Udka z kurczaka w słodko-kwaśnej glazurze

Udka z kurczaka w słodko-kwaśnej glazurze

Udka z kurczaka w słodko-kwaśnej glazurze

Kurczak często gości na stole w naszym domu, można go bowiem przygotować na 1001 sposobów. Pieczony, gotowany, z  grilla, w potrawce, zapiekany czy na  zimno w galantynie, mi nie znudzi się nigdy. Zwłaszcza gdy dobierzemy do niego ciekawe sosy czy marynaty. Składniki: 5 udek z kurczaka Marynata: 50 ml ciemnego sosu sojowego 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka startego imbiru 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1 łyżeczka pikantnej czerwonej papryki w proszku 2 łyżki ostrego ketchupu 2 ząbki przeciśnięt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak słodko kwaśny, kurczak, marynaty, ciekawe przepisy, udka , grill, sosy, kurczak w marynacie, sok, papryka, sos sojowy, miód, potrawka, imbir, udka z kurczaka, sos do kurczaka, gotowany kurczak, dania z kurczakiem, kurczak pieczony, kurczak w miodzie, potrawka z kurczaka, zapiekany kurczak, kurczak z czosnkiem, kurczak z papryką , pieczone udka, dania z grilla

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.