Dziś mam dla Was szybki przepis na ogórki. Oprócz ogórków małosolnych często robię też takie ekspresowe ogórki konserwowe. Wystarczy dwa, trzy dni potrzymać je w zalewie - w zależności od tego jak mocne je lubicie - i są gotowe do jedzenia. Pamiętajcie tylko, że ten przepis nie nadaje się do robienia ogórków na zimę, ponieważ ma dużo więcej octu. Po dłuższym czasie trzymania warzyw w tej marynacie, ogórki były by bardzo kwaśne. Ekspresowe ogórki konserwowe Ekspresowe ogórki konserwowe Czas przygotowania... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...