mgnieniu :-) U nas połowa znikła , zanim je wszystkie polukrowaliśmy. Pierniczki są z dodatkiem drożdży , ale tak naprawdę nie czuć ich zupełnie w smaku , a dzięki nim są mięciutkie już zaraz po upieczeniu. Po upieczeniu najlepiej przełożyć je od razu do metalowej puszki , dzięki temu zachowają swoją puszystość. Składniki : 0,5 kg mąki 250g cukru pudru
Aromatyczne PodróżeŚwięta to nie tylko choinka i prezenty, ale najczęściej to suto zastawiony stół, całodniowe, rodzinne biesiadowanie i w efekcie kilka kilogramów więcej na naszej wadze. A przecież zaraz po świętach czekają sylwestrowe zabawy, kreacje przygotowane szczególnie na ten dzień, więc te zbędne kilogramy nam są do niczego niepotrzebne. Jak uniknąć przytycia w święta od słodyczy? Wystarczy zadowolić się zdrowymi
Bernika - moj kulinarny pamietnikWitam Was moi mili! Z racji tego, że na stronie na Facebook’u pęknie zaraz 6000 polubień i Mikołajki tuż, tuż, a każdy z nas lubi dostawać prezenty.. mam dla Was KONKURS! By wziąć w nim udział, wystarczy wykonać zadanie konkursowe, a ja wybiorę zwycięzce. Wygraną stanowią produkty firmy Fitokracja , która jest sponsorem konkursu, a do wygrania
Be Fit Be Stronginnymi warzywami. Pyszne połączenie, wcale nie drogie i jakże pachnące. Na pewno zasmakują jeśli będziecie chcieć robić. Wiem, że wszyscy teraz przygotowujecie się do świat, dlatego warto zrobić np. zaraz po świętach. Robi się je naprawdę bardzo szybko
Gotuję Testujępracujecie już ostro przy przygotowaniu Świątecznych potraw??? U mnie na razie w miarę spokojnie, lista zakupów się robi i zaraz idę do sklepu. Potem jakiś obiad trzeba zrobić i myśleć co dalej. Na czwartek do szkoły mojego syna muszę upiec ponad 50 muffinek, to w środę zajęcie będę miała cały dzień, i muszę sobie wszystko pozałatwiać wcześniej, żeby
kruche babeczkiKoontza . Przyznaję, że po okładce spodziewałam się czegoś innego. Treść była dla mnie totalnym zaskoczeniem. Addison urodził się z bardzo zdeformowanym ciałem, przez co akuszerka chciała pozbawić go życia zaraz po jego przyjściu na świat. Matka jednak zdecydowała się go wychować. W wieku 8 lat zostaje jednak wyrzucony z domu, a wkrótce matka popełnia samobójstwo. Przed śmiercią matka ostrzegła
Weekendy w domu i ogrodzieteż eksperymentować. Tym razem przedmiotem kulinarnego eksperymentu był bigos . Jak ugotować bigos aby smakował inaczej niż w poprzednim roku? Postanowiłam dodać wytrawne sherry. Bigos z sherry już mi smakował zaraz po ugotowaniu, ale jak go spróbowałam dzisiaj to był jeszcze lepszy! Prawda, ta potrawa z każdym dniem smakuje lepiej. Pewnie myślicie, że jak będę tak próbować codziennie
codojedzeniaczęści i wkładamy do blendera. Do owoców z jogurtem dodajemy kalerosse, z którego usuwamy twarde końcówki. Całość miksujemy na jednolity płyn. Dodajemy do smaku nieco miodu, miksujemy ponownie. podajemy zaraz po przygotowaniu, koktajl najlepiej smakuje, gdy jest zimny
Moja smaczna kuchniakolacja z okazji otwarcia projektu w Cafe Flora. S co jeść przez cały dzień poza tym??? Otwieram lodówkę ,wyjmuję biały ser i jajko, przyda się jeszcze trochę mąki i zaraz, za chwil parę będą leniwe w sam raz na lekki obiad do pracy! Tak było dwa dni temu. Dziś wiem, że leniwe zjadłam na wczorajsze śniadanie po kilku ciężkich
Dzieje kuchennej WiewióryDlatego bardzo często pojawiają się w moim jadłospisie. Czy to spaghetti z tofu, świderki z sosem pieczeniowym lub rurki z smażonymi warzywami. Jednym z moich ulubionych dań makaronowych (zaraz po lasagne) jest mac&cheese, czyli makaron z sosem serowym. Moja wersja oczywiście bazuje na makaronie typu kolanka z sosem z kremowego kalafiora z dodatkiem płatków drożdżowych
wegujemyzrobić jakieś zdjęcie wegańskiego bigosu, bo nieopatrznie zostawiłem garnek na cały dzień sam na sam z moją żoną. Zdzwoniła do mnie z pytaniem jakiej porcji potrzebuję do fotografii, bo zaraz zje wszystko! Czy muszę jeszcze jakoś inaczej reklamować danie? Nie? Dziękuję! ;) Składniki: 1 duża kapusta pekińska 1 średnia cukinia 2 cebule 3 jabłka 3 duże pieczarki portobello 1 garść
zadanie-gotowanieeuro Pani wylicza 12 kasztanów, zadowolona zajadam się pierwszym. W sumie dobry, lekko przypomina mi pieczonego ziemniaka z ogniska. Idąc dalej mijamy szereg winiarni, szkoda tylko, że zaraz przy ruchliwiej ulicy, a nie mam ochoty na lampkę wina ze spalinami. Zawracamy do domu i zaczynamy planować kulinarną wycieczkę po Porto. Artykuł Ulicami Porto pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopedobę, najlepiej po śniadaniu lub po posiłku głównym. Zawartość saszetki rozpuścić w 100-150 ml (1/2 szklanki) wody o temperaturze pokojowej, zamieszać w celu całkowitego rozpuszczenia proszku. Spożyć zaraz po przygotowaniu. Składniki: sole magnezowe kwasu cytrynowego (cytrynian magnezu - magnez); substancja słodząca - ksylitol; regulator kwasowości - kwas cytrynowy; aromat - aromat pomarańczowy; dekstryny kukurydziane; substancja słodząca - sukraloza; chlorowodorek pirydoksyny (witamina
Zdrowie na języku :PKtóż nie lubi zacząć czasem dnia od czegoś słodkiego? :) Szczęśliwie w tym semestrze wtorki to dla mnie wolne dni i dlatego też mogę sobie pozwolić na późne, leniwe śniadanie ( zaraz po powrocie z wyspacerowanym psem ;)). Będzie słodko- słono. Nie tylko na długie śniadaniowe poranki, ale i na te w biegu. Przygotowanie to max. 15 min. A do tego kawa
Kuchnia w Słońcu Skąpana