wędzoną rybą to smaczna i zdrowa propozycja na lekki obiad czy kolację. Składniki: (na 2 porcje) 6-8 małych młodych ziemniaczków 1 młoda cukinia 1 rzodkiew 300g płata wędzonego pstrąga łososiowego oliwa z oliwek sok z cytryny sól, czarny pieprz siemię lniane Sposób przygotowania: Ziemniaczki szorujemy i gotujemy w mundurkach do miękkości. Kroimy w plastry. Rzodkiew i cukinię myjemy
Pyry na GazSkładniki płat pstrąga tęczowego - łososiowy 1 mała czerwona cebula 1/3 szklanki białego pół wytrawnego wina 25 g masła sok z jednej cytryny 3 łyżeczki miodu sól, pieprz pesto z niedźwiedziego czosnku Przygotowanie Rybę dokładnie opłukać. Ugotować w bulionie warzywnym (ok 5 min). Cebulę posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na łyżeczce masła. Wlać wino i sok z cytryny - trzymać na ogniu
Gaździnka warzypapierze do pieczenia i oprószamy przyprawami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Tak przygotowane ziemniaki są fantastycznym dodatkiem do dań obiadowych. Przepis na pstrąga ze zdjęcia znajdziecie tutaj (KLIK
Czary - gary w kuchnigrillu sprawdza się nie tylko mięso Składniki do kupienia w Almie 250 g łososia lub pstrąga łososiowego 1 średnia cukinia 2 podłużne cebule 3-4 pieczarki sól, pieprz przyprawa do ryb … Czytaj dalej Szaszłyki z łososiem
czarrna od kuchniSkładniki (na 2 -3 porcje): 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 cm imbiru trawa cytrynowa (sproszkowana) 2 łyżki oleju sezamowego 1/2 dużego batata 1/2 mango 250 gram filetu z pstrąga łososiowego 500 ml bulionu rybnego lub warzywnego 200 ml przecieru pomidorowego marki Łowicz 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sambal oelek szczypta papryki wędzonej garść świeżej
Mango Papajadowolnej godzinie bez włóczenia się z dwójką rozrabiaków po marketach :) Szczerze polecamy! Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 Składniki: Makaron pełnoziarnisty wstążki dla 4 osób Ok 150g wędzonego pstrąga łososiowego (można użyć wędzonego łososia) Dwie małe garści szpinaku 3 łyżki serka kremowego (jeśli nie zależy nam na niskokaloryczności dania można zastąpić mascarpone) Odrobina oleju Cytryna Przyprawy: świeżo mielony
Kolizje Smakówdodatkiem do posiłku. Bardzo aromatyczna oraz, przede wszystkim, godna polecenia ze względu na walory zdrowotne i smakowe. Gorąco polecam i… na zdrowie. Zapraszam również na: - Niedźwiedzie pesto - Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim Wydrukuj przepis The post Surówka z łodyżek czosnku niedźwiedziego i rzodkiewek appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoSerem - 6 dzień diety - Kanapki z Jajem i WĘDLINĄ- 7 dzień diety Drugie Śniadanie : ***************************** - Koperkowy koktajl - 6 dzień diety - Kanapka z Serem Topionym - 7 dzień diety Obiad : *********************** - Pstrąg z Grilla z Ziemniakami - 6 dzień diety - Kotlet panierowany z Piersi Kurczaka - 7 dzień diety Podwieczorek : *************************** - Pierniczki z mlekiem - 6 dzień diety - Owoc Kolacja : ************************* - Sałatka z Sałaty
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiprzygotowana ryba będzie równie dobrze smakowała jako danie obiadowe lub jako przystawka na zimno. Polecam, smakuje rewelacyjnie :) 300 g pstrąga łososiowego przyprawa do ryb w młynku do smaku łyżka soku z limonki świeżo zmielony pieprz do smaku 2 łyżki oleju do smażenia Sos koperkowy: 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki posiekanego koperku odrobina soli i pieprzu
Smakołyki AsiPomysł mojego partnera :) Składniki 2/4 szklanki ryżu białego 400 g pstrąga łososiowego 100 g mrożonego szpinaku 4 tortille pszenne 1 szalotka 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka … Czytaj dalej Rybne burrito
czarrna od kuchniFaszerowane jajka! Bardzo kolorowe, aromatyczne i przepyszne! Spróbujcie zrobić je na mój sposób! Życzę smacznego jajeczka! ;-))) SKŁADNIKI: - 6 jaj ugotowanych - 1/4 kostki sera feta - wędzony pstrąg tęczowy - dymka - natka pietruszki - 3 łyżki sosu tatarskiego - łyżeczka chrzanu wasabi Jajka gotujemy na twardo. Wyjmujemy żółtka mi mieszamy z w/w składnikami. Faszerujemy jajka, posypujemy obficie dymką! Smacznego
SMYKWKUCHNIawokado dojrzałe jajko ugotowane na twardo pół brokuła sól i pieprz papryczka chili wędzona makrela lub pstrąg łyżka soku z cytryny natka z pietruszki Brokuła gotujemy do miękkości. Lekko blendujemy. Dodajemy pokrojone w kostkę jajko, awokado i doprawiamy przyprawami oraz sokiem z cytryny. Na koniec dodajemy rybę. Mieszamy. Posypujemy drobno posiekaną natką. Podajemy z ulubioną grzanką
AZgotuj!potrzebuje zbyt wielu dodatków i nie wymaga zbyt wielu czasu na jego obróbkę, stąd to świetny pomysł na zdrowy i szybki obiad :) Składniki na 2 porcje: 2 nieduże pstrągi tęczowe 2 plasterki cytryny 1-2 ząbki czosnku tymianek rozmaryn sól pieprz 4 oliwki masło Przygotowanie: Rybę obmyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Naciąć z obu stron skórę. W te otwory włożyć plasterki
Fabryka pomysłówCZERWONĄ FASOLĄ MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z TUŃCZYKIEM MAKARON ZE SZPINAKIEM WITAMINOWA BOMBA INDYK W SOSIE CURRY PASTA Z HALIBUTA TATAR Z ŁOSOSIA ZAPIEKANKA Z CUKINII SURÓWKA PEKIŃSKA Z SUSZONYM POMIDOREM PSTRĄG GRILLOWANY MIKSTURA OCZYSZCZAJĄCA SAŁATKA Z ANANASA KURCZAK Z WARZYWAMI TWAROŻEK Z POMIDOREM I SZCZYPIORKIEM KOKTAJL Z KIWI I BANAN DIETETYCZNA SAŁATKA Z SELERA KOKTAJL ARBUZOWO-TRUSKAWKOWY RYBA NA WARZYWNEJ PIERZYNCE
W kuchennym oknie Ewychrzanowo – serową pierzynką potrzebujemy: 5 ugotowanych jajek 1 łyżeczka musztardy dijon 4 łyżeczki chrzanu sól, pieprz do smaku 125 g serka śniadaniowego (u mnie kozi) kawior z pstrąga W naczyniu mieszamy serek, chrzan, musztardę oraz pieprz. Całość powinna się połączyć i stworzyć jednolitą aczkolwiek dość puszystą masę. Jajka przekrawamy na połówki o na ich wierzch nakładamy masę chrzanową
Szybko Tanio Smacznie