Pijana bajka 150szklanka wody 1 łyżeczka soku z cytryny cukier do smaku 50 ml nalewki malinowej Wszystkie składniki pączu mieszamy ze sobą. Dodatkowo: kilkanaście okrągłych biszkoptów gotowa masa do karpatki (ja użyłam jednego opakowania, ale kremu było troszkę mało, dlatego proponuję dać 2 opakowania) ok 50 g płatków migdałów Krem do karpatki przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Cynamonowe szczęście
Karpatka truskawkowa - lekka i śmietankowa 144prostu rozpływa się w ustach ,mięciutka i lekka . Truskawkowa karpatka to super przepis na pyszny i kremowy deser. Szybko się robi i nie jest mocno słodka. W całym cieście jest 4 łyżki cukru pudru. Idealna do kawy na niedzielę. Coś dla wszystkich wielbicieli karpatki - polecam trochę inną wersję - pokochacie
Swojskie jedzonko
Karpatka z kremem budyniowym 127Karpatka to jedno z ulubionych ciast mojego męża i ma taką niemal magiczną moc: znika w mgnieniu oka Czas wykonania: 1 h 30 min ( + 3 h oczekiwania) Ilość porcji: 30 kawałków (forma 24 cm x 37 cm) Składniki: Ciasto parzone: 1 szklanka wody 100 g masła 1 szklanka mąki szczypta soli 3 jajka Masa budyniowa: 1,5 opakowania budyniu śmietankowego(...)puch 10. Do masła stopniowo dodawać wcześniej przygotowany budyń 11. Wystudzić ciasto 12. Przełożyć ciasto masą budyniową 13. Ciasto udekorować cukrem pudrem Poprzedni 1 z 13 Następny Artykuł Karpatka z kremem budyniowym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto 3 Bit z herbatnikami (bez pieczenia) 115Jeśli lubisz ciasta bez pieczenia to koniecznie wypróbuj ten przepis na 3 bit na herbatnikach! Składniki 2 paczki dużych herbatników masa krówkowa (czekoladowa) krem do karpatki śmietana 36 % (500ml), plus 2 fixy do śmietany czekolada gorzka Przygotowanie Na dno blachy kładziemy 1 warstwę herbatników na to dajemy masę krówkowa, najlepiej wcześniej ją zalać gorącą wodą i poczekać aż zmieni konsystencje(...)łatwiej się rozprowadza). Następnie dajemy kolejną warstwę herbatników i na to krem do karpatki zrobiony według opakowania. Znowu herbatniki i na sam koniec bitą śmietanę. Śmietanę 36% ubijamy razem z fixem aby była lepsza konsystencja. Na sam koniec trzemy gorzką czekoladę i gotowe. Wkładamy do lodówki do schłodzenia. Autor przepisu: Paulina Artykuł Ciasto 3 Bit z herbatnikami (bez pieczenia) pochodzi
Wasze Przepisy
Ekspresowa Karpatka 146Karpatka – ciasto z mojego dzieciństwa. Zajadaliśmy się nim tylko podczas specjalnych okazji, tylko 2 razy do roku. Niby takie proste a takie pyszne. W dodatku mało słodkie, niezbyt tłuste. W sam raz do porannej lub popołudniowej kawki. Karpatkę robiłam pierwszy raz w życiu. Robi się ją ekspresowo, w mniej niż 25 min razem z pieczeniem. Składników nie trzeba zawczasu
moj przepis na
Ekspresowa Karpatka 137Karpatka – ciasto z mojego dzieciństwa. Zajadaliśmy się nim tylko podczas specjalnych okazji, tylko 2 razy do roku. Niby takie proste a takie pyszne. W dodatku mało słodkie, niezbyt tłuste. W sam raz do porannej lub popołudniowej kawki. Karpatkę robiłam pierwszy raz w życiu. Robi się ją ekspresowo, w mniej niż 25 min razem z pieczeniem. Składników nie trzeba zawczasu
moj przepis na
Ciasto przekładaniec 117pieczenia to deser, który przypadnie do gustu osobom lubiącym ciasta z kremem. Składniki Blaszka 24×24 2 paczki biszkoptów (namoczyłam w mleku) dżem – 2 łyżki krem karpatka (przygotowujemy wg opisu na opakowaniu) śmietana śnieżka (przygotowujemy wg opisu na opakowaniu) 3 banany Przygotowanie Składniki układać warstwami: 1 warstwa biszkopty 2 – krem karpatka 3 – dżem 4 – banany
Wasze Przepisy
Karpatka Izabeli (bez pieczenia) 1838Karpatka bez pieczenia to idealny pomysł na szybki deser. Jest prosta w przygotowaniu i nie wymaga pieczenia. Składniki: 1 duża paczka herbatników kakaowych 3 budynie waniliowe lub śmietankowe duże pół litra mleka pół kostki masła lub margaryny Kasi 1 serek mascarpone 250g 1 jogurt truskawkowy 350g 1 galaretka agrestowa Przygotowanie: Herbatniki wyłożyć na blaszkę 20/25, budynie ugotować po ostudzeniu dodać(...)wymieszać razem, galaretkę rozpuścić w pół szklance przegotowanej wodzie dodać do serka i wymieszać. Wylać na herbatniki przykryć herbatnikami po wystygnięciu posypać cukrem pudrem. Autor przepisu: Izabela Marciniak Artykuł Karpatka Izabeli (bez pieczenia) pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisy
Karpatka 132Karpatka to jedno z tych ciast, które warto przygotować na święta. Jest prosta i szybka w wykonaniu, więc bez problemu upieczesz ją nawet wtedy, kiedy nie masz za dużo czasu. Składniki: Ciasto szklanka wody szklanka mąki 125g masła szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia 6 jaj Krem śmietana kremówka 1l 500g serka mascarpone cukier waniliowy cukier puder do smaku Sposób(...)smaku można też usztywnić śmietana z żelatyną jeśli stwierdzimy że jest mało stabilna. Upieczony blat smarujemy kremem i przykrywamy drugim blatem, obsypujemy cukrem pudrem. Autor przepisu: Agnieszka Brandt Artykuł Karpatka pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisy
Tort Kawowo - Orzechowy 164małych, kurzych jajek - 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich - 100 g mąki tortowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 70 g cukru Krem orzechowy - 400 ml mleka - 1 krem do karpatki - 3 łyżeczki zmielonych orzechów włoskich Krem kawowy - 350 ml mleka - 50 ml mocnej kawy rozpuszczalnej - 1 krem do karpatki Poncz: - 50 ml mocnego naparu z kawy - 25 ml likieru kawowego Polewa
Kuchnia Pełna Emocji
Ekspresowa Karpatka 212Karpatka – ciasto z mojego dzieciństwa. Zajadaliśmy się nim tylko podczas specjalnych okazji, tylko 2 razy do roku. Niby takie proste a takie pyszne. W dodatku mało słodkie, niezbyt tłuste. W sam raz do porannej lub popołudniowej kawki. Karpatkę robiłam pierwszy raz w życiu. Robi się ją ekspresowo, w mniej niż 25 min razem z pieczeniem. Składników nie trzeba zawczasu
moj przepis na
Karpatka z brzoskwiniami 164kuchni zalegał już bardzo dojrzałe brzoskwinie, a że weekend nadchodzi postanowiłam je wykorzystać do ciacha. Padło na karpatkę, która jak wiadomo zawsze się obroni i każdy ją lubi. Wyszło pyszne ciacho z mnóstwem pysznego kremu z domowego budyniu, a całość przełamana słodko-kwaśnymi, mocno dojrzałymi brzoskwiniami. Pyszności! Na blaszke 24x24 cm: Ciasto: 2/3 szklanki mąki (poj. 250ml) 2/3 szklanki wody(...)powstanie jdnolity krem. Na dno blaszki położyć jeden placek karpatkowy. Na placek wyłożyć połowę kremu, na kremie ułożyć brzoskwinie i przykryć drugą częścią kremu. Wszystko przykryć drugim plackiem karpatki i dobrze docisnąć. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego
Krylowa Kuchnia
KARPATKA Z KREMEM BUDYNIOWYM I NADZIENIEM JAGODOWYM 130Karpatka to ciasto wykonane z ciasta parzonego, przełożone kremem budyniowym. Moja wersja dodatkowo wzbogacona została o nadzienie jagodowe. Nazwa karpatka pochodzi od tego, że ciasto podczas pieczenia pięknie, nierówno wyrasta, tworząc góry. Wygląda bardzo efektownie a smakuje tak samo dobrze jak wygląda. Moja rodzina i znajomi uwielbiają to ciasto a jak jest u Was? Składniki na ciasto parzone: * 1 szklanka
Zrób to smacznie
Karpatka domowa 202Karpatka zjawiskowo wygląda i smakuje obędnie. Klasyczna karpatka to parzone ciasto "ptysiowe" przełożone maślano-budyniowym kremem i suto oprószone cukrem pudrem. Wberw pozorom jest bardzo łatwa do przygotowania i nie ma się co nie udać. Nawet jak ciasto nie wypiętrzy się za bardzo podczas pieczenia i tak będzie pysznie. Idealne bardzo podzielne ciasto na karnawałową imprezę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!