Po długiej przerwie zapraszam na pikle ogórkowe w zalewie curry. Przepraszam Was za moją nikłą obecność na blogu w lipcu, ale natłok obowiązków, a potem długo
Pieguskowa Kuchniapomysłu na przetwory warzywne z kilku prostych składników. Mimo, że to dość nowy pomysł na sałatkę z ogórków, będzie z pewnością zyskiwał nowe grono fanów. Zobacz koniecznie przepis i dowiedz się jak zrobić ogórki z przyprawą do gyrosa. Gorąco polecamy! Ogórki gyros do słoików po raz pierwszy przygotowaliśmy w ubiegłym roku. Skorzystaliśmy z przepisu z Bloga Słodko(...)Sałatka gyros w słoiku to jedna z propozycji na przetwory, które znajdziesz na Naszym Blogu. Zobacz również przepis na fasolkę szparagową do słoików na zimę , a także na czosnek marynowany w oleju do słoika . Sałatka warzywna na zimę , to również godny uwagi pomysł na prosty dodatek do obiadu. Jak zrobić ogórki gyros? Zapraszamy na przepis i mamy nadzieję
Kuchnia Na Wypasiewytycznych. Zalewa do ogórków małosolnych powinna zawierać łyżkę z czubkiem soli kamiennej (nie morskiej, ani himalajskiej) na 1 litr wody. Woda ciepła czy zimna? Odpowiadamy, że zdecydowanie ciepła. Słoik lub kamionkę z ogórkami również należy trzymać w ciepłym miejscu. Wybierając ogórki, sprawdzajmy, czy końcówka ogórka od strony kwiatu jest twarda. Oczywiście najlepsze są ogórki z własnego(...)były twarde? Każdego ogórka, od strony w której był kwiat, przebijamy wykałaczką na głębokość ok. 1 cm. Dzięki temu, ogórek równo zacznie kisnąć. Poza tym powstające w trakcie kiśnięcia gazy, nie będą go rozsadzać. A co za tym idzie, ogórki nie będą wewnątrz puste. Ogórki układamy niezbyt ciasno. Ciepła czy zimna woda do ogórków małosolnych? Zdecydowanie ciepła
Kuchnia Na Wypasiemojprzepisna.pl | Ogórki małosolne Powoli zaczyna się sezon ogórkowy … więc polecam ogórki małosolne. Są pyszne, chrupiące i szybko znikają. Inspiracja Składniki na 4 litrowe
moj przepis namojprzepisna.pl | Ogórki kiszone Przez całe lato robiłam ogórki małosolne. Jak tylko się kończyły to robiłam następne. Przepis na małosolne mam w małym paluszku. Natomiast
moj przepis namojprzepisna.pl | Ogórki małosolne Powoli zaczyna się sezon ogórkowy … więc polecam ogórki małosolne. Są pyszne, chrupiące i szybko znikają. Inspiracja Składniki na 4 litrowe
moj przepis namojprzepisna.pl | Ogórki kiszone Przez całe lato robiłam ogórki małosolne. Jak tylko się kończyły to robiłam następne. Przepis na małosolne mam w małym paluszku. Natomiast
moj przepis namojprzepisna.pl | Ogórki małosolne Powoli zaczyna się sezon ogórkowy … więc polecam ogórki małosolne. Są pyszne, chrupiące i szybko znikają. Inspiracja Składniki na 4 litrowe
moj przepis namojprzepisna.pl | Ogórki kiszone Przez całe lato robiłam ogórki małosolne. Jak tylko się kończyły to robiłam następne. Przepis na małosolne mam w małym paluszku. Natomiast
moj przepis namojprzepisna.pl | Ogórki małosolne Powoli zaczyna się sezon ogórkowy … więc polecam ogórki małosolne. Są pyszne, chrupiące i szybko znikają. Inspiracja Składniki na 4 litrowe
moj przepis namojprzepisna.pl | Ogórki kiszone Przez całe lato robiłam ogórki małosolne. Jak tylko się kończyły to robiłam następne. Przepis na małosolne mam w małym paluszku. Natomiast
moj przepis nasłoików. Zagotować zalewę i zalać gorącą ogórki w słoikach. Wstawić je do dużego garnka z gorącą wodą i przykryć przykrywką. (lub użyć specjalnego naczynia do przetworów). Gotować kilka minut, jeśli ogórki są większe może to być nawet i 15. Będą gotowe gdy zmienią kolor na bardziej żółty, ale nie całkiem. Wtedy wyjąć je i wyłożyć na ręcznik stawiając
W kuchni bez szafekZeszły tydzień znów stał pod znakiem przetworów. Własne ogórki były na tyle duże, by zebrać je i zakonserwować, a cukinia, którą dostałam od Mamy też już wołała o pomstę do nieba i litość nad nią. Nie było jej mało, bo po obraniu i wydrążeniu pestek coś koło 5kg, a i to nie wzięłam całej. Pozostałe dwie leżą i czekają(...)Pasteryzacja: Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania, metodą „na mokro”: na dnie dużego garnka układamy np. ścierkę, wkładamy słoiczki (podobnej wielkości) i zalewamy wodą do ¾ ich wysokości. Gotowe przetwory wyciągamy na ściereczkę BEZ ODWRACANIA! Kilka razy zdarzyło mi się pasteryzować i po wyciągnięciu odwrócić do góry dnem. Odkąd na suficie w mojej kuchni pojawiło się leczo- już tak nie robię
Kuchnia w czekoladzieSezon ogórkowy w pełni, muszę więc podzielić się z Wami przepisem na bardzo szybki i prosty sposób na ogórki małosolne. Można je przygotować bez
Smakowity Blog KulinarnyTo już któryś, nawet nie wiem który przepis na ogórki konserwowe na blogu. Są w różnych rodzajach zalew. Tym razem przygotowałam takie ogórki
Kuchnia domowa Ani