zupa - 39805 przepisów (strona:70/2654)

Zupa krem pomidorowo-dyniowa. 202

Lekka, pyszna i sycąca zupa krem z pomidorami i dynią. Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, bo jej przygotowanie zajmuje zaledwie 30 min. Zupa jest bardzo intensywna w smaku i aromacie, podczas jej przygotowania na całą kuchnię będzie pachniało dynią i kwaskowatymi pomidorami, a więc bardzo serdecznie was zapraszam do wypróbowania tego pysznego przepisu. Składniki: 500 g dyni

Kuchnia Łukasza
Zupa- Krem z pieczonej dyni i papryki! 200

Rozgrzewająca zupa z pieczonej dyni i papryki z dodatkiem czosnku i imbiru, typowa jesienna zupa, mocno aromatyczna, sycąca i pyszna! Polecam! SKŁADNIKI: - pieczona dynia Hokkaido - 3 pieczone papryki węgierskie - 2 cebule szalotki - 2 ząbki czosnku - świeży imbir - sól morska - 500 ml wody - pestki z dyni do przybrania Dynię kroimy w księżyce, paprykę na  pół i pieczemy w piekarniku

SMYKWKUCHNI
Zupa krem z brokuła 214

chrupiących grzanek. Jest bardzo zdrowy i prosty w wykonaniu, który przygotujecie w zaledwie pół godziny. Można zrobić go z świeżego bądź mrożonego brokuła. Post Zupa krem z brokuła pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Zupa z zielonych ogórków 211

Składniki : 4 duże ogórki najlepiej już gruntowe 2 cebule 3-4 niewielkie ziemniaki masło do smażenia 2 liście laurowe, ząbek czosnku  kilka ziaren ziela angielskiego

Proste Potrawy
Zupa-krem z zielonych szparagów 206

Składniki (ok. 2 porcje): 1 pęczek zielonych szparagów 1 średnia cebula 1 mały ząbek czosnku 1/2 l wywaru warzywnego 1 żółtko (opcjonalnie) jogurt naturalny ser Brie

My Culinary Art
Zupa z fasolką szparagową 216

bulionem. Cebulę obrać i pokroić w półplastry, włoszczyznę drobno pokroić. Dodać do garnka. Wszystko gotować aż warzywa będą miękkie, do smaku doprawić jeszcze solą. Gdy warzywa będą miękkie zabielić zupę. Śmietanę wymieszać z mąka i odrobiną wywaru. Dodać do zupy zagotować i gotować jeszczę 3 minutki

Monia miesza i gotuje
Zupa szczawiowa 260

gotować chwilę aż makaronik sie ugotuje. Śmietanę wymieszać z odrobiną wywaru i mąką, dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Wlać do garnka i zagotować, gotować jeszcze 3 minuty. Do zupy dodać pokrojone jajka, można też ułożyć je na talerzu i wlać zupę

Monia miesza i gotuje
Cytrynowa zupa z kurczakiem i makaronem 237

selera w kostkę. Pokrojone warzywa podsmażyć na maśle, następnie dodać kurczaka. Gdy mięso zmieni kolor dolać bulion. Dodać sok wyciśniety z cytryny (ja dałam z jednej takiej większej). Do zupy można dodać również skórkę z cytryny wcześniej zblanszowaną, trzeba ja wyłowić przed dodaniem makaronu jednak skórka nadaje zupie gorzkiego posmaku i według mnie lepiej jej nie dodawać. Wszytko gotować

Monia miesza i gotuje
Zupa pieczarkowa z gwiazdkami 205

wystudzić. Do wywaru dodać podsmażone pieczarki i makaron gwiazdki. Gotować ok 15 minut az makaron będzie ugotowany. Mięso obrać z kości i podzielić na małe kawałki, również dodać do zupy. Śmietanę wymieszać z mąką i odrobiną wywaru, zagęścić zupę. Dodać też posiekaną natkę, zagotować i gotować 3-4 minuty

Monia miesza i gotuje
Kiedy zimno i ponuro… ta zupa ratuje dzień 38

Prawda, że zupę można ugotować na przysłowiowym gwoździu? Tak właśnie powstała brokułowa z groszkiem – totalny spontan, a wyszło cudo. To super prosta zupa o przepięknym, soczyście zielonym kolorze, który od razu przyciąga wzrok i pobudza kubki smakowe. Chciałoby się napisać: wiosenna zupa! Ale gdy za oknem zimno, ponuro i wiatr targa parasolką, ta brokułowa z groszkiem nie tylko poprawia nastrój(...)kremowa konsystencja… no po prostu mniam. Jeśli jeszcze nie próbowaliście – koniecznie nadróbcie. Zielona magia w 15 minut – brokułowa z groszkiem, która rozgrzewa duszę Nie planowałam dziś gotować zupy, serio. Ale wystarczył jeden rzut oka za okno – szaro, zimno, wiatr jak z listopada – i decyzja zapadła sama. Będzie brokułowa z groszkiem! Akurat miałam te warzywa w zamrażalce, więc los zdecydował

codojedzenia
Jesienna dieta odchudzająca – zasady i zdrowe nawyki żywieniowe 45

kilka istotnych zasad, które warto wdrożyć: stawiaj na produkty bogate w składniki odżywcze, wybieraj sezonowe warzywa i owoce, chude mięso oraz pełnoziarniste zboża, przygotowuj ciepłe dania, takie jak aromatyczne zupy czy sycące gulasze, pamiętaj o odpowiednim nawodnieniu, unikaj przetworzonej żywności oraz słodyczy, regularnie jedz o ustalonych porach oraz unikaj pośpiechu, miej pod ręką zdrowe przekąski, nie lekceważ znaczenia snu. Ciepłe(...)można zapomnieć o dyni , która zasługuje na szczególną uwagę. Jest nie tylko niskokaloryczna, ale również obfituje w witaminy A i C . Można ją wykorzystać w różnych potrawach – od rozgrzewających zup po kolorowe sałatki. Sezonowe grzyby także są ciekawym dodatkiem; dostarczają witamin z grupy B i wzbogacają smak wielu dań. Wybierając lokalne produkty sezonowe, możemy zaoszczędzić pieniądze, gdyż ich ceny

Marcepanowa kuchnia
Zupa lasagne 80

Zupa lasagne to danie inspirowane tradycyjną włoską zapiekanką o tej samej nazwie. Nazwa zupy pochodzi od rodzaju makaronu, jaki do niej dajemy. Ponadto zupa lasagne przygotowana jest na bazie mielonego mięsa wieprzowego oraz passaty pomidorowej i pomidorów z puszki. Podsmażone mięso mielone zalewamy bulionem drobiowym, ale może to być też ciepła woda. Makaron, który dodajemy do gotującej się zupy należy(...)połamać tylko na mniejsze kawałki, nie ma potrzeby gotowania go wcześniej. Zupa lasagne podobnie jak większość włoskich dań pachnie ziołami: bazylią i oregano. Zupa lasagne to danie, które w przeciwieństwie do zapiekanki przygotujemy bez użycia piekarnika, a smakuje podobnie. Gorącą zupę bezpośrednio przed podaniem należy posypać startym żółtym serem, który pod wpływem ciepła się roztopi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania