Ekspresowe ogórki konserwowe

Ekspresowe ogórki konserwowe

Ekspresowe ogórki konserwowe

Dziś mam dla Was szybki przepis na ogórki. Oprócz ogórków małosolnych często robię też takie ekspresowe ogórki konserwowe. Wystarczy dwa, trzy dni potrzymać je w zalewie - w zależności od tego jak mocne je lubicie - i są gotowe do jedzenia. Pamiętajcie tylko, że ten przepis nie nadaje się do robienia ogórków na zimę, ponieważ ma dużo więcej octu.  Po dłuższym czasie trzymania warzyw w tej marynacie, ogórki były by bardzo kwaśne. Ekspresowe ogórki konserwowe Ekspresowe ogórki konserwowe Czas przygotowania... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.