Pasztet z wątróbką

Pasztet z wątróbką

Pasztet z wątróbką

Przepis na : śniadanie

Zawsze miałem słabość do dobrych pasztetów , jednak niestety większość z nich zawiera bułkę, zarówno zwykłą jak i tartą. Dodatkowo kupne pasztety są robione z najtańszych i najgorszych rodzajów mięsa, najczęściej z odpadków przy produkcji wędlin. Staram się jeść nie tylko mięso jako mięśnie, ale także wątróbkę, jednak wiem, że są osoby nieprzepadające za jej smakiem. Pasztet z wątróbką nie ma jej typowego smaku i uzupełniony warzywami stanowi fantastyczne śniadanie paleo . I nie potrzebujesz maszynki do mielen... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PaleoSMAK

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Grzegorz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, pasztet, diety, dieta, boczek, śniadanie, mielone, śniadania, tarta, wołowina, mięso duszone, mięso mielone, wątróbka drobiowa, drobiowe, sosy, bułki, bezglutenowe, mięsa pieczone, pieczony boczek, śniadanie dla dzieci, mielone z warzywami, boczek w sosie, bez pieczenia, pieczeń z mięsa mielonego, bułki bezglutenowe

Inne przepisy z PaleoSMAK

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.