
Gdy po zimie tylko trochę zrobi się cieplej od razu zieleni się u mnie szczypiorek a ja oczywiście zaraz z niego korzystam. Lubię sobie posypać nim kanapki oraz jajeczko z majonezem, dodaje do jajecznicy albo sałatki. Zrobiłam taką sałateczkę właśnie z dodatkiem młodego szczypiorku. Jest pyszna i taka kolorowa, że od razu chce się ją zjeść. składniki: 250 g kolorowego tortellini z szynką 1 średnia podwójna pierś z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 słoiczek papryki konserwowej o pojemności 500 ml 3 łyżki posiekaneg... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...