1 pstrąg, 1 łyżka czosnku niedźwiedziego solonego w oliwie, oliwa, 1 cytryna, sól, garść zrębków bukowych Pstrąga wypatroszyć, oczyścić, umyć, osuszyć. Czosnek niedźwiedzi wymieszać z 1/2 łyżeczki soku z cytryny. Włożyć do środka ryby, spiąć wykałaczkami. Rybę skropić oliwą. Ułożyć rybę na rozgrzanym grillu (w moim przypadku na aluminiowym ruszcie COBB z teflonu, jeżeli mamy inny grill na tacce aluminiowej). Grillować pod przykryciem około 10 minut, następnie rybę odwrócić na drugą stronę, a do węgli dorzucić ga... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...