(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na pierwszy rzut oka przygotowanie domowych ogórków kiszonych wydaje się banalnie proste. Trochę ogórków, chrzan, koper, czosnek i zalewa składająca się z łyżki soli na 1 litr wody. Taki przepis wykorzystywały nasze babcie i wielu z nas praktykuje go do dzisiaj. Jednak nie zawsze wystarczy znajomość przepisu, podczas przygotowywania ogórków ważny jest każdy najmniejszy szczegół taki jak na przykład wielkość ogórków czy rodzaj soli. Tylko dbałość o te najdr... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...