Na straganach pojawiły się już zgrabne gruntowe ogórki. Takie pyszne, małe, jędrne i chrupiące, które idealnie nadają się na małosolne. W związku z tym dziś mam dla Was bardzo oryginalny przepis na ogórki małosolne z dodatkiem świeżego imbiru, kolendry i płatków chili, które w smaku przypominają bardzo modne ostatnio kimchi. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskie składające się z ferm... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...