Wlej połowę ciasta. Smaż do zrumienienia (ok 2 minuty) z obu stron, nie ruszaj w międzyczasie patelnią. Mimo moich starań oba omlet opadły - pierwszy jeszcze na patelni, natomiast drugi zaraz po zdjęciu na talerz, jakby spuszczono z niego powietrze :) Następnym razem spróbuje ze szczyptą proszku do pieczenia, może wtedy nie opadną. Jednak i tak były przepyszne. Podawaj polane sosem
Anioszek w kuchniwyszło i to całkiem nieźle, bo wszystkim smakowało, mi szczególnie. Zresztą w ledwie kilka godzin upiekłam wszystkie trzy ciasta. Dekorowałam wieczorem po odzyskaniu wiary w siebie. Zdjęcia zrobiłam zaraz po udekorowaniu. Poniżej napiszę zestawienie tego, co tym razem upiekłam. Wkrótce opublikuję stary przepis na mój makowiec z poprzedniego Bożego Narodzenia, którego przepis szukałam cały rok i dwa razy
Anioszek w kuchniDziś zaproponuję fajny przepis na wykrzystanie mięsa z piersi kurczaka i pieczarek. Taki właśnie zestaw skladników, idealnie pasuje do połączenia go w postać farszu do krokietów. Najlepsze są podawane zaraz po usmażeniu, serwowane z czerwonym barszczykiem. Piersi z kurczaka dokładnie umyć i pokroić w drobną kostkę. Doprawić solą i przyprawą gyros. Przełożyć na patelnie i usmażyć podlewając go niewielką
Świat Domowej Kuchnirazy. Wstawiamy ciasto do piekarnika. Pieczemy 15-20minut w temperaturze 180* do momentu uzyskania pięknej jasno złotej skórki. Zmniejszamy temperaturę do 120*C i pieczemy około 2 godzin. Zaraz po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika a gdy upłynie 15 minut wyciągamy sernik i pozostawiamy w temperaturze pokojowej do całkowitego wystygnięcia. Sernik piekę z termoobiegiem. Ser typu "kiełbasa
Gotowanie i blogowaniejogurtu naturalnego mrożone jeżyny cukier do smaku Przygotowanie: Do blendera kielichowego przelewamy jogurt naturalny i dodajemy mrożone jeżyny. Całość miksujemy na gładką masę, dodajemy do smaku cukier. Podajemy zaraz po przygotowaniu, na wierzchu układamy kilka owoców
Moja smaczna kuchniawyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć masę dociskając do dna Wstawić do nagrzanego piekarnika ( 180*C ) na 20-25 min, Kroić po przestudzeniu, ale ja kroiłam częściowo zaraz po upieczeniu :) przepis podpatrzony
Proste PotrawyPierogi ze szpinakiem często przyrządzam na piątkowy obiad, są bardzo smaczne, najlepiej smakują zaraz po ugotowaniu. Pierogi przygotowałam z mąki od firmy Młynomag . Składniki: Ciasto: 0,5 kilograma mąki pszennej Młynomag 1 szklanka letniej wody 1 jajko 3 łyżki oleju rzepakowego Szczypta soli Mąka do podsypania Farsz: 2 opakowania mrożonego szpinaku 2 opakowania sera feta 3 ząbki czosnku Pieprz
Bajeczna Kuchniaprzygotowanie jabłek. Ciasto ma jeszcze jedną zaletę mianowicie składa się z nie skomplikowanych składników, które znajdują się w większości domów. Dla mnie jest to kolejna wersja szarlotki, którą uwielbiam (zaraz po szarlotce z połówkami jabłek ;-)). I jestem pewna, że Wam również przypadnie do gustu. Zapraszam!!! Składniki: 1 szkl. maki pszennej, 1,5 szkl. płatków owsianych, ¾ szkl. cukru ( lub mniej
Passion of CookingMają piękny, intensywny zapach i oprócz kulinarnych zastosowań, możemy je rozsypać również w szafie z ubraniami, nie tylko gdy mamy problem z molami. Pyłek pszczeli to moje odkrycie roku, zaraz po nasionach chia. Cudotwórcze grudki są bardzo zdrowe, zawierają mnóstwo cennych składników odżywczych, aminokwasów, witamin czy nawet węglowodanów. Poprawiają odporność, dbają o wzrok i chronią przed miażdżycą. 30g pyłku
Gotowanie i blogowanieLubicie ciasta miodowe? A co powiecie na to,aby miodowe placki były przełożone dwiema różnymi masami? :) oczywiście najlepsze są na 2,3 dzień pomimo tego że zaraz po upieczeniu twardnieją.Placki przełożone masami miękną.Przygotowane surowe ciasto należy chłodzić 24 godziny a więc pamiętajcie o wcześniejszym przygotowaniu ;) Wymiary blaszki: 24x29 cm Temp. pieczenia: 180 C Czas pieczenia: 3x20 minut
Słodkości i nie tylkoskładniki na sos łączymy do uzyskania gładkiej konsystencji, sosu chili można dodać na samym końcu wg własnego uznania. Tak przygotowane chrupiące różyczki podajemy z pikantnym sosem. Najlepiej smakują zaraz po przygotowaniu. PS: ilości składników zależy od wielkości kalafiora, ale zachowując proporcje. Smacznego
Moniki Smakołykiplastry bakłażana i plastry ziemniaków. Na całość wylewam sos beszamelowy i posypuję zapiekankę serem. Formę z zapiekanką umieszczam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 55-60 minut. Podaję zaraz po upieczeniu. Zapiekanka świetnie się przechowuje i świetnie smakuje odgrzana kolejnego dnia. Smacznego, Klaudia
Mango Papajamasę i stopniowo, drewnianą łyżką, mieszam z masą serową. Gotowe ciasto przekładam do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia (wypuszczonym poza obręcz), i piekę w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Zaraz po umieszczeniu sernika w piekarniku obniżam temperaturę do 150 stopni i piekę go przez 90 minut. Studzę przy lekko uchylonym piekarniku. Składniki polewy: czekoladę i masło rozpuszczam w kąpieli
Mango PapajaKasza jaglana to jedna z moich ulubionych kasz, zaraz obok gryczanej. Najczęściej jadam ją na śniadanie, gotowaną na mleku, w wersji słodkiej. Dziś śniadanie również na słodko, również z kaszą, tylko w innej postaci, bowiem są to placki! Jeżeli nie macie w posiadaniu gotowej mąki jaglanej, możecie zmielić np. w młynku do kawy ziarna kaszy na gładziutki pyłek. Gotowe
Zdrowie na języku :Pniż do 3/4 wysokości foremki), zamknąć szczelnie. Do dużego garnka włożyć formę z ciastem i nalać wody do połowy wysokości blaszki. Przykryć pokrywką i gotować około 70-75 minut. Zaraz po ugotowaniu babkę wyjąć z foremki i wyłożyć do góry dnem. Czekoladę połamać na kawałki i razem z mlekiem dać do miseczki. Umieścić ją nad garnkiem z gorącą wodą
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia