dodatkiem do posiłku. Bardzo aromatyczna oraz, przede wszystkim, godna polecenia ze względu na walory zdrowotne i smakowe. Gorąco polecam i… na zdrowie. Zapraszam również na: - Niedźwiedzie pesto - Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim Wydrukuj przepis The post Surówka z łodyżek czosnku niedźwiedziego i rzodkiewek appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoSerem - 6 dzień diety - Kanapki z Jajem i WĘDLINĄ- 7 dzień diety Drugie Śniadanie : ***************************** - Koperkowy koktajl - 6 dzień diety - Kanapka z Serem Topionym - 7 dzień diety Obiad : *********************** - Pstrąg z Grilla z Ziemniakami - 6 dzień diety - Kotlet panierowany z Piersi Kurczaka - 7 dzień diety Podwieczorek : *************************** - Pierniczki z mlekiem - 6 dzień diety - Owoc Kolacja : ************************* - Sałatka z Sałaty
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiprzygotowana ryba będzie równie dobrze smakowała jako danie obiadowe lub jako przystawka na zimno. Polecam, smakuje rewelacyjnie :) 300 g pstrąga łososiowego przyprawa do ryb w młynku do smaku łyżka soku z limonki świeżo zmielony pieprz do smaku 2 łyżki oleju do smażenia Sos koperkowy: 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki posiekanego koperku odrobina soli i pieprzu
Smakołyki AsiPomysł mojego partnera :) Składniki 2/4 szklanki ryżu białego 400 g pstrąga łososiowego 100 g mrożonego szpinaku 4 tortille pszenne 1 szalotka 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka … Czytaj dalej Rybne burrito
czarrna od kuchniFaszerowane jajka! Bardzo kolorowe, aromatyczne i przepyszne! Spróbujcie zrobić je na mój sposób! Życzę smacznego jajeczka! ;-))) SKŁADNIKI: - 6 jaj ugotowanych - 1/4 kostki sera feta - wędzony pstrąg tęczowy - dymka - natka pietruszki - 3 łyżki sosu tatarskiego - łyżeczka chrzanu wasabi Jajka gotujemy na twardo. Wyjmujemy żółtka mi mieszamy z w/w składnikami. Faszerujemy jajka, posypujemy obficie dymką! Smacznego
SMYKWKUCHNIawokado dojrzałe jajko ugotowane na twardo pół brokuła sól i pieprz papryczka chili wędzona makrela lub pstrąg łyżka soku z cytryny natka z pietruszki Brokuła gotujemy do miękkości. Lekko blendujemy. Dodajemy pokrojone w kostkę jajko, awokado i doprawiamy przyprawami oraz sokiem z cytryny. Na koniec dodajemy rybę. Mieszamy. Posypujemy drobno posiekaną natką. Podajemy z ulubioną grzanką
AZgotuj!potrzebuje zbyt wielu dodatków i nie wymaga zbyt wielu czasu na jego obróbkę, stąd to świetny pomysł na zdrowy i szybki obiad :) Składniki na 2 porcje: 2 nieduże pstrągi tęczowe 2 plasterki cytryny 1-2 ząbki czosnku tymianek rozmaryn sól pieprz 4 oliwki masło Przygotowanie: Rybę obmyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Naciąć z obu stron skórę. W te otwory włożyć plasterki
Fabryka pomysłówCZERWONĄ FASOLĄ MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z TUŃCZYKIEM MAKARON ZE SZPINAKIEM WITAMINOWA BOMBA INDYK W SOSIE CURRY PASTA Z HALIBUTA TATAR Z ŁOSOSIA ZAPIEKANKA Z CUKINII SURÓWKA PEKIŃSKA Z SUSZONYM POMIDOREM PSTRĄG GRILLOWANY MIKSTURA OCZYSZCZAJĄCA SAŁATKA Z ANANASA KURCZAK Z WARZYWAMI TWAROŻEK Z POMIDOREM I SZCZYPIORKIEM KOKTAJL Z KIWI I BANAN DIETETYCZNA SAŁATKA Z SELERA KOKTAJL ARBUZOWO-TRUSKAWKOWY RYBA NA WARZYWNEJ PIERZYNCE
W kuchennym oknie Ewychrzanowo – serową pierzynką potrzebujemy: 5 ugotowanych jajek 1 łyżeczka musztardy dijon 4 łyżeczki chrzanu sól, pieprz do smaku 125 g serka śniadaniowego (u mnie kozi) kawior z pstrąga W naczyniu mieszamy serek, chrzan, musztardę oraz pieprz. Całość powinna się połączyć i stworzyć jednolitą aczkolwiek dość puszystą masę. Jajka przekrawamy na połówki o na ich wierzch nakładamy masę chrzanową
Szybko Tanio SmacznieSushi, pieczony pstrąg, duszony karp i wiele innych rybnych przysmaków gości w naszej kuchni przez cały rok. Ciężko mi zrozumieć, dlaczego czasem cena oczyszczonego filetu z łososia jest dwa razy wyższa od tego ze skórą. Tak, wiem: czyszczenie, obcinanie, wycinanie i wyciąganie ości, nadal nie wiem czy jest to warte podwojenia ceny. W mojej opinii nie, dlatego sama czyszczę ryby
Gotowanie i blogowaniesprawia, że mamy poczucie najedzenia. Polecam własnoręczne przygotowanie sosu, jeśli zaś go kupujemy – postawmy na teriyaki dobrej jakości. Marynata będzie się też świetnie komponowała z podobnie przyrządzonym łososiem, pstrągiem łososiowym, halibutem czy nawet filetem z kurczaka. Makrela w teriyaki (4 porcje): 2 świeże makrele (lub jeśli się uda kupić – 4 filety) 400 g makaronu soba lub ryżowych wstążek
Poezja smakuspodzie ze słoncznikiem Smażone Banany z Migdałami Zielony koktajl 27 przepisów zebranych w akcji W krainie miodem płynącej - edycja 2 --------- I wpisy zgłoszone na Durszlaku: Sałatka z wedzonym pstrągiem i pomarańczą autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Roladki z kurczaka z figami w sosie pomarańczowym autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Śledzie z egzotyczną nutą autorka
Weekendy w domu i ogrodzienajwygodniej – mandoliną. Wszystkie składniki mieszamy razem i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Ta surówka najczęściej podawana jest do ryb – to idealna para dla smażonego, gotowanego i pieczonego łososia, pstrąga. W krajach skandynawskich używana jest jako dodatek do hamburgerów i hot-dogów. Świetnie komponuje się z klasycznymi mięsnymi klopsikami w jasnym i ciemnym sosie, pieczenią wieprzową. SKŁADNIKI 1 długi wężowy
Karo in the KitchenDorsz Wędzony - 100 gram - 56 kcal Pulpety Rybne z Dorsza , 2 sztuki - 120 gram - 134.5 kcal Łosoś z Rusztu - 100 gram - 283 kcal Makrela Wędzona - 100 gram - 152 kcal Pstrąg Wędzony - 100 gram - 130 kcal MLEKO I JEGO PRZETWORY : ***************************************** Ser Żółty , plasterek - 30 gram - 105 kcal Ser Żółty Laight , plasterek 30 gram - 83 kcal SerTopiony , trójkącik 25 gram - 74.5 kcal
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkirazem padło na Tołpygę. Osobiście nie znoszę ryb z ościami, karpia w wigilie omijam szerokim łukiem, pstrąga nawet nie dotknę jednak Tołpyga mnie zaskoczyła gdyż z łatwością i nie marudząc przy jedzeniu powyciągałam wszystkie ości i mogłam delektować się smakiem ciepłej rybki. Tołpyga w połączeniu z pieczarkami z tego przepisu smakowała wybornie. Składniki 1 płat tołpygi 1 łyżka soku
Piekielna Kuchnia Pati