Dwudniowe ogórki korzenne w occie

Dwudniowe ogórki korzenne w occie

Dwudniowe ogórki korzenne w occie

Sezon na piękne, zielone, chrupiące i jędrne małe gruntowe ogóreczki czas start! To jest właśnie ten moment, aby się nimi rozkoszować. W sobotę jadę na targ, żeby kupić większą ilość i zakisić je na zimę, ale póki co zrobiłam takie marynowane dwudniowe ogórki korzenne w occie. Ogórki po dwóch dniach są już gotowe do jedzenia. Potem należy je w miarę szybko zjeść, ponieważ gdy dłużej postoją w tej zalewie, będą bardzo mocno octowe. Dwudniowe ogórki korzenne w occie Czas przygotowania: 30 minut + czas oczekiwania Składnik... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję