Druga połowa lipca to jest najodpowiedniejszy moment na kiszenie ogórków na zimę. W Internecie jest mnóstwo różnych przepisów, ale ja dziś chciałam się z Wami podzielić moim sposobem na udane i jędrne ogórki kiszone. Ogórki kupuję zawsze u sprawdzonych dostawców na targu. Są to rolnicy, którzy sprzedają swoje produkty od lat, ogórki nie są przenawożone, pięknie się kiszą, a po otwarciu słoika są twarde i jędrne. Jeśli nie macie takiego miejsca, to popytajcie na targu w Waszej okolicy, na pewno sp... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...