Kiszone ogórki na zimę

Kiszone ogórki na zimę

Kiszone ogórki na zimę

Druga połowa lipca to jest najodpowiedniejszy moment na kiszenie ogórków na zimę. W Internecie jest mnóstwo różnych przepisów, ale ja dziś chciałam się z Wami podzielić moim sposobem na udane i jędrne ogórki kiszone.   Ogórki kupuję zawsze u sprawdzonych dostawców na targu. Są to rolnicy, którzy sprzedają swoje produkty od lat, ogórki nie są przenawożone, pięknie się kiszą, a po otwarciu słoika są twarde i jędrne. Jeśli nie macie takiego miejsca, to popytajcie na targu w Waszej okolicy, na pewno sp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.