Pstrąg tęczowy w marynacie czosnkowej

Pstrąg tęczowy w marynacie czosnkowej

Pstrąg tęczowy w marynacie czosnkowej

Pyszna i prosta ryba. Tańsza niż płat łososia, a równie przyjemna do zrobienia i skonsumowania Polecam! Co nam trzeba? 2 płaty pstrąga tęczowego. 50ml oliwy z oliwek, 4 ząbki czosnku, po pół płaskiej łyżeczki soli i pieprzu czarnego i odrobina ziół prowansalskich (nie są one konieczne) 2 czubate łyżki ziaren słonecznika Robimy! Płaty myjemy, osuszamy. Czosnek obieramy, siekamy drobno i mieszamy z oliwą oraz solą i pieprzem. Nacieramy nasze płaty i odstawiamy na kolka godzin do lodówki (najlepiej zrobić to ran... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.