Gęsta zupa z soczewicy z jarmużem

Gęsta zupa z soczewicy z jarmużem

Gęsta zupa z soczewicy z jarmużem

Gęsta zupa z soczewicy, sycąca i zdrowa, spokojnie może zastąpić cały obiad. Mesz ją zrobić w wersji wegetariańskiej lub dodać trochę chorizo lub kiełbasy. Czas: 40 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże Według legendy, św. Piotr Słupnik (facet faktycznie przesiedział na słupie całe życie) żywił się wyłącznie soczewicą. Jeśli jadł taką, jak my ostatnio, to naprawdę więcej do życia człowiek nie potrzebuje. Garść warzyw: marchew, ziemniaki, cebula, batat (z niego możesz zrezygnować, jeśli nie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, chorizo, ziemniaki, zupa krem, kiełbasa, boczek, chleb, pasty, obiad, kalafior, pasta, czerwona fasola, zupa pomidorowa

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.