Bardzo lubię ogórki szczególnie małosolne i kiszona, ale takim w occie też nie pogardzę. Dziś mam dla Was mój przepis na przepyszne, chrupiące ogórki konserwowe, które zimą będą pyszny dodatkiem do obiadu, kanapki albo po prostu do schrupania. Składniki: 5 kg ogórków gruntowych 3 marchewki 2 cebule na każdy słoik ok 900 ml 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka gorczycy baldachim kopru z ziarenkami 3 ziarna ziela angielskiego 3 ziarna pieprzu ziarnistego 1 duży liść laurowy zalewa 3 L wody 2,5 szkl... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.