pasztet - 4176 przepisów (strona:4/279)

Pasztet z kaszą jęczmienną 34

Pasztet z kaszą jęczmienną. Pasztet warzywno-mięsny łatwy i pyszny. Pasztet z kaszą jęczmienną Pasztet z kaszą jęczmienną to na pewno dodatek, który na stałe zagości w mojej kuchni. Niebywale pyszny i prosty w przygotowaniu ucieszy niejedno podniebienie i będzie znakomitym zamiennikiem kupnych pasztetów o podejrzanym składzie. Do jego wykonania nie potrzebujemy żadnych kulinarnych umiejętności, wystarczą chęci. Pasztet z kaszą(...)jęczmienną jest tak dobry, a jego składniki proste, że nawet ten, kto sceptycznie odchodzi do kasz- pokocha go! Przepis pochodzi z bloga marki  Kupiec Pasztet z kaszą jęczmienną Pasztet z kaszą jęczmienną Pasztet z kaszą jęczmienną Składniki : -  200 g kaszy jęczmiennej, u mnie  Kupiec - 1 duża cebula okrojona w kostkę - 1 duża marchewka, starta na tarce

Z Kuchni Do Kuchni
Przepis na pasztet z wątróbki z żurawiną 66

Przedstawiam Wam przepis na pasztet z wątróbki z żurawiną! Ten domowy pasztet świetnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek. Pasztet przygotujesz w kilka chwil. Jak zrobić domowy pasztet z żurawiną? Aby przygotować pasztet z wątróbką, należy podsmażyć wątróbkę i cebulkę na maśle. Następnie jeszcze gorącą wątróbkę łączymy z żółtkiem i blendujemy. Całość mieszamy z namoczoną żurawiną i doprawiamy solą oraz(...)pieprzem. Przepis na domowy pasztet z wątróbki Pasztet z wątróbki z żurawiną Via Gusto Przedstawiam Wam przepis na pasztet z wątróbki z żurawiną! Ten domowy pasztet świetnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek. Pasztet przygotujesz w kilka chwil. Jak zrobić domowy pasztet z żurawiną?… Drukuj Czas przygotowania: 20 min. Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki 250 g wątróbki

Via Gusto
Wege pasztet z selera 80

Przepis na ten pyszny pasztet z selera przyda się wszystkim tym, którzy może i za selerem nie przepadają, ale za to gotują rosół z jego dodatkiem. Zarówno selera, jak i pozostałe warzywa potrzebne do przygotowania pasztetu możemy ugotować przy okazji, właśnie robiąc rosół. Jest to pasztet bezglutenowy i bezlaktozowy. Wege pasztet z selera, kaszy gryczanej i warzyw to danie, które(...)można podać zarówno na ciepło, jako dodatek do obiadu, jak i na zimno. Jak zrobić pasztet z selera Mój pasztet z selera bazuje na gotowanych warzywach, które najprościej ugotować na przykład przy okazji robienia rosołu (choć oczywiście można je też ugotować po prostu w wodzie). W skład pasztetu wchodzą bowiem: seler, marchewka i kawałek kapusty. Kiedy planuję ten pasztet, dorzucam

Wiszniówka
Pasztet z królika z marmoladą z czerwonej cebuli 170

Pasztet z królika od święta i nie tylko. Kiedyś mój tata hodował króliki, dziś od czasu do czasu jedynie kupujemy mięso od dobrego gospodarza. Pamiętajmy, że to mięso jest bardzo zdrowe. Pomyślcie co jada świnka a co króliczek ? Już raz podawałam na swoim blogu przepis na pasztet. Tym razem przygotowałam go z marmoladą z czerwonej cebuli. Składniki: mięso(...)miękkie obieramy je z kości. Ugotowany boczek mielimy w maszynce do mięsa, mielimy także podroby i mięso królicze oraz słoninę (pozostawiamy jedynie parę plasterków słoniny do zapiekania na wierzch pasztetu). Gotowe zmielone mięso, słoninę, podroby łączymy z jajkami, solą, pieprzem, majerankiem, gałką muszkatołową oraz przeciśniętymi ząbkami czosnku. Wypełniamy formy do pieczenia, wcześniej wyłożonymi papierem do pieczenia. Na wierzch pasztetu układamy

Bon Appetit Małgorzaty
Pasztet z jajek 227

powiedział, że pasztet może być tylko mięsny ? Przepis na ten pasztet bez dodatku mięsa wypatrzyłam na blogu  Olgi Smile . Pasztet mięsny piekłam już wiele razy, więc teraz pora na  coś innego, bo muszę powiedzieć, że zaintrygował mnie ten jajeczny. Jest doskonały z odrobiną chrzanu. Pasztet z jajek Składniki: 10 jajek ugotowanych na twardo

Kulinarne przygody Gatity
Pasztet z zająca 216

naszym domu świąt bez sernika, makowca i pasztetu i mojej Mamy :) Ciasta są już na blogu więc pora na pasztet z zająca  SKŁADNIKI przodek i podroby z zająca          500g podgardla wieprzowego wędzonego 1 kg karkówki 300g wątróbki wieprzowej 100g suszonych grzybków 100g włoszczyzny (marchewka, pietruszka) 5 jajek 2 bułki 7 plastrów wędzonego boczku

Moje Kuchenne Rewelacje
PASZTET Z GĘSIEJ WĄTRÓBKI Z WINEM 179

Pasztety uwielbiam, moja Rodzinka również. I choć ten mnie osobiście do gustu za bardzo nie przypadł, to pozostali domownicy się nim zajadali. Wręcz mlaskali z zachwytu. Cudowny zapach, kremowa konsystencja i obłędny smak - taka była ich ocena. Może zachwyci także i Was. Polecam bardzo gorąco. Bardzo wykwintne danie, idealne na imprezę. Szybkość i łatwość przygotowania sprawia iż na pewno powrócę(...)jeszcze do tego przepisu. Inspiracją był ten przepis a także przepis na pasztet z "Wyśmienitej kuchni francuskiej". Składniki: - 500g wątróbki gęsiej foie gras (do kupienia m.in. w Makro) - 250ml białego wytrawnego wina - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz do smaku - 1 łyżeczka masła (można pominąć) - świeży lub suszony tymianek (dałam 1/2 łyżeczki suchego) - 1-2 łyżeczki oleju kokosowego

Smaczne Zdrowe
Dietetycznie: pasztet z soczewicy. 215

Pasztet pochodzi z programu "Rewolucja na talerzu" o którym już pisałam wcześniej. Będę szczera - mi nie smakował. :( Obawiam się, że jest to kwestia przyprawy garam masala, a więc bądźcie z nią ostrożni ma na prawdę bardzo specyficzny nawet nie tyle co smak ale zapach. Możecie spokojnie przygotować pasztet z połowy przedstawionych proporcji i tak wyjdzie cała keksówka. Składniki: 500g czerwonej(...)dodaję jajka i pistację. Masę przelewam do keksówki wyłożonej papierem. Piekę 30 min w 160 st (tutaj najlepiej zrobić test suchego patyczka, może nie suchego ale sprawdzić czy nasz pasztet się troszkę "ściął"). Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
Pasztet drobiowy z kurczaka 55

Sprawdzony przepis na pasztet drobiowy z kurczaka. Domowy pasztet drobiowy świetnie sprawdza się jako przystawka, na mniej lub bardziej odświętnym obiedzie. U mnie pasztet z kurczaka chętnie jest jedzony zamiast wędliny na kanapce. Biały pasztet drobiowy w swoim składzie zawiera tylko mięso z kurczaka i warzywa, można więc go podać dzieciom lub osobom będącym na diecie. Pasztet drobiowy z kurczaka(...)najlepiej smakuje, gdy jest przygotowany z różnych jego części, i to ze skórą. Najczęściej domowy pasztet robię z ćwiartek kurczaka, gdyż z ćwiartek szybciej się go przygotowuje. Z całego kurczaka robię pasztet drobiowy wtedy, gdy wcześniej był gotowany rosół. Do takiego długo gotowanego mięsa z rosołu, aby pasztet miał smak, obowiązkowo dodaję wątróbkę i dodatkowo przesmażoną cebulę. Z samych piersi

Kuchcik gotuje
Pasztet z dyni piżmowej 98

Jeśli do tej pory pasztet kojarzył ci się tylko i wyłącznie z mięsem, czas zmienić skojarzenia. Pasztet z dyni piżmowej Pasztet z dyni piżmowej to drugi typ warzywnego pasztetu, który przygotowałam w swoim życiu. Pierwszy był z fasoli czerwonej i pieczarek i okazał się strzałem w dziesiątkę. Smakował wszystkim w rodzinie . Po fasoli czas na dynię piżmową. Dynia piżmowa(...)dużej gruszki o łososiowym kolorze skórki. Po ten typ dyni sięgam znacznie częściej niż po standardową dynię. Główny powód, nie jest ona aż tak słodka jak regularna dynia. Do pasztetu poza dynią dodałam także ser oraz paprykę. Pasztet wyszedł lekki, bardzo kremowy i super smaczny . Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce

mecooks
Gęsi pasztet z żurawiną 125

Świętego Marcina”, gęś wreszcie też zawitała na nasz blog również z okazji 11 listopada, w dniu imienin Marcina i Święta Niepodległości. Na stole króluje u nas gęsina pod postacią pasztetu z gęsi z żurawiną. Lubicie domowy pasztet? My bardzo, przygotowujemy pasztety regularnie na różne sposoby, to już kolejny pasztet, który został zrobiony, tym razem z gęsi, pasztet jest kremowy, pachnący(...)gałką muszkatołową i majerankiem Inne przepisy na pasztety: Pasztet wielkanocny pasztet drobiowy z wiśniami przepis na pasztet pieczony Przepis na Gęsi pasztet z żurawiną: 80 dag ugotowanej gęsiny (skrzydła i mięso z korpusu) 250 g surowego boczku 250 g wątróbki gęsiej lub innej drobiowej 1 gotowana marchewka kawałek gotowanego selera 1 łyżka oleju 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 czerstwe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kapuściany pasztet. 130

wegetarian i nie tylko. Elegancki, delikatny ,smaczny na zimno, ale i na ciepło. Stanowi wykwintną przystawkę, dodatek do dania obiadowego albo składnik  kolacyjnego menu. A podstawą tego niecodziennego pasztetu jest włoska kapusta. Pasztet smakiem przypomina brokuły i brukselkę. Jeżeli chcemy ,aby wnętrze było białe, to użyjmy białych liści, a zielonymi wyłóżmy formę. 1kg kapusty włoskiej 1 szklanka śmietany kremówki(...)sól, pieprz do smaku Z oczyszczonej, opłukanej kapusty zdjąć kilka ładnych liści i blanszować je 2 min we wrzątku. Przepłukać zimną wodą ,osączyć i wyłożyć nimi foremkę do pieczenia pasztetu. Resztę kapusty pokroić ,włożyć do garnka, dodać miód, kolendrę, sok z cytryny, sól, pieprz i zalać śmietaną i mlekiem. Dusić, aż kapusta zmięknie i płyn prawie odparuje. Kapustę zemleć

Kulinarny karnet Christophera
Pasztet z soczewicy i fasoli 168

wyrabiamy łyżką, jeśli masa jest zbyt sucha dodać łyżkę miękkiego masła Masę podzieliłam na 2 części i piekłam w 2 foremkach 25 x 11 cm, ( trzeba je dobrze natłuścić) pasztet miał wysokość około 3 - 4 cm, piekłam przez 50 min. w prodiżu. Jeśli w piekarniku z termoobiegiem w temp. 175 stopni C  Pasztet piekłam w dwóch małych foremkach, dlatego(...)piekarnika z termoobiegiem. Za to prodiż ma od dołu dodatkową podstawkę do pieczenia.  Mój pasztet był smaczny, ale trochę suchy. Myślę, że za mocno odparowałam pieczarki, może trzeba było zostawić trochę płynu...albo dodać do masy nie 1 ale 2-3 łyżki masła. Polecam również bezmięsny   pasztet z ciecierzycy i fasoli

Proste Potrawy
Soczewicowy pasztet ze śliwką 199

pizzy, chińskiego i lodów w macdonaldzie, było nagle zmienić swój stosunek do odżywiania. A jednak! I jestem pewna, że wyjdzie mi to na dobre, i teraz, i przyszłości.  Pasztet był pyszny, zajadały się nim również cudowne i kochane pielęgniarki w szpitalu, tydzień temu, kiedy to mój najlepszy (i najostrzejszy) nóż wyrządził mi krzywdę. Prosty, zdrowy i niesamowicie pyszny(...)długości). Następnie układamy ciasno śliwki i wylewamy resztę masy. Przed wstawieniem do piekarnika posypujemy nasionami słonecznika, solą i pieprzem. Najlepiej blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia- łatwiej będzie później wyciągnąć pasztet i przechowywać poza blaszką w lodówce. Pasztet pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez godzinę i 10 minut w 200 stopniach. Następnie odstawiamy na całą noc do wystygnięcia. Dopiero

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania