Przepis na : sałatka
Składniki: 2 kg ogórków gruntowych 1 pęczek koperku 5 ząbków czosnku 1 cebula Zalewa: 1 szklanka octu 10% 3/4 szklanki cukru 4 łyżki soli kilka ziaren ziela angielskiego 4 listki laurowe Sposób wykonania: Ogórki kroimy w plastry, dodajemy poszatkowany koper, pokrojony w plasterki czosnek oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy i polewamy nią ogórki. Odstawiamy na 2-3 godziny, międzyczasie mieszamy. Sałatkę przekładamy do słoików. Wekujemy przez 12 minut od zago... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...