Zupa szczawiowa na kefirze – kuchnia podkarpacka

Zupa szczawiowa na kefirze – kuchnia podkarpacka

Zupa szczawiowa na kefirze – kuchnia podkarpacka

Zupa szczawiowa na kefirze – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Rozbórz, gmina Przeworsk  Małe niuanse i regionalne zwyczaje wpływają na smak dobrze znanych potraw. Zupa szczawiowa jest dobrym tego przykładem. W Rozbórzu koło Przeworska zupę zabiela się głównie kefirem i dodaje się do niej świeży czosnek. Ta niewielka zmiana dość znacząco wpływa na smak potrawy i wyróżnia ją spośród innych. Zupa z Rozbórza jest nie tylko kwaśniejsza od typowej zupy szczawiowej, ale za sprawą czosnku jest też na swój sposób ost... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.