pasztet - 3776 przepisów (strona:16/252)

Pasztet jaglany 32

Czas czytania: 2 min Pasztet na święta musi być, u jednych będzie to pasztet z królika u innych z wątróbek, a u mnie pasztet jaglany ! O kaszy jaglanej pisałam już przy okazji wegeburgerów  tam możecie poczytać o jej właściwościach . Kaszę jaglaną należy odpowiednio przygotować! Nieważne, do czego będziemy ja wykorzystywać, ale trzeba pozbyć się  goryczki . Jak przygotować kaszę(...)minut. Podczas gotowania nie podnosimy pokrywki! Następnie wyłączamy ogień i pozostawiamy na 15 minut. Po tym czasie można podać ją do jedzenia lub przetwarzać na smakowite dania. Wracając do pasztetu , to trzeba przyznać, że jest świetny! Pasztet ma wilgotną i kremową konsystencję właśnie dzięki kaszy. Dodatek lekko słodkich warzyw i mielonych orzechów nadał mu bardzo przyjemnego, a zarazem wyraźnego

SprawdzonaKuchnia.pl
Pasztet z czerwonej soczewicy 43

Przepis na pasztet z czerwonej soczewicy Wegańskie pasztety są niesłychanie popularne, ale nie ma się czemu dziwić. Bardzo szybko i prosto można je wykonać, smakują rewelacyjnie i są relatywnie tanie do przygotowania. Dzisiejszym bohaterem wpisu, jest pasztet z czerwonej soczewicy . W pasztecie znajdziemy kaszę jaglaną, która sprawia, że pasztet jest delikatny i zbity, oraz suszone pomidory, które… UWIELBIAM. Aromatyczny(...)olej spod suszonych pomidorów sprawia, że cebulka smażona na nim jest obłędna 😍 Do pasztetu idealnie pasuje sojonez oraz wegański sos czosnkowy … jak zresztą do każdego pasztetu 😅 Pasztet z czerwonej soczewicy – WSKAZÓWKI Foremka, której użyłem, miała 30x12cm Wyłożyłem foremkę papierem do pieczenia. Możesz zamiast tego delikatnie ją natłuścić i obsypać bułką tartą lub zmielonymi orzechami. Gotowy pasztet odstaw

Blendman
Pasztet z kaczki 31

Bardzo lubimy wszelkiego rodzaju pasztety i jeśli nie mamy zrobionego przez siebie, kupujemy spory kawał na bazarku. Pasztet z kaczki zrobiliśmy, gdy tym razem bez problemu kupiliśmy ten gatunek drobiu, przy okazji jego przygotowywania otrzymaliśmy sporą ilość pysznego rosołu. Z kaczki ważącej około 2 kilogramów otrzymaliśmy dwie keksówki pysznego i wyraźnego w smaku pasztetu, dla nas to zdecydowanie za dużo(...)więc część podarowaliśmy, a część zamroziliśmy. Składniki na pasztet z kaczki 1 kaczka 250 g wątróbki kaczej lub indyczej 3 średnie marchewki 2 pietruszki 1 kawałek selera 2 liście laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 2 ziarenka jałowca 4 ziarenka pieprzu 4 bułki kajzerki 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżeczka imbiru w proszku sól, pieprz do smaku Dodatkowo

niecodziennikpary
Świąteczny wegański pasztet z burakami 39

informacje o burakach na ziemiach polskich pochodzą z XIV wieku, ale duże uprawy pojawiły się dopiero dwieście lat później. W tym przepisie buraki zagrały jedną z głównych ról. Wegański pasztet z burakami jest pyszny, aromatyczny i łatwy do przygotowania. To doskonały pomysł na oryginalny pasztet na święta Bożego Narodzenia. Pasztet zachwyci wyglądem i podbije niejedno podniebienie. Oto przepis na przepyszny(...)świąteczny wegański pasztet z burakami. 450 g ugotowanych i obranych buraków 1 szklanka kaszy jaglanej 1 szklanka zmielonych migdałów 2 marchewki 1 duża cebula 1 pietruszka 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka octu balsamicznego ciemnego 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka majeranku sól świeżo mielony czarny pieprz Kaszę jaglaną

My Chcemy Jeść
Dietetyczny pasztet z piersi kurczaka 35

Świetny pasztet z piersi kurczaka, który doskonale sprawdzi się na drugie śniadanie. Główną zaletą jest nie tylko bardzo duża ilość białka, ale także fenomenalny smak. Pasztet możemy przygotować w mniej niż pół godziny. Świetnie smakuje zarówno w temperaturze pokojowej, jak i po schłodzeniu w lodówce. Warto wspomnieć także o tym, że możemy w prosty sposób modyfikować jego smak wybierając inne(...)przyprawy. Polecam przygotować taki pasztet samodzielnie, dzięki czemu macie świadomość tego co jecie. Składniki 300 g piersi z kurczaka 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sól, ulubione przyprawy Przygotowanie Pierś z kurczaka standardowo myjemy pod bieżącą wodą, oczyszczamy z błon i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie przyprawiamy ją ulubionymi przyprawami. Ja tym razem wybrałem przyprawę do kurczaka

Programista w kuchni
Dietetyczny pasztet z piersi kurczaka 73

Świetny pasztet z piersi kurczaka, który doskonale sprawdzi się na drugie śniadanie. Główną zaletą jest nie tylko bardzo duża ilość białka, ale także fenomenalny smak. Pasztet możemy przygotować w mniej niż pół godziny. Świetnie smakuje zarówno w temperaturze pokojowej, jak i po schłodzeniu w lodówce. Warto wspomnieć także o tym, że możemy w prosty sposób modyfikować jego smak wybierając inne(...)przyprawy. Polecam przygotować taki pasztet samodzielnie, dzięki czemu macie świadomość tego co jecie. Składniki 300 g piersi z kurczaka 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sól, ulubione przyprawy Przygotowanie Pierś z kurczaka standardowo myjemy pod bieżącą wodą, oczyszczamy z błon i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie przyprawiamy ją ulubionymi przyprawami. Ja tym razem wybrałem przyprawę do kurczaka

Programista w kuchni
Pasztet sojowy – bez pieczenia 101

Marzyło mi się zrobienie pasztetu, który byłby delikatny, kremowy (trochę jak mus) i niewymagający pieczenia, ponieważ na obecnym mieszkaniu nie posiadam piekarnika. Czy było to trudne wyzwanie? Nie powiedziałbym. Wystarczyło sięgnąć pamięcią do starych i niezbyt chlubnych czasów, gdy mięso jadałem na co dzień. Był wtedy, jakże okrutny dla gęsi, pasztet strasburski (pasztet z gęsich wątróbek). Jeśli chcesz wiedzieć dlaczego(...)okrutny to poczytaj więcej na temat hodowli gęsi pod tego typu wyroby, ponieważ to nie jest miejsce na głębsze edukowanie. Chęci na pasztet zbiegły się akurat z wizytą u mamy, która na bazie soi zrobiła mi pastę. Konsystencja bardzo gładka i kremowa. Nagle coś zaświtało. Czemu by nie użyć soi jako głównego składnika? Zacząłem poszukiwania w internecie jak wyglądają przepisy

Blendman
Domowy, kremowy pasztet do smarowania, w słoikach-pyszny! :-) 120

jesiennego aczkolwiek słonecznego popołudnia Dziś przychodzę do Was z genialnym przepisem. Będzie to coś innego niż zwykle. Nic słodkiego ani obiadowego. Przychodzę do Was z przepisem na rewelacyjny, kremowy pasztet. Jak wiadomo nie od dziś produktami , które są robione z największej ilości niezdrowych rzeczy są parówki, wędliny i pasztety. Znaleźć można w nich całą tablicę Mendelejewa.  Ja osobiście bardzo(...)lubię pasztet, ale właśnie ze względu na to, że pasztetom w sklepach bliżej do trucizny niż mięsa unikałam ich.  Pasztet jest jednak produktem, który możemy przygotować w domu. I dziś chcę Wam przedstawić mój rewelacyjny przepis na kremowy pasztet do smarowania. Nie pieczemy go, tylko pasteryzujemy w słoiczkach. Smakuje rewelacyjnie i przede wszystkim jest naturalny, bez konserwantów

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Świąteczny pasztet 132

domu na każde święta obowiązkowo musi być pasztet. Czy to Boże Narodzenie, czy Wielkanoc. Taki tradycyjny mięsny pasztet robię tylko wtedy, bo lubię mieć takie wyjątkowe potrawy jedzone tylko od święta. Pasztet z tego przepisu wychodzi delikatny, wilgotny i nie zdominowany wątróbką. Taki jak lubimy najbardziej. Smak z gotowanego mięsa na pasztet przelałam do trzech pojemników i zamroziłam. Mam bazę(...)trzy zupy!   Świąteczny pasztet 1 długa keksówka i1 krótka keksówka 300 g wołowiny zrazowej 300 g schabu 300 g cielęciny 300 g szynki wieprzowej 300 g karkówki wieprzowej 300 g piersi z kurczaka woda do zalania mięsa cały pęczek włoszczyzny (do pasztetu daję 1 marchewkę z ugotowanej włoszczyzny z rosołu) 2 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego

Posadzone i zjedzone
Pasztet z kaszy gryczanej i soczewicy 151

Pasztet z kaszy gryczanej i soczewicy Pasztet z kaszy gryczanej i soczewicy to propozycja nie tylko dla wegetarian, ale również mięsożerców! Zachęcam do tego wszystkich, by koniecznie wypróbować znane nam dania w wersji wege, bo są naprawdę pyszne! A pasztet robi się w mgnieniu oka! Nie dość, że jest prosty w przygotowaniu, to jest również delikatny w smaku (może dzieci(...)polubią?), a dodane śliwki robią świetną robotę, komponując się z kaszą gryczaną i soczewicą. Pasztet wychodzi dość wilgotny, ale da się go pokroić w plastry lub rozsmarować na kanapce. Zobacz również inne przepisy na dania wege----->  Pasztet warzywny z kaszą gryczaną niepaloną ,  Wegetariański barszcz na botwince ,  Wegetariański smalec z jaglanki ze skwarkami z kaszy gryczanej

Moje Qulinaria
Pasztet z kaszy gryczanej i ciecierzycy 268

Pasztet z kaszy gryczanej i ciecierzycy Pasztet z kaszy gryczanej i ciecierzycy to propozycja nie tylko dla wegetarian, ale również mięsożerców! Zachęcam do tego wszystkich, by koniecznie wypróbować znane nam dania w wersji wege, bo są naprawdę pyszne! A pasztet robi się w mgnieniu oka! Nie dość, że jest prosty w przygotowaniu, to jest również delikatny w smaku (może dzieci(...)polubią?), a dodane śliwki robią świetną robotę, komponując się z kaszą gryczaną i soczewicą. Pasztet wychodzi dość wilgotny, ale da się go pokroić w plastry lub rozsmarować na kanapce. Zobacz również inne przepisy na dania wege----->  Pasztet warzywny z kaszą gryczaną niepaloną ,  Wegetariański barszcz na botwince ,  Wegetariański smalec z jaglanki ze skwarkami z kaszy gryczanej

Moje Qulinaria
Pasztet z kurczaka z grzybami 140

zdecydowałam, co przygotuję. Mam nadzieję, że uda mi się – choć raz – nie przygotować za dużo jedzenia…. choć byłoby to niezłe wyzwanie Na 100 procent zrobię pasztet z kurczaka, którym ostatnio się zajadaliśmy. Obiecałam, że przed Świętami podzielę się z Wami tym przepisem na pasztet z kurczaka z suszonymi grzybami. Pasztet drobiowy z grzybami jest pyszny, aromatyczny(...)wilgotny. A z dodatkiem suszonych grzybów… to idealny pasztet na świąteczny stół, ale też na zwykłą kanapkę. Na blogu możecie też znaleźć przepisy na pasztet z królika czy pasztet ze śliwką , a dla osób, które nie jedzą mięsa, pasztet z fasoli i pieczarek czy pasztet z ciecierzycy i dyni. Zapraszam Pasztet z kurczaka z grzybami Składniki: 800g ugotowanych

UgotujmyTo.pl
Pasztet drobiowy – dwuwarstwowy 402

Pasztet drobiowy jest znacznie mniej tłusty od tradycyjnego pasztetu, co za tym idzie jest lżejszy i mniej kaloryczny. Prezentuję wykwintną wersję dwuwarstwową – na białym winie i koniaku z dodatkiem pistacji. Inspirowałam się pasztetem zamieszonym w magazynie Kuchnia (12/2013), jednak dokonałam pewnych modyfikacji. Taki pasztet będzie idealny na Święta, my się nim zajadaliśmy (szczególnie warstwa wątróbkowa jest warta uwagi) jeśli(...)zaś jesteście wierni tradycji polecam pasztet z majerankiem . Pasztet drobiowy – pierwsza warstwa: 500 g piersi z kurczaka (1 duża, podwójna pierś) 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 liść laurowy 70 ml białego, wytrawnego wina 100 ml śmietany 18% 1 jajko 1 namoczona w mleku bułka kajzerka sól morska, świeżo mielony pieprz Pasztet drobiowy – druga warstwa

Poezja smaku
Pasztet z mięsa rosołowego z boczkiem 89

Często mamy problem co zrobić z mięsem z rosołu. A , że uwielbiamy wszelkiego rodzaju smarowidła i pasztety, to zrobiłam pasztet. Nie piekłam mojego pasztetu w foremce, a wsadziłam go do słoika- dzięki temu pasztet jest bardziej trwały i można go dłużej przechowywać. Do pasztetu oprócz drobiowego mięsa i warzyw dodałam również boczek wędzony, dzięki czemu nabrał wyrazistego smaku, nie jest(...)suchy i łatwo się smaruje. Pasztet naprawdę jest smaczny i zajadają się nim nie tylko dorośli, ale i dzieci. I serce rośnie, kiedy pytam mojej Hani:co na obiad, a mojedziecko odpowiada,że kanapeczka z twoim pasztecikiem😁  Świeżutka pajda chleba z takim pasztetem, a do tego ogóreczek i kolacja gotowa. Składniki na 7 słoików o pojemności

Krylowa Kuchnia
Pasztet mięsny 35

bazarku mamy swoją ulubioną budkę z mięsem oraz wiejskimi wędlinami, gdzie kupujemy wyborny pasztet. Tej „zimy” nie zawsze chciało nam się specjalnie po niego wychodzić, dlatego zaczęliśmy piec własny, domowy pasztet. Dużą zaletą jest to, że można go za każdym razem inaczej doprawić lub nieco zmienić proporcje składników i w ten sposób nigdy się nie znudzi. Na dodatek po gotowaniu(...)imbir, ostrą paprykę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać i wyrobić. Dwie formy do keksów posmarować margaryną, dokładnie obsypać bułką tartą. Do każdej z nich przełożyć połowę mięsnej masy, wyrównać. Pasztet z mięsa piec godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 o C (z termoobiegiem). Przestudzić w foremce, wyjąć i przechowywać w lodówce. Można go również zamrozić. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pasztet

niecodziennikpary