szpinaku. Ja kupiłam płaty świeżego pstrąga, miał to być filet ale okazało się, że mój filet ma ości. Efekt końcowy i tak był świetny, ale myślę, że danie to wyszło by lepiej gdyby ryba była bez ości. Do takiej ryby świetnie pasuje puree z ziemniaków . Składniki: 2 płaty pstrąga lub dowolny rybny
Mama GotujeBardzo fajny sposób na przyrządzenia pstrąga z dodatkami. Ważne, żeby ryba była dobrego gatunku i świeża, wtedy danie smakuje rewelacyjnie. Składniki: 500 g ziemniaków 2 - 3 cebule 2 ząbki czosnku 1 ostra papryczka ½ pęczku koperku 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła sok z cytryny sól pieprz tymianek cząber Wykonanie: Ciemniaki obrać, umyć i pokroić w grube plastry. Cebulę pokroić(...)oliwę, sól, pieprz, tymianek i cząber a następnie wszystko wymieszać. Warzywa przełożyć do brytfanny lub naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 180 o C przez około 40 minut. Pstrągi wypatroszyć, usunąć oczy, umyć i osuszyć a następnie natrzeć solą i pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Koperek posiekać, dodać do masła i utrzeć. Masłem z koperkiem posmarować środek ryby
Mama GotujeSmażony pstrąg w panierce serowej SKŁADNIKI: 2 pstrągi ser żółty jajko łyżka mąki koperek zielony cytryna czosnek sałata grillowany hallummi pomidor czarne oliwki ulubiony dresing Rybne posolić, popieprzyć, skropić sokiem z cytryny i mocno natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę, w środku umieścić gałązkę koperku. Odłożyć pod przykryciem na około 10 minut. Roztrzep widelcem jajka. Kostki otaczaj w mące, następnie
MarciochaKucharzysię dziś dzień potoczy i oczywiście nie było w tym wszystkim chwili na zastanowienie się co przygotować na obiad. Szybkie zakupy odbyły się wśród tej gonitwy i natrafiłem na pstrąga tęczowego. No i już jest! Czego potrzeba? -pstrąg w całości -masło -ząbek czosnku -sól, pieprz -roszpunka -gruszka -sok z połowy mandarynki -ocet balsamiczny -oliwa -ser starty długo dojrzewający Rybę pozbawiamy
BaRepas