zaraz - 500 przepisów (strona:24/34)

Co znalazłam na wyspie. I crumble. Inne. 192

przez BBC GoodFood . Dziwię się na jej widok, zastanawiam skąd tu trafiła, od kogo, kiedy... Nie pamiętam, naprawdę. Nie mam pojęcia. Ale cieszę się ogromnie! Takie odkrycie! Nowe przepisy! Zaraz zabieram się za przeglądanie. I od pierwszej strony wiem, co zjem następnego dnia, i kolejnego. Świetne, proste, lekkie i pełne warzyw pomysły na letnie potrawy, a wśród nich jedna

KUCHARNIA
Aksamitna skórka, bezowy kożuszek i czarne futerko. 249

niżej)  Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni. Brzoskwinie umyć, przepołowić i wyjąć pestki. Następnie ułożyć na płaskim talerzu nacięciem do dołu i polać z wierzchu wrzącą wodą, i zaraz po tym zimną wodą. Obrać ze skórki (większość dojrzałych brzoskwiń można obrać ze skórki bez tego zabiegu).  Ciasteczka amaretto pokruszyć, wsypać do miseczki i zalać amaretto - ilość likieru

KUCHARNIA
Samotność, dzieci i ślimaki. 195

myśli zaczynają krążyć wokół obiadu.  Solowy koncert kosa - zawsze w okolicach 14-tej i zawsze na tym samym olchowym podium. Arie czarnego tenora zwiastują porę sjesty.  I zaraz po nich nastaje cisza ogrodu ukołysana delikatnym szumem wodospadu. Świat chodzi na paluszkach, jakby wiedział, że to pora odpoczynku.  Trzepot ptasich piórek podczas kąpieli w strumyku rozpoczyna moją

KUCHARNIA
Kruchość i pestki. 197

zastyga. Na rozlany karmel nałożyć drugi arkusz papieru i przy pomocy wałka rozprowadzić równomiernie, tak, by równą i cienką warstwą pokrył pestki. Gdy lekko zastygnie, ściągnąć górny papier i zaraz pokroić na paseczki przy pomocy ostrego noża. Można też zostawić część w całości i użyć później do przygotowania krokantu.    * Definicja kruchości pochodzi z tej strony. ** Inspiracją był

KUCHARNIA
W pogoni za czasem. Spóźniona marmolada, bułeczki i śniadanie w słońcu. WP#95. 182

cukier, sok z cytryny i zawiniątko z pestkami i błonkami przełożyć do dużego garnka, zalać wodą i wstawić na średni ogień mieszając aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia, zaraz potem zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu minimum godzinę, od czasu do czasu mieszając. Można sprawdzić czy marmolada jest gotowa kładąc odrobinę na schłodzony wcześniej talerzyk - jeśli

KUCHARNIA
Na pociechę coś pysznego. Zabawa z primabaleriną. Z truskawkami i bazylią. 195

przyniósł stamtąd dziewięć jabłek, bo liczba dziewięć świetnie się nadaje na sercowe zmartwienia.  Kiedy Tygrysek spałaszował swoją porcję i na dodatek pół porcji Misia, mina mu się zaraz rozjaśniła i słońce zaświeciło przez firankę.  A sercowe zmartwienie gdzieś się ulotniło. - Skąd się wzięło to twoje sercowe zmartwienia? - zapytał Miś.  - A stąd, bo .... Maja Papaja - wymruczał Tygrysek

KUCHARNIA
Marta, Tomek i Babcia Petronela. A na deser sernik. 201

drugiej strony jego książki do matematyki, do klasy II. Zadanie domowe. Trzeba więc zrobić.  Liczę więc w głowie i oczami wyobraźni widzę pulchniutką jak pączek trzylatkę, a zaraz potem chudą jak patyk pięciolatkę.  Co z tą Martą?  Dajmy jej 4 lata. Zmieści się chyba w średniej, zadanie będzie odrobione i mamy "święty spokój".  Nic bardziej

KUCHARNIA
Wzloty i upadki. Suflet rabarbarowy z imbirem. 184

coraz lżejsza i powoli zaczynam się odrywać od tego, co mnie ostatnio dręczyło... Nie bójcie się sufletów, radość z ich unoszenia naprawdę się udziela, a jeśli zaczniecie zjadać je zaraz po upieczeniu nawet nie zdążycie zauważyć, jak opadają! Co najwyżej to Wy opadniecie z rozkoszą na wygodną kanapę. I tylko takich upadków Wam życzę.    Dokładne wskazówki

KUCHARNIA
Zielono mi, szmaragdowo,-ciasto 3 kolory 167

kremu, następnie przykrywamy zielonym blatem, który lekko dociskamy. Wylewamy ostatnią część kremu i przykrywamy żółtym  blatem. Odstawiamy w chłodne miejsce.Śmietankę ubijamy na sztywno i smarujemy wierzch ciasta, zaraz przed podaniem. Smacznego

w mojej kuchni
Zupa grzybowa z podgrzybkiem brunatnym 235

minut- zupę grzybową firmy Iglotex. Zapach podgrzybka brunatnego jest niesamowity. Ten grzyb z rodziny borowikowatych, jest uważany za jeden z bardziej cennych grzybów. Jego zapach i aromat poczujecie zaraz po otwarciu torebki z zupą grzybową  Iglotex. Zupa robi się właściwie sama, ale ja dodałam ,jak zwykle, coś od siebie. Składniki - 2 opakowania zupy grzybowej  Iglotex *skład - podrzybek

Z Kuchni Do Kuchni
Pieczony łosoś w glazurze musztardowo-miodowej z batatami i jarmużem 213

godzinna wędrówka na Śnieżnik zakończyła się (wg ogólnym opiniom) w dobrej restauracji. Niestety chyba restauracyjne jedzenie mi nie służy. Może zbyt mocno jestem przyzwyczajona do własnej kuchni? ;) Dlatego zaraz po powrocie rzuciłam się do gotowania. Spragniona własnych przysmaków jak jakiś weteran wojenny. Po ciężkostrawnej kuchni na urlopie postawiłam na lekki posiłek. Czyli pieczonego łososia i sałatkę z jarmużu. Polecam

Bon Appetit Małgorzaty
WEGANIZM - Spróbujesz? Nie pożałujesz! :) ŚNIADANIA 194

jabłkiem i cynamonem. Ale nie taki, jak pamiętamy z przedszkola, tylko nieco "podrasowany" :) Po pierwsze - wstawiamy wodę na herbatkę, kawkę czy co tam jeszcze ale trochę więcej, bo zaraz się przyda. Równocześnie wstawiamy drugą wodę, w garnku - na ryż. Kiedy pierwsza woda się zagotuje, zalewamy wrzątkiem garść rodzynek w jednej miseczce i garść migdałów w drugiej. Zostawiamy. Szykujemy herbatkę

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Ciasteczka z maszynki 219

maszynka marzyła mi się od dawna. Niedawno otrzymałam ją jako nagrodę za zdobyte punty w portalu prowadzedom.com Gdy tylko przyszła do mnie paczka, postanowiłam zaraz ją wypróbować. Upieczone ciasteczka zniknęły w mgnieniu oka i ledwo zdążyłam zrobić zdjęcia ostatnich sztuk ciastek   Post Ciasteczka z maszynki pojawił się poraz pierwszy w Marta

Marta Gotuje
Makaronowe szaleństwo karnawałowe! 300

rukolę i pokrojone na plasterki czarne oliwki, doprawiamy do smaku i mieszamy. W tym czasie gotujemy makaron. Ugotowany makaron przekładamy do gotowego sosu z pomidorów pelati, mieszamy i podajemy zaraz po przygotowaniu

Moja smaczna kuchnia
Sałatka jarzynowa 231

smaku solą, pieprzem, ziołami. Dodać musztardę i majonez. Uwaga : Najlepiej przechowywać jest w lodówce przez dłuższy czas  sałatkę bez dodatku  majonezu i musztardy. Najlepiej jest dodać je zaraz przed spożyciem. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie

Proponowane wyszukiwania