Ogórki małosolne i ogórki kiszone

Ogórki małosolne i ogórki kiszone

Ogórki małosolne i ogórki kiszone

Kiedy tylko pod koniec kwietnia na straganie pojawiają się świeże ogórki gruntowe, u mnie w domu zaczyna się sezon na ogórki małosolne i kiszone. Dwa lata temu kupiłyśmy z mamą prawdziwą kamionkę do kiszenia ogórków. Ma ona specjalną pokrywkę, dzięki której kamionka jest hermetycznie zamknięta i nie trzeba się bawić z obciążaniem talerza. Nasza kamionka jest 5 litrowa. Jest idealna dla 4-osobowej rodziny. Jeśli macie tylko miejsce to polecam Wam zakup takiej kamionki. Dodatkowo możecie w niej nie tylko kisić, a... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PatiGotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.