Często przygotowuję w lecie, bazując na tym przepisie + małe zmiany własne. Smakuje rewelacyjnie... Składniki: 2 średniej wielkości żółte lub zielone cukinie (około 3,5 szklanek startej
Qlinarnie i QlinarnieSkładniki : 2 kg mięsa wieprzowego ( łopatka,karkówka ) 60 dkg wątroby drobiowej 4 średnie cebule 3 całe jajka 1 łyżeczka solanki (rodzaj soli do wyrobów wędliniarskich
Przepisy i porady kulinarneSkładniki: 50 dkg pieczarek 2 bułki 3 jajka 2 cebule 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła pół łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta kolendry łyżeczka suszonej bazylii sól
kgwjanczewoSkładniki: 0,5 kg wątróbek drobiowych 2 całe jajka 2 czerstwe bułki 2 średnie cebule olej (do usmażenia cebulki) 4 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka majeranku
O kuchni z uczuciemPyszny domowy pasztecik. Składniki: kurczak cały 300 g boczku surowego włoszczyzna por 100 g wątróbki 3 kulki jałowca 3 kulki ziela 2 bułki kajzerki cebulka
Moje pyszne gotowanieChciałam wczoraj zamieścić posta, jednak… nie mogłam zalogować się na stronę. Spanikowana wezwałam Wszechmocnego Admina na pomoc i okazało się, że na Kruczą Kuchnię przypuszczono
Gotuj z Blue RavenPyszny pasztecik, idealny na świąteczny stół. Składniki: kurczak cały (podzielony) 300 g boczku 100 g wątróbki włoszczyzna: (jedna pietruszka. 3 marchewki, 1/2 pora) por 3 kulki
Moje pyszne gotowanieSkładniki: 3 szkl cukinii - obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić, odstawić na parę godzin i odcisnąć. 2 szkl kaszy manny 20 dag sera
charlotte gotujeLekki pasztet z cukinii to pyszne, zdrowe i niskokaloryczne danie, które można podać na wiele sposobów, zarówno na ciepło jak i na zimno. Może być zdrową i smaczną alternatywą dla tradycyjnych wędlin, pieczeni czy kotletów. Robi się go dość szybko, zwłaszcza jeśli macie elektryczną szatkownicę do warzyw. Jak podać lekki pasztet z cukinii? Pasztet z cukinii to wszechstronne danie, które(...)można podać na wiele sposobów, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Oto kilka pomysłów: Podanie na ciepło: Z dodatkami: Podawaj pasztet z pieczonymi ziemniakami, kaszą jaglaną, ryżem lub bulgurem. Możesz również dodać surówkę z marchewki i jabłka lub sałatkę z rukoli i pomidorów. Jako farsz: Nadziewaj nim papryki, cukinie lub bakłażany, a następnie zapiekaj. Możesz również wykorzystać go jako
e-PrzepisyKulinarneadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasztet z kalafiora O magicznej mocy i cudownym smaku kalafiora pewnie już wiele z Was miało okazję słyszeć. Kalafior powinien na stałe zagościć w naszym menu, ponieważ jest bardzo smaczny i zdrowy. Warzywo to posiada wiele cennych witamin, które korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Z dodatkiem kalafiora można przygotować wiele smakowitych dań i przekąsek. Jedną z nich(...)jest domowy pasztet z kalafiora , na który przepis zaprezentuję Wam w dzisiejszym wpisie. Pasztet z kalafiora w swoim składzie posiada wszystko, czyli białko, błonnik, węglowodany i równocześnie mnóstwo cudownego smaku. Pasztet z kalafiora jest bardzo smaczny a dodatkowo łatwy w przygotowaniu. Przepis jest może trochę pracochłonny, ponieważ początkowo musimy upiec kalafiora, ugotować kaszę czy inne warzywa, a następnie całość ponownie
Przepiski.plWielkanoc już puka do naszych drzwi. Za chwilę dom wypełnią zapachy domowych wędlin, chrzanu, aromaty pieczonych bab czy mazurków. Jedną z potraw na wielkanocnym stole jest pasztet, a ja co roku mam dylemat, jaki pasztet upiec. Kiedyś były to pasztety mięsne, np. z indyka , z królika, ale jakiś czas temu odkryłam smak pasztetów wegetariańskich. Pasztet jaglano-pieczarkowy skradł już podniebienia(...)całej rodziny, pasztet z soczewicy jemy nie tylko od święta. Teraz przyszła pora na pasztet z ciecierzycy (albo cieciorki, jak kto woli). Jest W-Y-Ś-M-I-E-N-I-T-Y i z powodzeniem zastąpi niejeden mięsny pasztet. Do jego przygotowania można użyć suchej ciecierzycy, która należy wcześniej namoczyć na kilkanaście godzin, a następnie ugotować do miękkości
Obiad gotowyponiedziałek wyszukiwarki Google zalewa zapytanie: „co zrobić z mięsem z rosołu”, co poniedziałek Google wyrzuca z siebie krokiety, paszteciki, pasztety i inne naleśniki. Mój pasztet też będzie się opierał na gotowanym mięsie, ale nie tylko. To będzie pasztet z cyklu „ sprzątamy lodówkę ”. W tym pasztecie znajdziecie wszystko: mięso, ryż, warzywa, przyprawy. Podając przepis, podpowiem wam zamienniki, które możecie wykorzystać. Użyłam(...)bulionów i rosołu, warzywa gotowałam razem z mięsem. Mimo że buliony i rosół wymagają długiego gotowania i mięso oddaje do nich cały swój smak, dowiecie się, co zrobić, żeby pasztet smakowo był cudowny. W przepisie jest ryż, bo akurat poniewierał mi się smutny i samotny po lodówce, ale możecie użyć kaszy jaglanej, kaszy gryczanej lub płatków owsianych. Pasztet z resztek
ladykitchenDomowy pasztet drobiowy z wątróbką – bez pieczenia , więc można by rzec, że raczej pasta z wątróbki , czy jak to woli smarowidło z wątróbki drobiowej. Pasztet ten nie wymaga pieczenia, a więc jest dość szybki w wykonaniu i idealnie nadaje się do kanapek ;-) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowy pasztet drobiowy z wątróbką – Składniki: ok. 1 kg wątróbki drobiowej mleko(...)podlania’ wątróbki 2 średnie cebule – ok. 230g 1 duża marchewka – ok. 150g 1 łyżka masła do podsmażenia cebuli 2 łyżki masła jako dodatek do pasztetu 50g masła + kilka listków natki pietruszki – jako ‘pierzynka’ pasztetu 4 łyżeczki octu winnego z czerwonego wina przyprawy: 1 płaska łyżeczka majeranku, tymianku i słodkiej papryki sól i pieprz
Kulinarne PrzebojePrzepis na ten pasztet zaczerpnęłam ze strony Hajduczek naturalnie przy okazji zatwierdzania przepisu, który autorka bloga zgłosiła do mojej akcji kulinarnej "Wytrawne potrawy wigilijne 2017". Hajduczek z kolei wzięła przepis od Marty, która prowadzi blog Jadłonomia . Pasztet piekłam z jednej strony z ciekawości, z drugiej - z musu ze względu na pustki w lodówce i brak możliwości zrobienia zakupów przez(...)rzędu. Trzeba się było zatem ratować tym, co zazwyczaj mam w szafkach. No i tu się zrobił problem, bo do wykonania pasztetu według oryginalnego przepisu potrzeba dwóch szklanek białej fasoli, a ja miałam tylko jedną. Miałam większy zapas fasoli czerwonej, ale nie chciałam stracić jasnego koloru pasztetu, więc drugą szklankę napełniłam ciecierzycą. Pasztet jest pyszny. Nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego
Weekendy w domu i ogrodziePasztet wyszedł nie za suchy, pyszny i delikatny. Dobrze doprawiony, idealny na świąteczny stół ale nie tylko. Przygotowanie takiego pasztetu to dobry pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Taki pasztet piekę zazwyczaj na święta, jednak teraz do świąt zostało jeszcze trochę czasu a mnie naszła ochota na domowy pieczony pasztet, więc czemu nie ;) Do przygotowania pasztetu wykorzystałam przypraw(...)foremek aluminiowych z zestawu "Domowy pasztet" Tradismak . Składniki: * 1 kg piersi z kurczaka * 400 g wątroby drobiowej * 3 marchewki * 1 korzeń pietruszki * pół korzenia selera * połowa pora * kilka ziarenek ziela angielskiego * 3-4 liście laurowe * sól i pieprz do smaku * 1 łyżeczka przyprawy do pasztetu * 1 łyżeczka przyprawy Dobry Smak Jager * 2 jajka
Zrób to smacznie