Babka makowa gotowana

Babka makowa gotowana

Babka makowa gotowana

Babka gotowana to moja ulubiona babka, nigdy nie jest sucha. Można ją długo przechowywać. Z tego przepisu również można upiec babkę w piekarniku w temperaturze 180 C przez 45-50 minut. Do garnka wlać mleko, dodać masło, cukier, mak, rodzynki i wszystko zagotować. następnie zmniejszyć gaz i gotować jeszcze 2 minuty. Zdjąć z gazu i zostawić do ostudzenia. Do ostudzonej masy dodać żółtka, olejek migdałowy i dokładnie wymieszać. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko i dodać do masy. Wymieszać na gładką... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.