możesz też piec z kawałkami oliwek (wybierz te z pestką w środku) - Danie to możesz również zaserwować z kawałkiem dobrego mięsiwa, np. polędwiczek bądź też z pieczoną rybą np. pstrągiem z cytryną Życzę Smacznego
SMYKWKUCHNInadzieję, że Wam zasmakuje. Przygotowanie 15 min Pieczenie 1 godz. Dla 4-6 osób 18 małych młodych ziemniaków 6 plastrów wędzonego łososia 1 słoiczek ikry z taszy lub pstrąga lub łososia 15 cl gęstej śmietany* Pasta wasabi Kilka gałązek koperku Oliwa z oliwek Sól, pieprz Rozgrzej piekarnik do temperatury180°C. Ziemniaki umyj i osusz, włóż do naczynia żaroodpornego
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaczołówce eksporterów mrożonych łososi, małży, malin, jagód, soku winogronowego i wielu innych produktów. Długa linia brzegowa oraz czyste wody, obfitują w ryby i owoce morza. Hodowane są tu łososie, pstrągi, małże, wodorosty, przegrzebki i abalone. Chile obok Norwegii, jest największym na świecie producentem łososia. Zimny Prąd Humboldta opływający wybrzeże, sprzyja występowaniu takich gatunków jak anchois, makrele, sardynki, ostroboki, krewetki, mątwy
królestwo garówJeśli lubicie zjeść lekko, a zarazem smacznie, polecam Wam zapiekaną rybkę. Wybrałam pstrąga łososiowego, którego zastąpić możecie łososiem lub inną białą rybą, np dorszem. Zapieczony w jogurcie, z dużą ilością świeżego koperku pachnie i smakuje wybornie. Rybkę taką podajcie kaszą owsianą lub kuskusem oraz lekką sałatką. Składniki: 1 porcja ryby ( około 300 g ) 400 ml jogurtu naturalnego 1 jajko pęczek
kolorowotorcikowoDorada z grilla smakuje wyśmienicie, wspaniała alternatywa dla pstrągów i łososi Faszerowana ziołowym masełkiem, podana z sałatką z sałaty, truskawek i ogórka to połączenie które zachwyci każdego za niebanalny smak. Niektórzy pieką rybę w folii aluminowej ja polecam kupić kratkę do ryb, skórka jest przypieczona i ryba bardziej aromatyczna. Składniki: 2 wypatroszone dorady Ziołowe masło: 2 łyżki masła pęczek świeżego
Wanilia i KardamonSame naleśniki można usmażyć z różnej mąki a jako dodatek dodajemy nasze ulubione składniki. Te dzisiejsze zaczerpnęłam z wielkiej księgi przepisów Jamiego Olivera. Zapraszam serdecznie. Naleśniki gryczane z wędzonym pstrągiem i jajem w koszulce według Jamiego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanienadzienie: 400 g zielonych szparagów, oliwa, sól, cukier, sok z cytryny, 200 g serka mascarpone, 100 pstrąga łososiowego lub łososia wędzonego, ciasto: 125 ml wody, 40 g masła, sól, 90 g mąki pszennej, 2 - 3 jajka, Wodę zagotować z masłem i szczyptą soli – gotować aż zacznie się dobrze pienić. Zdjąć z ognia, wsypać mąkę. Drewnianą łyżką wyrabiać ciasto
królestwo garówmiętą, czerwoną cebulą i tłoczonym na zimno olejem z pestek dyni. W efekcie uzyskałam pyszny, orzeźwiający sos, który idealnie pasował zarówno do delikatnych białych szparagów jak równie delikatnego mięsa pstrąga.” Czytaj więcej
Wiem co jemSzybka rybka? Oczywiście!, świat nie kończy się na pstrągu i łososiu :). Wybór ryb z roku na rok się powiększa w sieciowych sklepach, oferując ciekawe gatunki ryb po przystępnych cenach. Dorada to łatwa w przygotowaniu, bardzo smaczna ryba. Jej wartości odżywcze również nie ustępują większości ryb: pełnowartościowe białko, witamina D, jod, selen czy nienasycone kwasy tłuszczowe. Dorada jest niskokaloryczną rybą która
Kuchnia PROzdrowotnawędzoną rybą to smaczna i zdrowa propozycja na lekki obiad czy kolację. Składniki: (na 2 porcje) 6-8 małych młodych ziemniaczków 1 młoda cukinia 1 rzodkiew 300g płata wędzonego pstrąga łososiowego oliwa z oliwek sok z cytryny sól, czarny pieprz siemię lniane Sposób przygotowania: Ziemniaczki szorujemy i gotujemy w mundurkach do miękkości. Kroimy w plastry. Rzodkiew i cukinię myjemy
Pyry na GazSkładniki płat pstrąga tęczowego - łososiowy 1 mała czerwona cebula 1/3 szklanki białego pół wytrawnego wina 25 g masła sok z jednej cytryny 3 łyżeczki miodu sól, pieprz pesto z niedźwiedziego czosnku Przygotowanie Rybę dokładnie opłukać. Ugotować w bulionie warzywnym (ok 5 min). Cebulę posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na łyżeczce masła. Wlać wino i sok z cytryny - trzymać na ogniu
Gaździnka warzypapierze do pieczenia i oprószamy przyprawami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Tak przygotowane ziemniaki są fantastycznym dodatkiem do dań obiadowych. Przepis na pstrąga ze zdjęcia znajdziecie tutaj (KLIK
Czary - gary w kuchnigrillu sprawdza się nie tylko mięso Składniki do kupienia w Almie 250 g łososia lub pstrąga łososiowego 1 średnia cukinia 2 podłużne cebule 3-4 pieczarki sól, pieprz przyprawa do ryb … Czytaj dalej Szaszłyki z łososiem
czarrna od kuchniSkładniki (na 2 -3 porcje): 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 cm imbiru trawa cytrynowa (sproszkowana) 2 łyżki oleju sezamowego 1/2 dużego batata 1/2 mango 250 gram filetu z pstrąga łososiowego 500 ml bulionu rybnego lub warzywnego 200 ml przecieru pomidorowego marki Łowicz 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sambal oelek szczypta papryki wędzonej garść świeżej
Mango Papajadowolnej godzinie bez włóczenia się z dwójką rozrabiaków po marketach :) Szczerze polecamy! Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 Składniki: Makaron pełnoziarnisty wstążki dla 4 osób Ok 150g wędzonego pstrąga łososiowego (można użyć wędzonego łososia) Dwie małe garści szpinaku 3 łyżki serka kremowego (jeśli nie zależy nam na niskokaloryczności dania można zastąpić mascarpone) Odrobina oleju Cytryna Przyprawy: świeżo mielony
Kolizje Smaków