się podoba i mogłabym się na nią zdecydować. Można wybrać dowolny kolor, jest łatwe w utrzymaniu czystości, a chyba aż tak często w nie nie uderzamy, żeby miało zaraz pęknąć. Farba to też opcja, która mi się podoba: przede wszystkim ze względu na cenę, a ściana może pozostać schludna i czysta. A farbę tablicową uważam za rewelacyjny dodatek
Relaxtimeduże miasto (ok.250 tyś. mieszkańców, położone blisko granicy słoweńskiej i chorwackiej. Z jednej strony otoczone Adriatykiem, a z drugiej Alpami. Wilgotny klimat i baaaardzo gorąco o czym przekonaliśmy się zaraz na drugi dzień. Uwielbiam nie za duże miasteczka. Mają swój urok i czar. Piękne za dnia jak i nocy. To wieczorami wypuszczaliśmy się na miasto aby odetchnąć chłodniejszym powietrzem
codojedzenianadaje się do różnych pysznych rzeczy. Tak przygotowane parówki to świetna przekąska na ciepło, jak i po wystygnięciu. Odrobinka świeżych warzyw, czy ulubiony sos i mamy smaczny posiłek. Zaraz mnie ktoś zapyta: parówki? A dlaczego nie - skoro mają 93% mięsa z szynki? Przyznam, że w moim domu są rzadkością, ale jak trafimy na jakieś smaczne - to zawsze staram
Di gotujemoże papierówki? Niestety, w dzisiejszych czasach są już praktycznie nieosiągalne do zdobycia. W sklepach ich nie ma, bo nie wytrzymają dłużej niż dwa dni, a poza tym najlepsze są zaraz po zerwaniu z drzewa. Zachowały się w starych pokoleniowych sadach. Warto szukać ich na lokalnych targach u babcinek, lecz często i tam są niedostępne. Większość starych odmian jabłoni
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńchia 1 łyżka wiórków kokosowych Przygotowanie: Owoce myjemy, osuszamy. Usuwamy pestki. Do blendera kielichowego przelewamy maślankę. Dodajemy kawałki śliwek oraz kakao. Miksujemy tak długo, aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Posypujemy nasionami chia i wiórkami kokosowymi. Im więcej dodasz śliwek tym koktajl będzie gęstszy. Postaraj się kupić najlepszej jakości, słodkie i soczyste śliwki, a wtedy nie będzie
Moja smaczna kuchniatego wilgotna w środku. To przepis mojej kochanej Babci, zawsze w Wielkanoc pojawia się na naszym stole. Przyznam szczerze, że to jest jedna z ulubionych babek , zaraz po drożdżowej :) Babka cytrynowa Składniki: - 30 dkg mąki pszennej - 10 dkg mąki ziemniaczanej - 1 mały proszek do pieczenia - 6 jajek - 150 g margaryny - 1-2 cytryny
Aromatyczne Podróżewychodzą z kosza. W takim wypadku idealnie sprawdzą się scones - chrupkie z zewnątrz, mięciutkie w środku, ekspresowe w przygotowaniu bułeczki. Ich jedynym minusem jest fakt, że należy je zjeść zaraz po zrobieniu; następnego dnia będą bowiem suche i twarde. Rzadko jednak się zdarza, żeby jakaś przetrwała aż do następnego ranka... Tym razem postawiłam na wersję wytrawną - z samodzielnie ususzonymi
Pożeraczka, czyli raz adobrzeprzełożyć do słoiczka z nakrętką i przechowywać w lodówce uwagi: - ilość cukru uzależniona jest od przeznaczenia, np. do przełożenia wafla zdecydowanie więcej niż do wyjadania ze słoika - masa zaraz po przygotowaniu jest bardzo łatwa do rozsmarowania lecz do wafli nadaje się lepiej po nocy spędzonej w lodówce - podana ilość wystarcza na posmarowanie 1 paczki wafli (5 sztuk
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Czasami mamy ogromną ochotę na coś słodkiego, ale zaraz po zjedzeniu batonika pojawiają się wyrzuty sumienia. W takim przypadku proponuję prosty domowy wypiek ze zdrowej kaszy jaglanej z owocami. SKŁADNIKI 150 g kaszy jaglanej szczypta soli 55 g masła 500 ml wody 1 banan 2 łyżeczki cukru trzcinowego 180 g borówki amerykańskiej 2 gruszki WYKONANIE Do garnka wlać wodę
Passions hobbies lifenajlepszą inwestycją w rozwój dziecka i w Waszą więź z dzieckiem. Dobrze o tym wiem, bo Zuzia długo nie dawała nic sobie poczytać, jedynie pokazywaliśmy jej czasem obrazki, bo zaraz zabierała nam każdą książeczkę. Dziś wielokrotnie w ciągu dnia domaga się czytania bajek, nawet kilka razy z rzędu tej samej. Czasem jest to aż męczące. Za to dzięki temu
Anioszek w kuchniDziś dzielę się z Wami prostym przepisem na ciasto marcepanowe. Uwielbiam marcepan. A ciasto z jego dodatkiem, to coś wspaniałego. Ten zapach, smak… Zaraz po upieczeniu ma się ochotę zjeść jeszcze ciepły kawałek. Przepis polecam każdemu, a w szczególności wielbicielom marcepanu. Idealna słodkość od tak, do ulubionej kawy lub herbaty, na spotkanie z przyjaciółmi, rodzinny weekend, a nawet
Słodkie okruszkiminut, do momentu aż nabrały złotego koloru. Po wyjęciu jeszcze gorące rurki zdjęłam z foremek. Przełożyłam na tacę, żeby wystygły. Rurki trzeba zdejmować z foremek zaraz po wyjęciu z piekarnika póki są gorące, ponieważ po wystudzeniu będą kruche i podczas zdejmowania będą się łamać. Po upieczeniu pierwszej partii rurek, oczyściłam foremki i ponownie
Kuchnia u Krysitalerzach! Przepis jest naprawdę bardzo krótki i bardzo prosty. Smak – bez porównania lepszy niż najlepsze kupne tortille. Na drugi dzień zostają miękkie i plastyczne, nadają się do jedzenia zaraz po zdjęciu z patelni. Mąkę przesiewamy do miski, mieszamy z solą. Rozpuszczamy masło lub podgrzewamy oliwę i wlewamy do niej mleko. Schłodzi zagrzany tłuszcz, a samo się zagrzeje. Ciepłą
Karo in the Kitchenmleko do butelki. Gotowe! Z podanej ilości wychodzi ok. 1,2 l domowego mleka kokosowego. Zdrowo i pysznie! :) Takie mleko jest pyszną bazą do wszelkich koktajli czy smoothie. Ja zaraz po przyrządzeniu wykorzystałam je do zrobienia prostego i bardzo smacznego koktajlu bananowego. Koktajl kokosowo-bananowy: 1 szklanka mleka kokosowego 1 bardzo dojrzały banan Mleko wlewam do wysokiego pojemnika, dodaję
Cooking Monster