pstrag - 1678 przepisów (strona:84/112)

Sałatka z młodymi ziemniaczkami i pstrągiem 112

wędzoną rybą to smaczna i zdrowa propozycja na lekki obiad czy kolację. Składniki: (na 2 porcje) 6-8 małych młodych ziemniaczków 1 młoda cukinia 1 rzodkiew 300g płata wędzonego pstrąga łososiowego oliwa z oliwek sok z cytryny sól, czarny pieprz siemię lniane Sposób przygotowania: Ziemniaczki szorujemy i gotujemy w mundurkach do miękkości. Kroimy w plastry. Rzodkiew i cukinię myjemy

Pyry na Gaz
Pstrąg tęczowy z pesto z niedźwiedziego czosnku w sosie cytrynowym 113

Składniki płat pstrąga tęczowego - łososiowy 1 mała czerwona cebula 1/3 szklanki białego pół wytrawnego wina 25 g masła sok z jednej cytryny 3 łyżeczki miodu sól, pieprz pesto z niedźwiedziego czosnku Przygotowanie Rybę dokładnie opłukać. Ugotować w bulionie warzywnym (ok 5 min). Cebulę posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na łyżeczce masła. Wlać wino i sok z cytryny - trzymać na ogniu

Gaździnka warzy
Ziemniaki pieczone z ziołami 209

papierze do pieczenia i oprószamy przyprawami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut.  Tak przygotowane ziemniaki są fantastycznym dodatkiem do dań obiadowych.   Przepis na pstrąga ze zdjęcia znajdziecie tutaj (KLIK

Czary - gary w kuchni
Szaszłyki z łososiem 153

grillu sprawdza się nie tylko mięso Składniki do kupienia w Almie 250 g łososia lub pstrąga łososiowego 1 średnia cukinia 2 podłużne cebule 3-4 pieczarki sól, pieprz przyprawa do ryb … Czytaj dalej Szaszłyki z łososiem

czarrna od kuchni
Pomidorowa zupa z mlekiem kokoswym, mango, batatem i rybą 114

Składniki (na 2 -3 porcje): 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 cm imbiru trawa cytrynowa (sproszkowana) 2 łyżki oleju sezamowego 1/2 dużego batata 1/2 mango 250 gram filetu z pstrąga łososiowego 500 ml bulionu rybnego lub warzywnego 200 ml przecieru pomidorowego marki Łowicz 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sambal oelek szczypta papryki wędzonej garść świeżej

Mango Papaja
Makaron z wędzonym pstrągiem łososiowym i szpinakiem (fit) 189

dowolnej godzinie bez włóczenia się z dwójką rozrabiaków po marketach :) Szczerze polecamy! Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 Składniki: Makaron pełnoziarnisty wstążki dla 4 osób Ok 150g wędzonego pstrąga łososiowego (można użyć wędzonego łososia) Dwie małe garści szpinaku 3 łyżki serka kremowego (jeśli nie zależy nam na niskokaloryczności dania można zastąpić mascarpone) Odrobina oleju  Cytryna Przyprawy: świeżo mielony

Kolizje Smaków
Surówka z łodyżek czosnku niedźwiedziego i rzodkiewek 115

dodatkiem do posiłku. Bardzo aromatyczna oraz, przede wszystkim, godna polecenia ze względu na walory zdrowotne i smakowe. Gorąco polecam i… na zdrowie. Zapraszam również na: - Niedźwiedzie pesto - Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim Wydrukuj przepis The post Surówka z łodyżek czosnku niedźwiedziego i rzodkiewek appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
JADŁOSPIS NA 6 I 7 DZIEŃ DIETY 1500 KCAL. 120

Serem - 6 dzień diety - Kanapki z Jajem i WĘDLINĄ- 7 dzień diety Drugie Śniadanie : ***************************** - Koperkowy koktajl - 6 dzień diety - Kanapka z Serem Topionym - 7 dzień diety Obiad :  *********************** - Pstrąg z Grilla z Ziemniakami - 6 dzień diety  - Kotlet panierowany z Piersi Kurczaka - 7 dzień diety Podwieczorek :  *************************** - Pierniczki z mlekiem - 6 dzień diety - Owoc Kolacja :  ************************* - Sałatka z Sałaty

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pstrąg łososiowy z sosem koperkowym 119

przygotowana ryba będzie równie dobrze smakowała jako danie obiadowe lub jako przystawka na zimno. Polecam, smakuje rewelacyjnie :) 300 g pstrąga łososiowego przyprawa do ryb w młynku do smaku łyżka soku z limonki świeżo zmielony pieprz do smaku 2 łyżki oleju do smażenia Sos koperkowy: 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki posiekanego koperku odrobina soli i pieprzu

Smakołyki Asi
Rybne burrito 166

Pomysł mojego partnera :) Składniki 2/4 szklanki ryżu białego 400 g pstrąga łososiowego 100 g mrożonego szpinaku 4 tortille pszenne 1 szalotka 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka … Czytaj dalej Rybne burrito

czarrna od kuchni
Faszerowane jajka z pstrągiem i chrzanem wasabi. 169

Faszerowane jajka! Bardzo kolorowe, aromatyczne i przepyszne!  Spróbujcie zrobić je na mój sposób! Życzę smacznego jajeczka! ;-))) SKŁADNIKI: - 6 jaj ugotowanych - 1/4 kostki sera feta - wędzony pstrąg tęczowy - dymka - natka pietruszki  - 3 łyżki sosu tatarskiego - łyżeczka chrzanu wasabi Jajka gotujemy na twardo. Wyjmujemy żółtka mi mieszamy z w/w składnikami. Faszerujemy jajka, posypujemy obficie dymką! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Pasta z awokado z brokułem i rybą 156

awokado dojrzałe jajko ugotowane na twardo pół brokuła sól i pieprz papryczka chili  wędzona makrela lub pstrąg łyżka soku z cytryny natka z pietruszki Brokuła gotujemy do miękkości. Lekko blendujemy. Dodajemy pokrojone w kostkę jajko, awokado i doprawiamy przyprawami oraz sokiem z cytryny. Na koniec dodajemy rybę. Mieszamy. Posypujemy drobno posiekaną natką. Podajemy z ulubioną grzanką

AZgotuj!
Pstrąg po śródziemnomorsku 136

potrzebuje zbyt wielu dodatków i nie wymaga zbyt wielu czasu na jego obróbkę, stąd to świetny pomysł na zdrowy i szybki obiad :) Składniki na 2 porcje: 2 nieduże pstrągi tęczowe 2 plasterki cytryny 1-2 ząbki czosnku tymianek rozmaryn sól pieprz 4 oliwki masło Przygotowanie: Rybę obmyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Naciąć z obu stron skórę. W te otwory włożyć plasterki

Fabryka pomysłów
Fit przepisy na blogu 148

CZERWONĄ FASOLĄ MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z TUŃCZYKIEM MAKARON ZE SZPINAKIEM WITAMINOWA BOMBA INDYK W SOSIE CURRY PASTA Z HALIBUTA TATAR Z ŁOSOSIA ZAPIEKANKA Z CUKINII SURÓWKA PEKIŃSKA Z SUSZONYM POMIDOREM PSTRĄG GRILLOWANY MIKSTURA OCZYSZCZAJĄCA SAŁATKA Z ANANASA KURCZAK Z WARZYWAMI TWAROŻEK Z POMIDOREM I SZCZYPIORKIEM KOKTAJL Z KIWI I BANAN DIETETYCZNA SAŁATKA Z SELERA KOKTAJL ARBUZOWO-TRUSKAWKOWY RYBA NA WARZYWNEJ PIERZYNCE

W kuchennym oknie Ewy
Jajka z sosem chrzanowym 124

chrzanowo – serową pierzynką potrzebujemy: 5 ugotowanych jajek 1 łyżeczka musztardy dijon 4 łyżeczki chrzanu sól, pieprz do smaku 125 g serka śniadaniowego (u mnie kozi) kawior z pstrąga W naczyniu mieszamy serek, chrzan, musztardę oraz pieprz. Całość powinna się połączyć i stworzyć jednolitą aczkolwiek dość puszystą masę. Jajka przekrawamy na połówki o na ich wierzch nakładamy masę chrzanową

Szybko Tanio Smacznie