Pasztet z królika ze śliwkami jadłam podczas zeszłorocznych świąt wielkanocnych u Cioci Stasi. Bardzo mi posmakował i oczywiście zapytałam o sposób wykonania. Dowiedziałam się, że Ciocia dodaje do niego wątróbkę wieprzową, którą wcześniej podsmaża na patelni z cebulką. Ponieważ te dwie rzeczy były inne od tych, które my robimy podczas przygotowania pasztetów, postanowiłam pomysły wcielić i w naszej kuchni. Po powrocie do Warszawy kupiliśmy królika i przystąpiliśmy do robienia pasztetu z królika ze śliwkami w... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...