pstrag - 1579 przepisów (strona:47/106)

Krem z kalafiora i dyni z pstrągiem 96

Taka lekka, zdrowa i pożywna zupa krem z kalafiorem , dynią i pstrągiem. Tak naprawdę zupę zrobimy w 20 minut. W smaku jest aksamitna, kremowa i cóż więcej mogę powiedzieć przepyszna. Z chrupiącymi migdałami fajnie się łączy. 1 kalafior mały 50 dkg dyni hokkaido 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju dyniowego olej rzepakowy 3 łyżki migdałów prażonych natka pietruszki(...)filetu z pstrąga łoososiowego 1 kawałek selera korzeń 1 litr bulionu warzywnego sól, pieprz chili Dynię kroję na kawałki razem ze skórką. W garnku przesmażam na oleju rzepakowy pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Dodaję startą na tarce jarzynowej seler i przesmażam razem. Na końcu dodaję dynię i jeszcze chwile smażę. Wlewam bulion i gotuję pięć minut. Dodaję różyczki kalafiora

wesoła kuchnia
Winnice Małopolski – wizyta studyjna blogerów cz.1 61

historię winnicy, na stół wjechały trzy dania autorstwa Pauliny Gulajskiej , kiedyś związnej z Bistro GoTujemy, teraz szefowej jednej z restauracji w krakowskim Hotelu Holiday Inn. Na początek dostaliśmy pstrąga z doliny Karpia z wywarem malinowym i pomidorami do tego podano nam Cuvee Blanc z rocznika 2018 . Znakomite danie, pstrąg i jego skórka chrupiąca i odświeżające pomidory. Wino wspaniale dobrane, jest

Kuchnia na wzgórzu
Szczawnica subiektywnie wg Aleex 66

zapewniała, że wszystkie dania są przygotowywane na bieżąco, stąd nieco wydłużony czas oczekiwania na niektóre potrawy. Po przejrzeniu menu wybrałyśmy z Gwiazdeczką pierogi ruskie (lepione na miejscu), kwaśnicę i pstrąga z frytkami. Dania docierały do nas w odpowiedniej kolejności. Kwaśnica była wyśmienita. Świetnie przyprawiona, odpowiednio kwaśna. Jedna porcja zjedzona na pół była dla nas wystarczająca. Gwiazdeczka dostała swoje ulubione pierogi(...)ruskie (znakomite!), a ja pstrąga z kleksem z masła czosnkowego i płomykiem na wypieczonej skórce. Kiedy zjadłyśmy nasze porcje, uznałyśmy, że opinie o karczmie były w pełni zasłużone. Wszystko nam się tam podobało - pyszne menu i ciekawy góralski wystrój. Polecamy!!! Szczawnica jest cudnym miejscem. Zdecydowanie wolę ją od Zakopanego. Tęsknię za jej urokliwymi uliczkami, parkiem nad potokiem, pięknymi widokami

W mojej kuchni
Restauracja Eliksir 85

gotowane w zakwasie buraczanym, ogórek małosolny, młode ziemniaki, liście młodego buraka, pianka z maślanki, puder z buraka. Zupa nalewana przy stole. Niezmiennie robi to na mnie wrażenie. Jako starter pstrąg łososiowy. Marynowany 24 h w soli, cukrze, ziarnach kolendry, koprze włoskim oraz koperku. Sos musztardowy na crème fresh posypany różowym pieprzem. Sałatka z kopru włoskiego, kopru anyżowego, kapary. Ikra(...)pstrąga. Do tego koktajl Ostry zawodnik – Chivas 12, oleo saccharum z pomarańczy z goździkami, tynktura z pieprzu seczuańskiego, aromat limonkowy. I przyszło mi się mierzyć z whisky. Mój pierwszy raz. Dobrze, że nie była torfowa ;) W wersji wegetariańskiej pojawiło się vege carpaccio, czyli kalarepa marynowana w oleju rzepakowym, kiszone buraki, kompresowany ogórek małosolny, rzodkiewka hartowana w lodzie, twaróg własnej

Kucharzyca
Pasta z pstrąga 88

Jedna z najsmaczniejszych past na kanapki. Prosta i szybka w przygotowaniu. Składniki: 1 pstrąg wędzony 2 jajka 1 cebula 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy curry Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy. Cebulę obieramy, kroimy na kawałki. Mięso pstrąga oddzielamy od ości. Wszystkie składniki mielimy w maszynce, mieszamy z majonezem i musztardą

R'n'G Kitchen
Pstrąg na parze z warzywami 64

Pstrąg na parze z warzywami to mój pomysł na zdrowy, pyszny, jednogarnkowy obiad dla całej rodziny. Lekka, idealnie miękka i soczysta ryba, chrupiące (przygotowane idealnie al dente) warzywa i wszystko w towarzystwie aromatycznych przypraw oraz masła rozmarynowo-koperkowego. Danie to przygotujecie w jednym naczyniu, w nieco ponad 30 minut. Powodzeniem przygotowania tych zdrowych pyszności zajmie się [...] Artykuł Pstrąg na parze

Pogotujmy.pl
Makaronowy torcik z pstrągiem i pieczarkami 92

Makaronowy torcik  z pstrągiem, groszkiem, pieczarkami. Zrobiłam go na obiad, ale bardzo dobry tez jest na zimno. Jak nam zostanie można zabrać go do pracy. Dla miłośników makaronu którzy lubią eksperymentować w kuchni.  Ma 150 g makaronu spaghetti 2 jajka 100 g śmietany gęstej 18 % 200 g jogurtu greckiego 30 dkg filetu pstrąga 1/2 szklanki sera żółtego startego

wesoła kuchnia
Ziołowe gofry z wędzonym pstrągiem i awokado 132

mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy pęczek ziół - szczypiorek, koperek, tymianek, pietruszka  1 opakowanie kremowego serka śmietankowego 1 awokado 100 g wędzonego pstrąga pieprz, sok z cytryny Jajko, mąkę, mleko, proszek do pieczenia, sól i oliwę zmiksować na gładkie ciasto. Dodać posiekane zioła i przemieszać łyżką. Gofrownicę lekko natłuścić olejem. Wylewać porcje ciasta(...)rozgrzaną gofrownicę i usmażyć gofry na złoty kolor. Gotowe gofry posmarować serkiem, na wierzch poukładać plasterki awokado i wędzonego pstrąga. Całość posypać świeżo zmielonym pieprzem, skropić sokiem z cytryny i udekorować gałązkami koperku.  Przepis bierze udział w konkursie

My simple kitchen
Pstrąg wędzony z kaszą gryczaną i papryką czerwoną 147

Szybki posiłek dla zabieganych osób. Pstrąg tęczowy jest źródłem Omega 3 oraz kwasów EPA i DPA, kasza gryczana zawiera magnez, natomiast papryka jest bogata w witaminę C. Składniki: 1 filet pstrąga wędzonego 5 łyżek suchej kaszy gryczanej papryka czerwona Sposób przygotowania: Do wrzącej osolonej wody wrzucamy kaszę. Między czasie myjemy, oczyszczamy i kroimy paprykę. Po ugotowaniu kaszy, podajemy pozostałe składniki

Truskawkowa Fiesta
Smażony pstrąg łososiowy z koprem 108

przyrządziła moja córka z moją niewielką pomocą. Najważniejsza jest tu świeża ryba i chęci do pichcenia, bo sam przepis jest dziecinnie łatwy do wykonania. Nasze danie to smażony pstrąg łososiowy z koprem. Składniki: - filet z pstrąga łososiowego - mąka pszenna - sól himalajska - świeży koper - przyprawa do ryb (u mnie Kociołek

Kuchnia co dnia
Pierogi z pstrągiem 80

pierogi: 220 gramów mąki pszennej  110 ml wrzącej wody  30 gramów masła  duża szczypta soli  Składniki na farsz: 1 upieczony w soli, cytrynie i koperku pstrąg  1 pszenna bułka  1 mały por  50 gramów masła  1 jajko  szczypta soli i pieprz sok z cytryny  świeży koperek  Mąkę przesiewam(...)poparzyć a następnie wyrabiam ciasto ręką na gładką i jednolitą masę. Odstawiam ciasto na 30 minut w misce przykrytej bawełnianą ściereczką. Następnie wałkuję i wykrawam koła.  Upieczonego pstrąga studzę i wyciągam mięso, pozbawiając ości. Na maśle smażę posiekanego bardzo drobno pora. Bułkę moczę we wrzątku. Do smażącego pora dodaję posiekaną drobno rybkę oraz namoczoną i rozdrobnioną bułkę. Do składników

Mango Papaja
Menu na tydzień: 4 szybkie dania i jedno w stylu wolnym 69

wierzyliśmy, że to danie dobrze smakuje tylko we Włoszech. Krewetki możecie też jeść bez makaronu – ze świeżą chrupiącą bagietką, maczając pieczywo w pysznym maślanym sosie. Piątek: PIECZONE PIEROGI Z PSTRĄGIEM Zupełnie niecodzienny przepis z wędzoną rybą, która w połączeniu z plastrami ziemniaków i cebuli tworzy rozpływający się w ustach farsz opakowany kruchym, drożdżowym ciastem. Pieczone pierogi z pstrągiem – będziecie zaskoczeni

Niedzielny kucharz
Smaki Bieszczadów 168

Bazie Ludzi z Mgły i jeszcze raz dziękujemy za zaproszenie na jajecznicę z wędzonym boczkiem, niestety trzeba było wracać do cywilizacji i nie zdążyliśmy skorzystać. Nie zapominajmy również o pstrągach. Również mocno rozpoznawalnym przysmakiem Bieszczad. Każdy szanujący się zakątek dla łasuchów ma w ofercie pstrąga. Najczęściej z pieczonymi ziemniaczkami, pachnącego ziołami.. Ech dość,bo już ślinka mi cieknie

Gotuj z Rumcajsem

Proponowane wyszukiwania