Sałatka z kurczakiem, ananasem i selerem konserwowym to bardzo szybkie i proste w przygotowaniu danie. Tak naprawdę najwięcej czasu zajmie Wam przygotowanie i podsmażenie kurczaka bo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!składniki: 2500 g ogórków gruntowych 370 ml octu 10% 120 ml oleju 1 i 1/2 szkl cukru 1 łyżka soli wykonanie: Ogórki myjemy, kroimy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 2500 g ogórków gruntowych, świeżych 750 ml octu 10% 750 ml wody 3 szkl cukru 1/2 -1 łyżka curry 1/2 łyżki kurkumy 2-3
Domowy Smak JedzeniaSkładniki : ogórki - dowolna ilość obranych ogórków , małych 1 szklanka octu 10 % 1 szklanka cukru 2 i 1/2 łyżki soli 3 - 4 łyżki musztardy
Proste PotrawyMarynowany ogórek meksykański… co to jest… W tym roku wychowodałam na balkonie cudowne warzywo. Ogórek meksykański, bo o nim mowa przypomina arbuza, w środku wygląda jak ogórek , a smakuje jak ogórek skropiony cytryną. Biorąc pod uwagę jego walory smakowe zaprawiłam go podobnie jak korniszony aczkolwiek nieco z azjatycką nutą. Owoce ogórka meksykańskiego mają dosyć twardą skórkę, przez(...)bulwy zasadzić bezpośrednio do gruntu i czekać aż wypuści łodygi. Marynowany ogórek meksykański jest świetną przystawką do obiadu. Dodaję go również do tacos. Bardzo lubię przyrządzać przetwory nie tylko na zimę. Te ogórki robiłam przez całe lato jak tylko się pojawiły. Marynowany ogórek meksykański ok. 0,75 l Składniki: 5 cm świeżego imbiru 1 chili czerwone 300 g meksykańskich
codojedzeniazmienna pogoda sprzyja ogórkom, dyniom i melonom. Te pierwsze rodzą owoce na potęgę i trzeba systematycznie je zrywać. A to oznacza przygotowanie tegorocznych przetworów. W tym roku postanowiłam urozmaicić zapas sałatek i zrobić ogórki z musztardą. Ale zamiast słodzić je cukrem, użyłam miodu. Dla koloru do sałatki dodałam pokrojoną chili. Jest zbyt mała, by zmienić smak sałatki
Weekendy w domu i ogrodziezakupy warzyw i owoców. Chwilo trwaj. Do domu wróciłam z pięknymi, chrupiącymi ogórkami gruntowymi. Malutkie, słodkie, wprost idealne do zrobienia pyszności zamkniętych w słoiczkach. Nie, nie robię przetworów, ale kocham ogórki małosolne, takie domowej roboty, najlepsze! Lubię eksperymentować, nigdy nie korzystam z gotowych przepisów z książek czy gazet. Dzisiejszy eksperyment ogórkowy już teraz wiem, że jest sukcesem
Moja smaczna kuchniagałązki kopru kilka liści wiśni kilka liści czarnej porzeczki 1 liść chrzanu 1 korzeń chrzanu Zalewa: 2 litry wody 2 łyżki soli (u mnie kamienna do przetworów o'Sole) Z umytych ogórków poodcinać końcówki. Ogórki ciasno ułożyć w dużym słoju. Robić to na przemian z koprem, czosnkiem i pozostałymi dodatkami. Wodę z solą zagotować, lekko ostudzić, a następnie
Di gotujeogóreczki robiłam kilka dni temu, przepis dostałam od znajomej, a dokładniej to dostałam zeszyt z przepisami na przetwory, a tam między innymi ogórki do majonezu.Nie pytałam czemu tak miała zapisane, ale zapewne takie ogóreczki z papryką po odsączeniu można wymieszać z majonezem.Ja już wypróbowałam takie prosto ze słoiczka i są pyszne, dodałam także majonez i tak samo są pyszne.I
Moje domowe kucharzenieużyć też cukru. Gdyby nie pasteryzacja, pewnie bałabym się o trwałość przetworów, ale po kilku tygodniach wszystko jest w porządku, więc dzielę się z wami moim “nowatorskim” rozwiązaniem Chętnie się dowiem, czy robicie w domu sałatkę szwedzką, czy może preferujecie inne wytrawne przetwory Sałatka z cukinii, ogórków i papryki na zimę – bez cukru 9 słoików
FitkotZaprawiacie ogórki? Zresztą, po co pytam, na pewno tak:) Ja najczęściej robię tradycyjne ogórki kiszone, ale przygotowuję także różne sałatki warzywne na zimę oraz
Z miłości do słodkościKimchi z ogórków . Oi Kimchi, 오이 김치 , czyli kiszone ogórki, po koreańsku znalazłam tutaj . W oryginale ogórkowe kimchi nazywa się oi kimchi. Odkąd mam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSezon na ogórki to ogórki kiszone, ogórki konserwowe, przeróżnego rodzaju sałatki, a ten przepis na sałatkę z ogórków jest wyjątkowy. Artykuł Pikantna
Pieprzyć z FantazjąOgórki to jedno z podstawowych warzyw w naszym ogródku. Nie zawsze przejemy na surowo. Najczęściej kisimy na zimę lub wekujemy jako konserwowe. Dziś polecam
Latosiowydom