robiłam malowniczą rewolucję w mieszkaniu, obiecałam sobie, że kolejne wakacje znów spędzę w większości na malowaniu. I tak przez cały rok zbierałam różne meble, oczywiście nam niezbędne, aby zaraz na początku lipca oddać się szlifowaniu. I… Zupełnie nie mogłam zabrać się za malowanie. Brak czasu, absorbujące (wciąż i niezmiennie) i chorujące dzieciaki, praca. Ale stało się! W końcu
gutfutdługo się przymierzałam. Lubię bowiem kuchnię bezmięsną, lubię również strączki i warzywa. Kiedy w magazynie Jamiego Oliviera zobaczyłam zdjęcie takiego wege burgera, nie mogłam oderwać od niego wzroku. Ślinianki zaraz zaczęły intensywnie pracować i już wiedziałam, że muszę wypróbować ten przepis :) Burgery w tym przepisie robione są z komosy ryżowej (quinoi) i czarnej fasoli w towarzystwie bardzo aromatycznych przypraw
Moja Delicjaziemnych 3 łyżki płatków owsianych 1 garść migdałów Przygotowanie: Do kielicha blendera wlewamy mleko kokosowe, dodajemy masło orzechowe, płatki owsiane i migdały. Całość miksujemy na jednolity płyn. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Koktajl można przechowywać w lodówce, bo kilku godzinach stanie się gęstszy i powstanie idealna na np. kolację owsianka na mleku kokosowym, cudowny smak
Moja smaczna kuchniałyżką do połączenia składników. 2. Masę przekładamy do tortownicy o średnicy 21 cm, wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 165 stopni. Upieczony biszkopt zaraz po wyjęciu z piekarnika, w blaszce zrzucamy z wysokości około 1 m (ja rzucam go na ręcznik ułożony na kafelkach). Studzimy. Wystudzony wyjmujemy z formy i przekrawamy
Szefowa kuchniMizeria to chyba zaraz obok fasolki szparagowej najpopularniejszy letni dodatek do obiadu. Każdy ma na nią swój niezawodny sposób - jedni uznają taką robioną tylko na śmietanie, drudzy dodają jogurt a jeszcze inni ścierają ogórki na tarce, a nie na plasterki. Ja dziś przedstawiam swoją. Z nutą czosnkową i dużą ilością koperku :) Moją mizerię znajdziecie również w najnowszym numerze magazynu
My simple kitchenjego dziewczyną na kolację do byłej żony Eden. I wydaje, że nie ma tu nic nadzwyczajnego, bo przecież nie jest to pierwsza kolacja, którą widzę w filmie. Tyle że, zaraz jak tylko Will przekracza próg swojego dawnego domu, pojawiają się migawki z przeszłości i rośnie niepokój. Ostatni raz widział Eden 2 lata temu. A ona, nie dając wcześniej żadnego
Pink Envelopemąką pszenną, formujemy wałeczki, lekko spłaszczamy, możemy naciąć ciasto w krateczkę. Wałek tniemy na ukośne kawałki 2-3 cm, wrzucamy pierogi na lekko osolony wrzątek, gotujemy chwilę i wyjmujemy zaraz po wypłynięciu. Podajemy leniwe z roztopionym masłem, posypane ciemnym cukrem, można dodatkowo posypać cynamonem, albo zrumienioną bułką tartą. Smacznego. The post Pierogi leniwe tradycyjne appeared first on Damsko-męskie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięminerały (potas, wapń, fosfor, żelazo). Ziemniaki mają dobroczynny wpływ na nasz organizm, gdyż obniżają ciśnienie, dbają o nasz przewód pokarmowy i stan naszej skóry. Pieczenie ziemniaków to najprostszy sposób (zaraz po gotowaniu) ich przyrządzania. Korzystając z młodych ziemniaczków upiekłam je z ziołami i odrobiną oliwy z oliwek. Był to dodatek do obiadu, ale były tak smaczne, że znikały
Kuchcik gotujeniewątpliwą zaletą labneh jest to, że może go zrobić każdy, jakakolwiek wiedza kulinarna jest zbędna. Mam nadzieję, że po przeczytaniu tego wpisu znajdzie się on w Twojej kuchni. Zaraz pokażę Ci jak krok po kroku, jak zrobić własny labneh ! Do czego wykorzystać ser labneh ? Z jogurtu naturalnego odcedzanego przez 6-12 godzin otrzymasz gęsty jogurt typu greckiego. Z jogurtu
Chilli Czosnek i Oliwadługo się przymierzałam. Lubię bowiem kuchnię bezmięsną, lubię również strączki i warzywa. Kiedy w magazynie Jamiego Oliviera zobaczyłam zdjęcie takiego wege burgera, nie mogłam oderwać od niego wzroku. Ślinianki zaraz zaczęły intensywnie pracować i już wiedziałam, że muszę wypróbować ten przepis :) Burgery w tym przepisie robione są z komosy ryżowej (quinoi) i czarnej fasoli w towarzystwie bardzo aromatycznych przypraw
Moja DelicjaUwielbiam zupę ogórkową. To jedna z moich ulubionych zup, zaraz obok pomidorowej . Zawsze lubiłam ostre i kwaśne smaki. Już dawno temu słyszałam o zupie ze świeżych ogórków. Długo zwlekałam z wypróbowaniem zupy ogórkowej właśnie w takiej wersji. Ku mojemu zaskoczeniu tak lubiane przeze mnie danie nie okazało się ani mdłe, ani zbyt mało kwaśne. Dzięki soku z cytryny
Pobite gary BarbaryDzisiaj już na szczęście lepiej, od rana tańczy słońce w firankach. W domu unosi się zapach jagodzianek, które poczyniłam z samego rana. Cichy, spokojny poranek. Czytam sobie różne artykuły. Zaraz wstawię obiad. Takie błahostki... To ciasto polecam absolutnie każdemu, kto narzeka na brak czasu. Nie wymaga ono użycia miksera i robi się je na prawdę szybko. Ciasto typowo
My simple kitchenjedno z moich ulubionych śniadań zaraz obok owsianki, gdyż mogę je przygotować dzień wcześniej. W szczególności sprawdzi się teraz, gdy mamy dostęp do świeżych owoców. W związku z tym, że sama tapioka jest bez smaku, smak zyskuje dzięki temu w czym ją gotujemy, stąd oprócz zwykłego mleka znakomite jest do jego przygotowania także mleczko kokosowe. Ps. tapiokę możecie
Fabryka pomysłówalbo UHT, więc się nie skwasi. Działam szybko i sprawnie bo już zaczyna mi się chcieć jeść. Po krótszej chwili są już pierwsze placki, grube, mięsiste i sycące. I zaraz kuchnia robi się pełna domowników ;-) Takie poranki to ja lubię ;-) SKŁADNIKI: - 750 ml mleka zsiadłego ze śmietaną - 3 szklanki mąki pszennej - 4 jajka - 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
SMYKWKUCHNIczasie nocino zyska głębie smaku i niesamowity bukiet, warto poczekać tyle czasu. Do tej nalewki używamy orzechów zebranych na początku lipca. I powiemy Wam jedną rzecz: spróbowaliśmy tej nalewki zaraz po przefiltrowaniu, po przelaniu do butelek do dojrzewania. Już wtedy była rewelacyjna! Bez problemu już nadawała się do picia. A jaka była po roku dojrzewania dowiecie się tylko wtedy
Marder&Marder Manufacture