zaraz - 500 przepisów (strona:15/34)

Jak upiec perfekcyjny stek? 167

Wypływajacy sok jest różowy Medium Well - stek dobrze wysmażony. Well done - stek bardzo dobrze przepieczony. Temperatura środka 85`C. Sok wypływający z mięsa jest przezroczysty Nie kroić mięsa zaraz po usmażeniu! Po usmażeniu mięso należy odstawić na deskę lub ruszt, by doszło. Odstawienie mięsa umożliwi równomierne rozpłynięcie się krwi i soków po całym kawałku steka. Dzięki temu włókna się

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa pieczarkowa 183

Jedna z moich ulubionych zup, zaraz po klasycznym rosołku, jest delikatna w smaku, aromatyczna i przepyszna. Już od jakiegoś czasu za mną chodziła, aż w końcu postanowiłam ją zrobić. A jak pieczarkowa to obowiązkowo z makaronem, który sprawia, ze staje się ona bardziej syta ;) Polecam wszystkim ten przepis. Składniki: ćwiartka z kurczaka 300g pieczarek cebula marchewka liść laurowy ziele

Idę coś wszamać
Kremowe risotto ze szparagami 205

przykrywamy na 3-4 minuty. Rozkładamy na głębokie talerze, posypujemy pozostałym parmezanem. Od razu podajemy. Smacznego :) Pamię tajmy, że riso t to to potrawa, która m usi być podana zaraz po przygotowaniu - nie nada je się do odgrzewania! Przepis na 4 porcje - 1 porcja to około 570 kcal  - tyle mniej więcej kcal ma obiad w diecie 1800 kcal

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasto z truskawkami i kruszonką 148

cieście mogę powiedzieć tylko jedno – HIT! Wiem, że nie ładnie się chwalić, ale przyjmijmy, że powtarzam tylko zasłyszane opinie :D. To ciasto, świeżutkie, zaraz po ostygnięciu, po prostu rozpływa się w ustach. Bardzo polecam smakoszom truskawek, tym bardziej, że sezon na nie zbliża się wielkimi krokami! 1 godzina 1 blaszka składniki: ciasto: 1 szklanka mąki 120 g masła łyżeczka

Ania i Marcin gotują
Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą 146

obieramy ze skóry, dzielimy na mniejsze części i dodajemy do jogurtu razem z sałatami. Całość miksujemy na jednolity płyn, dodajemy do smaku cukier czy miód i ponownie miksujemy. Podajemy zaraz po przygotowaniu

Moja smaczna kuchnia
Wilgotne ciasto czekoladowe z pomarańczową nutą 173

wszystkiego pomarańczowa nuta podkręcająca smak. Ciasto jest niesamowicie wilgotne, długo zachowuje wilgotność. Są także opinie, że drugiego dnia jest jeszcze lepsze, jeszcze bardziej wilgotne i pełne kawałków czekolady, która zaraz po upieczeniu jest roztopiona. To wilgotne ciasto czekoladowe rozpieści Was i na pewno poprawi humor. Do tego jest proste i szybkie. Składniki: 200g mąki pszennej 230 g cukru brązowego

Pociąg Do Kuchni
Tosty francuskie z serem i szynką 142

było mi z nimi po drodze. Na początku, gdy wyszedł ser firmy Polsoja byłem uradowany, że nawet w moim małym mieście może teraz zawitać (co zresztą się stało zaraz po wprowadzeniu). Pierwsze wrażenie było bardzo… słabe. Rozczarowałem się. Nie pasował mi smak przede wszystkim. Z tego co widać było na facebookowych grupach oraz na profilu firmy nie tylko

Blendman
Krwiste tiramisu. Nie tylko dla odważnych 154

temat tiramisu są u nas bardzo mile widziane; gdy zobaczyłam połączenie tego pysznego, włoskiego deseru z moimi ukochanymi, krwawymi pomarańczami wiedziałam, że też muszę takie mieć. Nie czekałam długo... Zaraz po Świętach, gdy choć trochę minęło mi babkowe szaleństwo , zabrałam się do rzeczy. Deser jest banalnie prosty w przygotowaniu, a jedynym ekskluzywnym składnikiem są sezonowe czerwone cytrusy. Bez gotowania

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasteczka waniliowe kurczaczki 144

również kurczaczki, więc w tym roku nie mogło ich u mnie zabraknąć. Tak naprawdę są to pyszne, kruche, waniliowe ciasteczka z dekoracją wykonaną z lukru królewskiego. Najlepiej smakują zaraz po upieczeniu. W późniejszym terminie, najlepiej przechowywać je w metalowej puszce, gdzie fajnie kruszeją. Składniki na ciastka: 250 g mąki 2 żółtka 125 g schłodzonego masła 3/4 łyżeczki proszku

Świat Ciasta
Sałatka z tortellini i kurczakiem 1052

zimie tylko trochę zrobi się cieplej od razu zieleni się u mnie szczypiorek a ja oczywiście zaraz z niego korzystam. Lubię sobie posypać nim kanapki oraz jajeczko z majonezem, dodaje do jajecznicy albo sałatki. Zrobiłam taką sałateczkę właśnie z dodatkiem młodego szczypiorku. Jest pyszna i taka kolorowa, że od razu chce się ją zjeść. składniki: 250 g kolorowego tortellini

Monia miesza i gotuje
Rozpocznij dzień z Nutellą – najlepsze pomysły na smaczne śniadanie 165

przysmaku, samej idei stworzenia czegoś pysznego i wyjątkowego, sięgają jeszcze dalej – aż do roku  1946 . Jaki początek dnia… … taki najprawdopodobniej będzie cały dzień! Niezwykle istotne jest to, aby zaraz po przebudzeniu  wprawić się w dobry nastrój .  Pozytywne myślenie  sprawia, że czujemy się lepiej i wierzymy w siebie. Mamy wówczas  ogromną siłę  do tego

Moja smaczna kuchnia
Lemon curd – krem cytrynowy 265

miski lub pojemnika i szczelnie zawijamy folią aluminiową (w folię zawijamy od razu albo po przestygnięciu kremu). I tadamn! Gdy wystygnie jest już gotowy – i tak pyszny, że zaraz zniknie! :D Chyba że wcześniej zdążycie go do czegoś wykorzystać – na przykład do wypełnienia babeczek ;) Smacznego

Jak gotować i nie zwariować
Kwiatki wielkanocne z białą kiełbasą 153

Banalnie prosta przekąska, która zachwyca wyglądem. Smakuje przepysznie zaraz po upieczeniu, jak i następnego dnia. Świetnie również wkomponuje się w małym koszyczku wielkanocnym.  Składniki: rolka ciasta francuskiego 2 białe kiełbasy parzone chrzan Ciasto francuskie rozciągamy, wycinamy kwiatki i układamy w odstępach na blaszce. Białą kiełbasę kroimy na plasterki, każdy z nich układamy na środku kwiatka i dociskamy

Gotowanie i blogowanie
CIASTKA OWSIANE BANANOWO-KAKAOWE Z ORZESZKAMI ZIEMNYMI I SOSEM NUGATOWYM 262

pierwszego dnia wiosny 21 marca i tego się trzymam, dlatego prezent z tej okazji dla Was trzymam uparcie do jutra ;) Muszę go jeszcze zresztą trochę dopracować, co zamierzam robić zaraz po tym, jak napiszę Wam o ciastkach... Dziś na śniadanie była owsianka, zresztą pierwszy raz od dłuższego czasu, bo przez chwilę jakoś nam się przejadła. Zaczęłam więc od najbardziej

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Babka makowa gotowana 200

grubą szmatkę i włożyć formę. Wlać ciepłą wodę do 3/4 wysokości formy, przykryć garnek. Jak już woda się zacznie gotować to zmniejszyć gaz. Gotować babkę 1.20 minut. Po ugotowaniu zaraz otworzyć formę. Poczekać 10 minut i wyjąć babkę. Dowolnie udekorować i serwować. Pychotka

Kuchnia Pokoleń