Karpatka z kremem budyniowym

Karpatka z kremem budyniowym

Karpatka z kremem budyniowym

Karpatka to jedno z ulubionych ciast mojego męża i ma taką niemal magiczną moc: znika w mgnieniu oka Czas wykonania: 1 h 30 min ( + 3 h oczekiwania) Ilość porcji: 30 kawałków (forma 24 cm x 37 cm) Składniki: Ciasto parzone: 1 szklanka wody 100 g masła 1 szklanka mąki szczypta soli 3 jajka Masa budyniowa: 1,5 opakowania budyniu śmietankowego (65 g) 750 ml mleka 3 łyżki cukru 150 g masła Przygotowanie: Ciasto: Zagotować wodę z dodatkiem masła i soli. Do gotującej wody wsypać mąkę, zmniejszyć ogień i energicznie mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.