zaraz - 500 przepisów (strona:16/34)

Omlet z sosem z owoców leśnych i bitą śmietaną 277

Wlej połowę ciasta. Smaż do zrumienienia (ok 2 minuty) z obu stron, nie ruszaj w międzyczasie patelnią. Mimo moich starań oba omlet opadły - pierwszy jeszcze na patelni, natomiast drugi zaraz po zdjęciu na talerz, jakby spuszczono z niego powietrze :) Następnym razem spróbuje ze szczyptą proszku do pieczenia, może wtedy nie opadną. Jednak i tak były przepyszne. Podawaj polane sosem

Anioszek w kuchni
Moje trzy tegoroczne świąteczne wypieki 292

wyszło i to całkiem nieźle, bo wszystkim smakowało, mi szczególnie. Zresztą w ledwie kilka godzin upiekłam wszystkie trzy ciasta. Dekorowałam wieczorem po odzyskaniu wiary w siebie. Zdjęcia zrobiłam zaraz po udekorowaniu. Poniżej napiszę zestawienie tego, co tym razem upiekłam. Wkrótce opublikuję stary przepis na mój makowiec z poprzedniego Bożego Narodzenia, którego przepis szukałam cały rok i dwa razy

Anioszek w kuchni
Krokiety z kurczakiem i pieczarkami 699

Dziś zaproponuję fajny przepis na wykrzystanie mięsa z piersi kurczaka i pieczarek. Taki właśnie zestaw skladników, idealnie pasuje do połączenia go w postać farszu do krokietów. Najlepsze są podawane zaraz po usmażeniu, serwowane z czerwonym barszczykiem. Piersi z kurczaka dokładnie umyć i pokroić w drobną kostkę. Doprawić solą i przyprawą gyros. Przełożyć na patelnie i usmażyć podlewając go niewielką

Świat Domowej Kuchni
Sernik idealny 196

razy. Wstawiamy ciasto do piekarnika. Pieczemy 15-20minut w temperaturze 180* do momentu uzyskania pięknej jasno złotej skórki. Zmniejszamy temperaturę do 120*C i pieczemy około 2 godzin. Zaraz po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika a gdy upłynie 15 minut wyciągamy sernik i pozostawiamy w temperaturze pokojowej do całkowitego wystygnięcia. Sernik piekę z termoobiegiem.   Ser typu "kiełbasa

Gotowanie i blogowanie
Koktajl z jeżyn na jogurcie 119

jogurtu naturalnego mrożone jeżyny cukier do smaku Przygotowanie: Do blendera kielichowego przelewamy jogurt naturalny i dodajemy mrożone jeżyny. Całość miksujemy na gładką masę, dodajemy do smaku cukier. Podajemy zaraz po przygotowaniu, na wierzchu układamy kilka owoców

Moja smaczna kuchnia
Batony musli 501

wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć masę dociskając do dna Wstawić do nagrzanego piekarnika ( 180*C ) na 20-25 min, Kroić po przestudzeniu, ale ja kroiłam częściowo zaraz po upieczeniu :) przepis podpatrzony

Proste Potrawy
Pierogi ze szpinakiem i serem feta 236

Pierogi ze szpinakiem często przyrządzam na piątkowy obiad, są bardzo smaczne, najlepiej smakują zaraz po ugotowaniu. Pierogi przygotowałam z mąki od firmy Młynomag . Składniki: Ciasto: 0,5 kilograma mąki pszennej Młynomag 1 szklanka letniej wody 1 jajko 3 łyżki oleju rzepakowego Szczypta soli Mąka do podsypania Farsz: 2 opakowania mrożonego szpinaku 2 opakowania sera feta 3 ząbki czosnku Pieprz

Bajeczna Kuchnia
Szarlotka sypana 219

przygotowanie jabłek. Ciasto ma jeszcze jedną zaletę mianowicie składa się z nie skomplikowanych składników, które znajdują się w większości domów. Dla mnie jest to kolejna wersja szarlotki, którą uwielbiam (zaraz po szarlotce z połówkami jabłek ;-)). I jestem pewna, że Wam również przypadnie do gustu. Zapraszam!!! Składniki: 1 szkl. maki pszennej, 1,5 szkl. płatków owsianych, ¾ szkl. cukru ( lub mniej

Passion of Cooking
Poszukiwaczu smaku, strudzony wędrowcu - Skworcu - Ocena produktu 138

Mają piękny, intensywny zapach i oprócz kulinarnych zastosowań, możemy je rozsypać również w szafie z ubraniami, nie tylko gdy mamy problem z molami. Pyłek pszczeli to moje odkrycie roku, zaraz po nasionach chia. Cudotwórcze grudki są bardzo zdrowe, zawierają mnóstwo cennych składników odżywczych, aminokwasów, witamin czy nawet węglowodanów. Poprawiają odporność, dbają o wzrok i chronią przed miażdżycą. 30g pyłku

Gotowanie i blogowanie
Miodownik z dwiema masami 594

Lubicie ciasta miodowe? A co powiecie na to,aby miodowe placki były przełożone dwiema różnymi masami? :) oczywiście najlepsze są na 2,3 dzień pomimo tego że zaraz po upieczeniu twardnieją.Placki przełożone masami miękną.Przygotowane surowe ciasto należy chłodzić 24 godziny a więc pamiętajcie o wcześniejszym przygotowaniu ;) Wymiary blaszki: 24x29 cm Temp. pieczenia: 180 C Czas pieczenia: 3x20 minut

Słodkości i nie tylko
Chrupiący kalafior w serowej panierce 229

składniki na sos łączymy do uzyskania gładkiej konsystencji, sosu chili można dodać na samym końcu wg własnego uznania. Tak przygotowane chrupiące różyczki podajemy z pikantnym sosem.  Najlepiej smakują zaraz po przygotowaniu. PS: ilości składników zależy od wielkości kalafiora, ale zachowując proporcje.  Smacznego

Moniki Smakołyki
Moussaka (musaka) 195

plastry bakłażana i plastry ziemniaków. Na całość wylewam sos beszamelowy i posypuję zapiekankę serem. Formę z zapiekanką umieszczam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 55-60 minut. Podaję zaraz po upieczeniu. Zapiekanka świetnie się przechowuje i świetnie smakuje odgrzana kolejnego dnia. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Sernik wiedeński 149

masę i stopniowo, drewnianą łyżką, mieszam z masą serową. Gotowe ciasto przekładam do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia (wypuszczonym poza obręcz), i piekę w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Zaraz po umieszczeniu sernika w piekarniku obniżam temperaturę do 150 stopni i piekę go przez 90 minut. Studzę przy lekko uchylonym piekarniku. Składniki polewy: czekoladę i masło rozpuszczam w kąpieli

Mango Papaja
Placuszki z kaszy jaglanej :) 164

Kasza jaglana to jedna z moich ulubionych kasz, zaraz obok gryczanej. Najczęściej jadam ją na śniadanie, gotowaną na mleku, w wersji słodkiej. Dziś śniadanie również na słodko, również z kaszą, tylko w innej postaci, bowiem są to placki! Jeżeli nie macie w posiadaniu gotowej mąki jaglanej, możecie zmielić np. w młynku do kawy ziarna kaszy na gładziutki pyłek. Gotowe

Zdrowie na języku :P
pomarańczowa babka gotowana 160

niż do 3/4 wysokości foremki), zamknąć szczelnie. Do dużego garnka włożyć formę z ciastem i nalać wody do połowy wysokości blaszki. Przykryć pokrywką i gotować około 70-75 minut. Zaraz po ugotowaniu babkę wyjąć z foremki i wyłożyć do góry dnem. Czekoladę połamać na kawałki i razem z mlekiem dać do miseczki. Umieścić ją nad garnkiem z gorącą wodą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia