nagrzanego piekarnika do 220°C i zapiekamy do chwili az bialko sie zetnie. Tuz przed koncem zapiekania jajko posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Wkladamy tez do piekarnikia wierzchy bulek.Gotowe bulki podajemy zaraz po zapieczeniu.Smacznego
Przysmaki Karolkijadlam je pierwszy raz u naszych przyjaciol poznanych tu we Francji. Nie wiedzialam czego sie spodziewac i przyznam, ze na podane mi Coquille Saint Jacques patrzylam dosc nieufnie. Zaraz potem okazalo sie, ze jest to jedno z moich ulubionych dan.Jak juz wspomnialam okres Swiat i Nowego Roku to czas wszelkich morskich stworzen, w sklepach az roi sie od roznych
Przysmaki KarolkiCześć!Dzisiaj postanowiłam się podzielić z Wami przepisem, który znalazłam na blogu Kasi A dupa rośnie.Przepis, który zaraz zobaczycie poniżej, bardziej nawiązuje do cappuccino, które możemy sobie kupić w sklepach, w proszku, niż do oryginalnej receptury :) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćzostawiam w lodówce na min 2h do całkowitego stężenia. Z cukru pudru i soku z cytryny ucieram baardzo gęsty lukier, który nastepnie rozsmarowuję na powierzchni. Może to nastąpić zaraz po przykryciu jabłek ciastkami, zmniejszy się wtedy czas oczekiwania o moment twardnienia lukru. Kroję ostrym nożem, kiedy lukier jest już całkiem zastygnięty. *** Wersja jeszcze szybsza - zamiast bawić się
W kuchni Karmel-itkisałatką gyros. Wiem, że są jej różne wersje, ja dzisiaj pokażę Wam swoją. Po prostu jest tak smaczna, że idzie w mig. Szczególnie brat mi ją wyjada zaraz po zrobieniu, choć najlepsza jest gdy smaki się już przegryzą, ale nie każdy chce tyle czekać. Składniki: ½ małej kapusty pekińskiej Biała część pora 1 papryka 5-6 korniszonów Mała puszka
Fabryka pomysłówDobrze, wyjdę za pana za mąż, jeśli mi pan przyrzeknie, że nie będę musiała jeść bakłażanów." - Gabriel García Márquez (z książki Miłość w czasach zarazy) A my bakłażany lubimy i często wykorzystujemy to ciekawe warzywo w naszych potrawach! Dzisiaj makaronowa zapiekanka z bakłażanem i mozzarellą - w sam raz na szybki obiad! :) Makaronowa zapiekanka z bakłażanem
Moja Mama GotujeWszystkie dzieci kochają makaron, gofry i naleśniki, a przynajmniej te które znam. Moje dziecie chore, zresztą rozniosło zarazę na cały dom, i w tej chwili dziadek opiekuje się wszystkimi babami w domu, a że stworzyłam małego potwora (kulinarnego) to musiałam się zwlec z łóżka i zrobić Miśce obiad, bo ona tylko „mamusiowy zje”. Gofry były, makaron też
greenscarfNo to wpadłem jak śliwka w kompot. Nie było to wpadanie bolesne, bo chłodniki bardzo lubię, i owszem. Tym samym żegnamy koszmar dzieciństwa. Post specjalnie dedykowany
Mam To Na Widelcu