Ogórki z dodatkiem musztardy robiłam wiele lat temu. Od jakiegoś czasu znów za mną "chodziły", a że sezon ogórkowy w pełni to zrobiłam je z przyjemnością. Tym razem nie obierałam ogórków, do słoików wsypałam kilka ziaren kolendry, a zalewę zrobiłam z dodatkiem musztardy dijon. Wyszły naprawdę smaczne, spróbujcie! ogórki małe ziele angielskie gorczyca pieprz czarny ziarnisty kolendra Zalewa: 1 litr wody 1 szklanka octu 2 szklanki cukru 2 łyżki soli 2 łyżki musztardy dijon (ale może być np, sarepska) (adsbygoogl... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...