Sprawdźcie, jak wygląda szybki i sprawdzony przepis na ogórki małosolne. Ogórki są gotowe do jedzenia już po 2 dniach, aczkolwiek część z nich znika juz po ok. 24 godzinach. Ogórki przygotowane z tego przepisu wychodzą chrupiące, aromatyczne i smaczne. Idealnie pasują na przykład do świeżego pieczywa z masłem, albo kanapki z pasztetem. Ogórki małosolne trzeba zjeść w ciągu 5-6 dni inaczej staną się ogórkami kiszonymi. Możemy je przygotować w słoiku, którego nie zakręcamy szczelnie, naczyniu glinianym, albo garnk... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...