zaraz - 500 przepisów (strona:4/34)

Szybkie racuchy z sosem truskawkowo - miętowym.. 181

tłuszczu) smażymy wolno, pod przykryciem placuszki z jeden łyżki ciasta. Gdy widzimy, że wierzch obeschnął już, można obrócić na drugą stronę i dosmażyć bez przykrycia. Podajemy na ciepło, zaraz po przygotowaniu. I tym sposobem, mamy puszyste, delikatne racuszki z aromatycznym sosem. Jak widać w przepisie, dałam mało cukru, dlatego lepiej sobie mocniej posłodzić sos, wtedy mamy fajny kontrast

Dieta moja pasja
Młody bób z masłem, czosnkiem, koperkiem i jajkiem w koszulce 243

wodę – do połowy jego wysokości. Solimy do smaku i stawiamy na gaz – powinna mocno się gotować i buzować. Jajka wbijamy do dwóch osobnych miseczek, z miseczki wlewamy do wody zaraz nad jej taflą i… wyłączamy gaz. Garnka niczym nie przykrywamy.   Odmierzamy stoperem 4 minuty dla jajek rozmiaru M, 4m30s-4m50s dla jajek rozmiaru L. Jak w każdym wypadku

Karo in the Kitchen
Eliza Reis-Kawka – KOBIETA, KTÓRA TANECZNYM KROKIEM PRZECHODZI PRZEZ ŻYCIE 164

marzenia. Nasz komfort nie zależy od posiadanego majątku, to my tworzymy piękno wokół nas i tym samym nasze szczęście. - Jesteś jak anioł dobra. Co cię Elizo tak uskrzydla? Oj, zaraz pofrunę…. To moje dzieci mnie uskrzydlają, Gabryś i Filipek. Mimo, że czasem jestem zmęczona, to moi synowie dodają mi energii. Chcę spędzać z nimi każdą wolną chwilę, chcę

Z notatnika
Chłodnik z botwinki 166

kilkudniowym wypadzie do Nałęczowa zamówił sobie zupę krem i okazało się, że była z nielubianych przez niego brokułów, a ja delektowałam się pysznych chłodnikiem z rzodkiewki, który zaraz mi podmienił tak pewnie do tej pory miałabym problem go namówić. Nie ulegajcie stereotypom, że czegoś nie da się zjeść ;) Wszystko się da, jak się dobrze zrobi 😋 Normal 0 21 false

Kuchnia w czekoladzie
Makaron lasagne z groszkiem, szparagami, mozzarellą i beszamelem 151

mozzarella. Tak przygotowany makaron układam w naczyniu żaroodpornym. Całość zalewam beszamelem, przykrywam pozostałym serem i zapiekam 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Do zarumienienia. Podaję ciepły makaron, zaraz po upieczeniu.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Sałatka z makaronem ryżowym 265

Koperek drobno posiekać. Łyżkę majonezu wymieszać z jogurtem naturalnym, dodać sól, sporo pieprzu, wymieszać dokładnie. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, wymieszać, w razie potrzeby doprawić solą lub pieprzem. Podawać zaraz po przygotowaniu (jeśli sałatka postoi dłużej sos jogurtowy wsiąknie w makaron i sałatka będzie sucha). Posypać koperkiem do dekoracji. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sałatka Cezar – Caesar Salad 270

pochodzenia tej najczęściej spieprzonej (pardon my French) sałatki świata jest kilka. Najbardziej przemawia do mnie ta, która jej autorstwo przypisuje Caesarowi Cardini. Caesar pochodził z Włoch, wyemigrował do USA zaraz po pierwszej wojnie światowej, w 1924 roku był mieszkańcem meksykańskiej Tijuany i właścicielem restauracji tamże (a to po to, żeby obejść amerykańską prohibicję i żeby klienci mogli popić dania

Karo in the Kitchen
Najlepszy biszkopt do ciast i tortów (różne wymiary) 2135

tortownicy z dnem wysłanym papierem do pieczenia (boków niczym nie smarować) i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec w 170 stopniach przed 30-40 minut (do tzw. "suchego patyczka"). Zaraz po upieczeniu blachę wyjąc z piecyka i zrzucić na koc z wysokości około 30-50 cm. Następnie wstawić z powrotem do piekarnika i wystudzić. Po ostygnięciu przekroić na odpowiednią ilość

Di gotuje
Puszyste bułki z kurkumą i czarnuszką 223

czasie zmniejszamy temperaturę do 200 C i trzymamy około 10 – 15 minut w zależności od piekarnika . Jak będą złociste z wierzchu , znaczy ,że są gotowe . Wyjmujemy z piekarnika . Zaraz po przestygnięciu można konsumować " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smacznego ! Post Puszyste bułki z kurkumą i czarnuszką pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Placki ziemniaczane 180

Placki ziemniaczane to znane i prawie przez wszystkich lubiane danie z ziemniaków. Prostota wykonania i natychmiastowa możliwość ich zjedzenia zaraz po usmażeniu sprawia, że chętnie je przygotowujemy. Najlepiej smakują tuż po usmażeniu, gdy są jeszcze ciepłe i chrupiące. Niby proste danie, ale stawiającym pierwsze kroki w kuchni może sprawiać trudność. Sama pamiętam, jak przesadzałam z ilością dodawanej mąki

Kuchcik gotuje
Jasny biszkopt 195

Możemy go użyć do tortu lub posmarować masą ułożyć owoce i zaleć galaretką. Jest prosty i pyszny. A co zrobić, żeby nasz biszkopt nie opadł po upieczeniu? Proste, wystarczy zaraz po upieczeniu, kiedy jest jeszcze gorący, rzucić nim raz lub dwa razy z wysokości około 50 cm na płaską powierzchnię. Smacznego:) Artykuł Jasny biszkopt pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Placki ziemniaczane 151

sitku i dobrze odciskamy. Przekładamy je do miski i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek, jajko, mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz. Wszystkie składniki dobrze mieszamy i zaraz przechodzimy do smażenia, aby ciasto nie ściemniało i nie puściło za dużo soków. Na patelni rozgrzewamy sporą ilość tłuszczu. Kiedy dobrze się rozgrzeje zmniejszamy ogień (średni) nakładamy po łyżce masy

PatiGotuje
Muffiny jogurtowe z rabarbarem 219

trzeba się naprawdę postarać, żeby coś nie wyszło. Dzisiaj otworzyłam swój zeszyt sprzed kilku ładnych lat – te pyszne, puchate i mięciutkie muffinki z rabarbarem robi się w 20 minut. Zaraz po rozwodzie przeprowadziłam się do kawalerki która była świeżo po remoncie – ale nie miała kuchni. Do dyspozycji był blat okrągłego, drewnianego stołu, jeden elektryczny palnik i mini piekarnik elektryczny

Karo in the Kitchen
Bułki orkiszowe z otrębami żytnimi 187

Proste w przygotowaniu, a zarazem przepyszne bułeczki orkiszowe z dodatkiem otrębów żytnich. Ja uwielbiam je jeść najbardziej zaraz jak tylko się ostudzą posmarowane dżemem. Zapachy w domu też są nieziemskie. SKŁADNIKI 500 g mąki orkiszowej jasnej typ 650 100 g otrębów żytnich 350 ml wody 15 g świeżych drożdży 15 g soli dodatkowo płatki owsiane lub inne do posypania

Passions hobbies life
Ogórki małosolne z chili 162

obcięciu końcówek, a przed włożeniem do słoika, można dodatkowo włożyć do zimnej wody i odstawić na 1 godzinę. Dzięki temu będą jeszcze bardziej chrupiące. Ogórki należy zalać gorącą zalewą (zaraz po jej zagotowaniu). Ogórki małosolne to po prostu krótko kiszone ogórki. Ogórki te, jeśli postoją w zalewie dłużej, ukiszą się i będą wówczas ogórkami kiszonymi.  Źródło przepisu: Wielkie

Gospodyni Miejska