pstrag - 1678 przepisów (strona:74/112)

Piekarnik parowy GOTIE GPP-400 BAKEandSTEAM – czy warto? 182

piekarnika parowego GOTIE GPP-400 BAKEandSTEAM. Jeśli jeszcze ich nie widzieliście, gorąco zachęcam Was do zapoznania się z nimi. Były to przepisy na: Czekoladową lawę z lodami i owocami Pstrąga na parze z warzywami Pizzę ze szpinakiem [...] Artykuł Piekarnik parowy GOTIE GPP-400 BAKEandSTEAM – czy warto? pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Dieta bezglutenowa – jadłospis na 7 dni w stylu śródziemnomorskim 189

Chleba Witalnego Putka Farinata - bezglutenowa pizza z ciecierzycy Dieta bezglutenowa w stylu śródziemnomorskim - Czwartek: Śniadanie: pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów , Bezglutenowa Bułka z Ziarnami Putka Obiad : pieczony pstrąg z pomidorkami koktajlowymi , młode ziemniaki, fasolka szparagowa Podwieczorek: czekoladowy budyń jaglany, brzoskwinia lub pomarańcza Składniki / na 2 porcje: 1/4 szklanki kaszy jaglanej 3/4 szklanki mleka krowiego lub roślinnego

Chilli Czosnek i Oliwa
Co na grilla? 3 pomysły na lekkie dania z grilla 102

grilla. Te pierwsze grilluję w całości, zawinięte w folię aluminiową lub umieszczone w specjalnych kratkach. Do grillowania najlepiej nadają się ryby o zwartej strukturze, czyli np. łosoś lub pstrąg. Z ryb lub chudego mięsa przygotowuję też kolorowe szaszłyki z warzywami, alternatywę dla szaszłyków wieprzowych. Żadna marynata do mięsa czy sos sałatkowy nie obejdzie się oczywiście bez oliwy. Ostatnio często sięgam

Chilli Czosnek i Oliwa
Aromatyczny gulasz z szynki 162

Aromatyczny gulasz z szynki to moja propozycja mięsnej potrawy do młodych ziemniaczków. Dlaczego ten gulasz jest wyjątkowy? Otóż smak całości podbijemy odrobiną ostrej pasty z papryki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajka nadziewane kremem z awokado, szalotki, czosnku i gotowanych żółtek, podane z odrobiną kawioru 140

twardo  1 szalotka 1 ząbek czosnku 2 awokado 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia nierafinowanej  1/2 cytryny sól i biały pieprz  kawior (u mnie z pstrąga) Wykonanie: Ugotowane, przestudzone i obrane jajka przeciąć na pół, wydrążyć żółtko wrzucić do blendera, dodać dwa obrane awokado, pokrojoną szalotkę, czosnek, oliwę, wycisnąć sok z cytryny, dodać jedną szczyptę soli morskiej

Wino Francja Kuchnia
Najlepsze domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 149

Śledź po kaszubsku Tuńczykowa pasta do kanapek Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Sałatki Sałatka

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka ze słoika – z bobem i fasolką 127

sprawdzą się drobne kulki mozzarelli lub klasyczna mozzarella pokrojona w kostkę, bundz, ser bałkański, a także miękki ser kozi i owczy. Inna wędzona ryba? Pasuje wędzony na ciepło łosoś, pstrąg albo makrela. Nawet szprtki! A nawet ośmiornica albo krewetki z zalewy zrąbią z tej sałatki bardzo wykwintną pozycję. Do takiego zestawu smaków pasuje też jajko na twardo, świeże i suszone

Karo in the Kitchen
Paprykarz domowy niezwykle smaczny 140

ryżu (u mnie do risotto) przecier pomidorowy łyżeczka czubata słodkiej papryki w proszku pół łyżeczki wędzonej papryki (ostrej lub słodkiej) sól himalajska świeżo mielony pieprz pół łyżeczki kurkumy wędzony pstrąg (lub inna ryba) --> robiłam też drugą wersję z gotowaną na parze polędwicą z dorsza (też wyszło bardzo dobrze) Warzywa pokrój w bardzo drobną kostkę (paprykę wcześniej obrałam ze skórki

Cytryna&Co.
5 najdziwniejszych norweskich potraw 117

może się wydawać dla obcokrajowców (i chyba nie tylko) dziwne. W Norwegii nie jest inaczej! Przedstawiam Wam 5 najdziwniejszych norweskich potraw. Skusilibyście się? Rakfisk – To najprościej mówiąc fermentowany pstrąg. By przygotować takie danie wystarczy wyfiletować rybę, posolić i odstawić na kilka miesięcy do pomieszczenia o temperaturze od 4 do 8 stopni! Charakteryzuje się BARDZO silnym zapachem. Podawany najczęściej

Czynniki pierwsze
Flaczki z boczniaków 194

Cudowna zupa z boczniaków. Pikantna, rozgrzewająca i bezmięsna. Kolejna odsłona flaczków, bez flaków :).  Flaczki z drobiu Flaczki z pstrąga Składniki: 300 g boczniaków 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 1/2 cebuli 1 łyżka masła Przyprawy: 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka imbiru gałka muszkatołowa sól, pieprz, kilka ziaren pieprzu, 1-2 ziarenka ziela angielskiego , listek laurowy Jak zrobić

Rodzinka w kuchni
Sałatka z wędzoną makrelą i pestkami granatu 130

Bardzo lubię sałatki z dodatkiem ryb. Jakiś czas temu podzieliłam się z Wami przepisami na sałatkę z jajkiem i wędzonym pstrągiem , sałatkę z selerem naciowym i tuńczykiem , warstwową sałatkę ze śledziem , sałatkę z jajkiem i tuńczykiem czy standardowa sałatkę śledziową . Dzisiaj przyszedł czas na kolejną szybką, pyszną i zdrową sałatkę z wędzoną makrelą oraz pestkami granatu. Jest to doskonała propozycja

Życie ze smakiem
Omlet z białek z wędzonym pstrągiem 171

zrobić z białkami, które czasami Nam zostają? Może puszysty i delikatny omlet? Ale nie w wersji słodkiej, a wytrawnej, czyli takiej z dodatkiem mojego ulubionego wędzonego pstrąga łososiowego (który można zamienić na wędzonego łososia), plus drobno posiekana dymka, a do podania śmietana- koniecznie kwaśna- i awokado. Zdrowo, lekko i naprawdę ekspresowo- ot, około 10 minut, łącznie z ubiciem! 👍 1 omlet

Kraina Miodem Płynąca
Wędzona ryba - zdrowa czy niezdrowa? 103

ryby świeże, więc należy więc bardziej zajadać się rybami świeżymi niż tymi wędzonymi. Wędzona ryba doskonale sprawdza się jako dodatek do kolacji - ja na przykład uwielbiam wędzonego pstrąga z żytnim pieczywem i ogórkami kiszonymi. Tak jak widać na poniższym zdjęciu. Pamiętajmy przede wszystkim o tym, co dotyczy wszystkiego - co za dużo to niezdrowo! Unikajmy zatem zajadania się wędzonymi rybami

MintTaste
Wtorek: Sushi bez zawijania, czyli sushi bowl 112

nich się obędzie, ale ich obecność wzmacnia smak, wnosząc delikatny zapach i posmak morza. Sushi bowl możecie zrobić z krewetkami, pieczonym łososiem, rybą maślaną, wędzonym łososiem, a nawet pstrągiem. Ważnym elementem dania jest biała rzodkiew – świetnie sprawdzi się też czarna rzepa, lekko pikantna, która zastępuje w sushi bowl chrzan wasabi. Oczywiście możecie go użyć, ale rzodkiew nadaje potrawie świeżości

Niedzielny kucharz