Świeże warzywa można kupić w marketach przez cały rok. Jednak żadne pomidory czy ogórki w grudniu nie będą smakowały tak, jak te prosto z
Obiad gotowyOgórki małosolne lubi chyba każdy. Nieodmiennie kojarzą się z wakacjami i słońcem. Często, w upalne dni, wraz z chlebem posmarowanym zimnym masłem, tworzą prawdziwy przysmak
Codzienna kuchnia niecodziennaBardzo lubię ogórki szczególnie małosolne i kiszona, ale takim w occie też nie pogardzę. Dziś mam dla Was mój przepis na przepyszne, chrupiące
magiczna kuchnia KasiCześć Sezon ogórkowy w pełni. Dzisiaj po raz kolejny robiłam ogórki po kanadyjsku (przepis znajdziecie tutaj ). Dzisiaj chciałabym Wam też zaproponować inny przepis na ogórki
blog.moje-pasje.infoLipiec i sierpień to czas, gdy w kuchni pachnie ogórkami. Małosolne na teraz, kiszone na zimę, sałatki i pikle różnego rodzaju. Wreszcie mamy
Obiad gotowySezon ogórkowy w pełni :) Oprócz tradycyjnych kiszonych oraz konserwowych ogórków, co roku przygotowuje również takie, które z powodzeniem mogę zaserwować do obiadu. Sałatka szwedzka
Taste TherapySkładniki na 6 słoików 0,5 l 2 kg ogórków obranych ziele angielskie 2 ziarna na słoik czarny pieprz ziarnisty po 3-4 sztuki na
w mojej kuchniIdąc za ciosem przedstawiam dzisiaj kolejny przepis na przetwory z ogórków. W tym roku obrodziły w pełni więc czuję, że za niedługo będę ich miała serdecznie dość . Póki co się nie zrażam i zaprawiam:) Ogórki w curry robiłam już w zeszłym roku i wyszły bardzo dobre. Idealne do mięska czy jako przegryzka na imprezę:) Składniki
la cucharaGranatowe niebo. Mała sukienka w złote flamingi. Buzia upaćkana od czerwonych porzeczek. Korniszony. Obowiązkowe ogórki w każdej piwnicy. Niezastąpione do obiadu, sałatek czy jako zakąska
My simple kitchenDzisiaj propozycja na zamknięcie ogórków w słoiku. Ogórki w marynacie słodko - kwaśnej z papryką słodką i papryką ostrą, idealnie sprawdzają się na imprezkach.
Smak mojego domuLubię ogórki i każdego roku robię ich bardzo dużo. Tak więc dziś kolejny przepis by zamknąć ogórki na zimę w słoiczkach
magiczna kuchnia KasiPrzepis podstawowy na ogórki małosolne. W zależności od upodobań, można je jeść nawet już następnego dnia po przygotowaniu. Ja właśnie takie lubię najbardziej. Ogórki
BullioKiedy tylko pod koniec kwietnia na straganie pojawiają się świeże ogórki gruntowe, u mnie w domu zaczyna się sezon na ogórki małosolne i kiszone
PatiGotujeSkładniki: 2 kg ogórków gruntowych; 3 litry wody; 6 łyżek soli; 3 łyżki białego cukru; Duża główka czosnku; Koper do kiszenia ogórków; 2
Gospodyni MiejskaPomyśleliście kiedyś, kupując ogórki, czy jest różnica między ogórkami kiszonymi a kwaszonymi? Kiszenie a kwaszenie, to zupełnie dwa różne procesy. O ile kiszenie-to
Kopystką po garach