To nie jest przepis na co dzień, nie ukrywamy, że rybę w ten sposób przygotowujemy zazwyczaj, gdy chcemy zrobić wrażenie na gościach. I musimy wam powiedzieć, że to zawsze działa. Ten mały kulinarny spektakl z rozbijaniem skorupy solnej wszystkich przy stole zawsze zachwyca. Nie obawiaj się, że ryba wyjdzie zbyt słona – po pierwsze chroni ją przed tym skórka, po drugie za sprawą białka, z którym wymieszana jest sól, skorupa w piecu bardzo szybko zastygnie. Przepis polecamy szczególnie na specjalne okazje.... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...