Stałym elementem mojego wyposażenia “słoikowego” na zimę jest domowa sałatka szwedzka. W tym roku wprowadziłam jednak małe urozmaicenie i powstała mi sałatka z cukinii, ogórków i papryki na zimę, a dodatkowo do zalewy nie użyłam cukru, bo chciałam uparcie zaryzykować Wyszło. Sałatka jest naprawdę pyszna – cukinia nadała łagodności, a do lekkiego posłodzenia zalewy użyłam erytrytolu, eliminując biały cukier. Ksylitol też powinien sobie poradzić, a jeśli jesteście bardziej tradycyjni, możecie o... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...