Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Uwielbiam. Najlepsze robią moja mama i teściowa, ale w tym roku postanowiłam stanąć na wysokości zadania i zrobić je sama! Składniki: ok 800-900g ogórków gruntowych średniej wielkości, 5 ząbków czosnku, kawałek chrzanu i liści chrzanu, pęczek koperku, 2 łyżki soli, około 800 ml ciepłej wody. Przygotowanie: Ogórki dokładnie myjemy. Wodę mieszamy z solą. Do słoika na dno wkładamy(też dobrze umyte!) liście chrzanu i 1/2 pęczka koperku. Wkładamy kilka ogórków na zmianę dodając czosnek, koperek. Wszystko zalewam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.