pstrag - 1678 przepisów (strona:75/112)

FOTORELACJA Z WYJAZDU DO WROCŁAWIA, JAK SPĘDZILIŚMY ŚWIĘTA? 177

Hotelu i restauracji. Śniadania w hotelu, już dobrze znamy i wiemy, że są przepyszne, każdy miłośnik dobrej kuchni znajdzie coś dla siebie. Ja na pewno zapamiętam pysznego wędzonego suma, pstrąga, sałatkę śledziową i domowe wędliny i pasztety. W ofercie śniadaniowej znajdziecie dania na ciepło, na słodko i na wytrawnie, duży wybór nabiału, mięs, warzyw, sałatek, pieczywa, owoców i innych

SMYKWKUCHNI
Dorsz w zielonej herbacie 102

zielonej herbacie ugotowany na parze, to zdrowa odmiana po świątecznych bigosach i smażonych karpiach. Zamiast dorsza możemy zrobić w zielonej herbacie inne ryby np. mirunę, dzikiego łososia lub pstrąga łososiowego. Dorsz w zielonej herbacie daje też sporo możliwości eksperymentowania, można go doprawić drobno posiekaną papryczką chili, imbirem lub czosnkiem. Rybę można obtoczyć w rozdrobnionej zielonej herbacie i usmażyć na patelni

Cztery Fajery
Przepisy na Sylwestra - sprawdzone kulinarne inspiracje 168

chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Tarta z dynią i szpinakiem Serowe ciasteczka

Kulinarne przygody Gatity
PURE Z SELERA, PODANE Z ŁOSOSIEM I PIECZONĄ DYNIĄ. 70

pure;  200 g selera 100 ml mleka sól do smaku           dodatkowo :  150 g tymianek 200 g pstrąga łososiowatego sól, pieprz do smaku  kiełki z jarmużu olej lniany  pietruszka PRZYGOTOWANIE :  Seler kroimy w kostkę i gotujemy w mleku i wodzie do miękkości. Następnie lekko solimy i blendujemy na piure. Rybę doprawiamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Pierwsze kulinarne wyróżnienie 78

Muszę się pochwalić. Zdobyłem pierwsze w życiu wyróżnienie, jeżeli chodzi o kulinaria. Otrzymałem je w konkursie zorganizowanym przez firmę Kamis, który polegał na przedstawieniu jak grillujemy ryby. Pstrąg z koperkiem i masłem jednak jest niezawodny pod względem smaku, jak i apetycznego wyglądu. Konkurs zakończył się mniej więcej 2 tygodnie temu, a dziś kurier dostarczył paczkę z nagrodą, w której znalazł

Programista w kuchni
Ciasto korzenne z fasoli (fit) z musem z jabłek, sosem z żurawiny i pudrem piernikowym 106

Pierogi z pstrągiem się lepią, te z łososiem dawno już są zamrożone i czekają a kilka chwil temu zamarynowałam w oleju lnianym śledzia z różowym pieprzem, kaparami i szalotką. W słoiku obok marynuje się szara reneta z goździkami na kwaśno. Pierniczki piekłam przynajmniej w trzech turach z czego jedna nie dotrwała do adwentu nawet. Choinka stoi nadal ładna, pięknie ubrana

Mango Papaja
PRZEPISY NA WIGILIĘ I BOŻE NARODZENIE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 552

suszonymi pomidorami Dorsz zapiekany ze szpinakiem, serem feta i orzechami Dorsz a płatkach migdałowych Curry rybne Łosoś pod ziołowo-porową pierzynką Łosoś zapiekany w maśle czosnkowo-ziołowym Śledź pieczony Pstrąg pieczony w rozmarynie Pulpety rybne Śledzie po kaszubsku Kolorowe śledzie z papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Śledzie faszerowane kapustą kiszoną Śledzie w porach Śledzie z kapustą czerwoną Śledzie

Ola la LCHF
PYSZNA ZUPA KALAFIOROWA - jak zrobić. 106

zważyła. Zupę kalafiorową nalewamy do ciepłych miseczek i podajemy.  Zastanawiasz się, co na drugie danie? Oto kilka pomysłów na pyszny obiad dla całej rodziny: pyszna zupa kalafiorowa, pstrąg smażony i surówka z marchewki i jabłka << < pyszna zupa kalafiorowa, halibut smażony i surówka z selera << < pyszna zupa kalafiorowa, potrawka z kurczaka z warzywami

Moja Książka Kucharska
Jak przygotować kutię? 162

Jak co roku, 24 grudnia na polskich stołach pojawi się dwanaście wigilijnych potraw. Świąteczne menu w głównej mierze zależy od regionu, ale przyjęło się, że nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ryba w cieście piwnym 127

ciasta naleśnikowego z dodatkiem piwa. Do wykonania tego dania najlepiej sprawdzą się białe, niezbyt tłuste ryby takie jak właśnie wyżej wymieniony morszczuk, a także dorsz. Równie dobrze będzie smakował pstrąg, okoń, czy sandacz. By danie to wyszło jednak idealne, to należy pamiętać o prostej zasadzie – piwo musi być dopiero co otwarte (nie może być zwietrzałe), a filety rybne muszą

Kulinarne Przeboje
Ryba w całości z piekarnika. Wygląda bosko, smakuje rewelacyjnie [PRZEPIS] 80

całości. Będzie pyszna i zdrowa, jeśli zrobicie ją w piekarniku. Z naszymi wskazówkami na pewno się uda! Do pieczenia świetnie nadaje się dorada, ale równie dobrze sprawdzi się pstrąg lub inna ryba podobnej wielkości. Potrzebujecie jeszcze kilku prostych dodatków, dobrą brytfankę i możecie przystąpić do dzieła. Całej reszty dowiecie się z naszego przepisu. Składniki: dwie wypatroszone dorady, duża cebula, oliwa

Kulinarna Polska
Pieczony pstrąg z warzywami 111

strony. Ryba jest soczysta, warzywa miękkie i lekko przypieczone. Można przebierać w rodzajach ryby, ale i także warzywach, tym samym tworząc nowe kombinacje.  Składniki (2 porcje): 2 świeże pstrągi (po ok. 200 g) 3 średniej wielkości ziemniaki 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki żółtej garść pomidorków koktajlowych  2 łyżki oliwy z oliwek przyprawy do ryby: sól, pieprz czarny, tymianek

Zdrowie na języku :P
Pstrąg pieczony w szalotkach 130

Prosty przepis na smaczną, pieczoną rybę. Składniki 1 kg filetu z pstrąga 3 szalotki 50 ml cytrusowego sosu sojowego 3 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 pęczek natki pietruszki pieprz Przygotowanie Filety dzielimy na mniejsze kawałki, usuwamy ości. Sosy, olej, pokrojone na talarki szalotki, posiekaną natkę mieszamy, doprawiamy pieprzem. Przelewamy do większego naczynia, układamy filety, skórą

R'n'G Kitchen