ciasto cappuccino - 788 przepisów (strona:16/53)

Pychotka kokosowo- cappuccinowa 1454

Nadal ubijając dodawać cukier oraz mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu do masy wsypać wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni. 3. Masa cappuccino : Z mleka odlać 1/2 szklanki. Pozostałe mleko zagotować razem z cukrem waniliowym. W odlanym mleku wymieszać budynie. Masę wlać do gotującego(...)zimny budyń. Utrzeć. Na końcu do masy dodać proszek cappuccino oraz spirytus. Utrzeć. 4. Połowę masy wyłożyć na jeden blat biszkoptu, wyrównać. Przykryć ciastem kokosowym. Na cieście kokosowym rozsmarować drugą część masy cappuccino. Przykryć drugim blatem biszkoptu.  5. Czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną. Czekoladą polewać wierzch ciasta. Gotowe ciasto oprószyć wiórkami kokosowym i wstawać na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto Zmierzch 1414

cukru pudru 2 łyżki żelatyny woda Galaretka kawowa: 800 ml mocnej, słodkiej kawy kieliszek likieru kawowego lub innego alkoholu 5 łyżeczek żelatyny + 200 ml kremówki 2 łyżki cappuccino 1 łyżka cukru pudru Ciasto - żółtka oddzielić od białek, dodać szczyptę soli, ubić je na sztywno. Do ubitych białek dodać cukier i cukier waniliowy, całość miksować około minuty, następnie dodać żółtka, mąkę(...)pokojowej dolać alkohol, wymieszać. Galaretkę schłodzić w lodówce, tężejącą wyłożyć na ciasto, schłodzić w lodówce. Dekoracja - Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i kawę cappuccino, połączyć. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego, udekorować wierzch ciasta. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto cappuccino z wiśniami 382

nasączenia biszkoptów: 400 ml wrzątku 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 6-7 łyżek proszku cappuccino Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów tarta gorzka czekolada Sposób wykonania: 1. Robimy biszkopt: białka ubijamy na sztywno, partiami dodajemy cukier, a potem żółtka. Następnie dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Ciasto wykładamy na blaszkę (36x24cm) i pieczemy w 180 st. C przez 30-40 minut(...)stopniowo dodajemy kawę cappuccino w proszku. Odkładamy 2 łyżki kremu na wierzch ciasta, a do pozostałej części dodajemy wiśnie i delikatnie mieszamy. 3. Kawę rozpuszczalną i cappuccino zalewamy wrzątkiem, studzimy. 4. Przekładamy ciasto: spód lekko nasączamy ponczem, wykładamy 1/2 kremu z wiśniami, na krem wykładamy okrągłe biszkopty namoczone w ponczu i resztę kremu z wiśniami. Całość przykrywamy biszkoptem, lekko

Kuchnia domowa Ani
Torcik cappuccino 234

mascarpone i jajek zastąpiłam lżejszym, na bazie serka ricotta i bitej śmietany. Lekki kakaowy biszkopt, nasączony mocnym espresso z odrobiną likieru i rozpływający się w ustach krem cappuccino, to idealne ciasto nie tylko dla smakoszy kawy. Zapraszam na obłędny w smaku, kawowy torcik cappuccino) Moja starsza córka poprosiła o dokładkę, musiał być pyszny) Torcik cappuccino Biszkopt (dwa blaty, tortownica(...)pieczenia Masa cappuccino: 250 ml schłodzonej śmietany kremówki 500 gr serka ricotta 4-5 łyżkek cukru pudru 3 płaskie łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody 60 g kawy cappuccino w proszku lub 2 łyżeczki kawy w granulkach Poncz: 3/4 szklanki mocnego espresso 2 łyżki likieru( w ostatecznosci wódka) Dodatkowo: 250 ml schłodzonej śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru kakao

Mia Cucina Sofieta
Ciasto puszysta krówka 196

kieliszek wódki 2 opakowania śmietan-fix Na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 200 g masła 50 g cukru pudru Dodatkowo: 3-4 łyżeczki cappuccino do ozdobienia ciasta słodkie kakao, kawałki czekolady WYKONANIE Wszystkie wymienione składniki muszą być w temperaturze pokojowej.    Biszkopt: Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, spód blaszki 25x40 wyłożyć papierem do pieczenia(...)ubijać do momentu aż masa nie będzie lejna, tylko zrobi się puszysta. Gotowy i ostudzony biszkopt przekroić na pół i nasączyć cappuccino. Na dolny oblat nałożyć równomiernie krem budyniowy. Nałożyć górny oblat i posmarować go kremem kajmakowym. Ciasto można ozdobić potartą czekoladą, lub posypać słodkim kakao. Ewentualnie można posypać je płatkami migdałowymi. Pozostawiam to Waszej wyobraźni ;-)     Ciasto jest

Passions hobbies life
pyszne ciasto kokosowo kawowe z bezą 62

puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 30 min. składniki na ciasto kokosowe: 5 białek 200 g wiórek kokosowych 220 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie(...)wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy ok. 30 min. w ok. 180 st.C składniki na krem z kawą cappuccino: 500 ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 żółtek 150 g cukru 40 g kawy cappuccino w proszku 200 g masła w temperaturze pokojowej wykonanie: 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy żółtka, mąkę

Domowy Smak Jedzenia
Kokosowe ciasto Cappuccino - kolejny przysmak z książki siostry Anastazji 444

bardzo lubianych zwłaszcza przez żeńską część biesiadników. Polecam Was wypróbowanie kolejnego przepisu siostry Anastazji. Pierwszy przepis siostry Anastazji, jaki zamieściłam na blogu, był to przepis na ciasto  Pychotka , dzisiaj zapraszam na Cappuccino. Nie zawiedziecie się jego smakiem.Ciemny biszkopt, kokosowy środek i pyszna, lekka masa o delikatnym smaku cappuccino. Z czystym sumieniem polecam to ciasto każdemu łasuchowi(...)niego cappuccino, budyń, cukier waniliowy, mąkę oraz żółtka - dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, wlać zimne mleko z dodatkami i energicznie mieszając gotować na wolnym ogniu przez około pół minuty. Kiedy zgęstnieje odstawić z ognia i wystudzić.  Masło utrzeć i dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Ucierać do uzyskania gładkiego i puszystego kremu. Ciasto przekładamy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tort retro cappuccino 101

Delikatny w smaku tort retro z kremem czekoladowym i cappuccino. Dla przełamania smaku dodałam trochę dżemu z czarnej porzeczki bez cukru. Składniki na biszkopt o średnicy 18 cm: 4 jajka ½ szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier i ubijam, aż piana będzie lśniąca i sztywna(...)bezę. Następnie dodaję po jednym żółtku cały czas ubijając. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu

Słodki sentyment
Ciasto Rozpustny Mnich – wyjątkowo pyszny smakołyk bez pieczenia 173

Ciasto Rozpustny Mnich to rewelacyjny deser bez pieczenia na herbatnikach składający się z masy z mleka w proszku, masy kajmakowej z dodatkiem bakalii i orzechów i polewy czekoladowej. Jest wyjątkowo smaczny i bardzo słodki. Zasmakuje szczególnie dzieciom i wszystkim wielbicielom słodkości. Takie ciasto nie jest trudne do zrobienia, gdyż ogranicza się do wymieszania składników mikserem na masę z mleka(...)jednolitej, płynnej polewy. Czekoladę wylewamy na wierzch ciasta i rozprowadzamy po całej powierzchni. Kiedy polewa czekoladowa przestygnie, ciasto z powrotem wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby masy dobrze zastygły. Ciasto Rozpustny Mnich – wyjątkowo pyszny smakołyk bez pieczenia Zobacz inne przepisy na ciasta z kajmakiem: Ciasto Włoski Narzeczony – rewelacyjny biszkopt z kremem cappuccino Krakersiak z orzechami – ciasto bez pieczenia Bananowa

e-PrzepisyKulinarne
MLECZNA KANAPKA – CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM WANILIOWO-KOKOSOWYM 510

Moje Serowe cappuccino zrobiło furorę – zarówno wśród Was, na blogu, jak i wśród mojej rodziny i znajomych! ( każdego dnia słyszę czy to od Was czy

Ostra na Słodko
Ciasto Cappuccino 253

proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy. Ciasto wylewamy na blaszkę 35x28 cm wyłożoną papierem pergaminowym. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C pieczemy 30 minut. Upieczone ciasto studzimy. masa cappuccino Gotujemy 1,5 szklanki mleka z cukrem, w pozostałym mleku łączymy mąkę, żółtka oraz cappuccino , wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy aby nie powstały grudki chwilę

kgwjanczewo
Ciasta świąteczne – przepisy część III 180

ciast do istniejących zestawień, bo wiem, że im więcej przewijania, tym trudniej coś fajnego wypatrzyć. A jest w czym wybierać Ze zbioru ciast świątecznych nr 1 szczególnie warto zwrócić uwagę na ciasto: gargamel, słonecznikowiec, sernik z rosą, cynamonowiec, pijak, ambasador oraz ciasta orzechowe siostry Anastazji. Z części 2 oczywiście słynny łącki przekładaniec, ale też aniołek, pychotka, rumowy orzechowiec, cappuccino, marysieńka(...)znajdziecie pyszne ciasto na święta w którymś z przygotowanych zestawień. Ciasto jabłkowo-makowo-orzechowe Makowiec z jabłkami (makowiec japoński) Murzynek piernikowy Ciasto murzynkowe z musem bananowym i kakaową pianką Ciasto Pijana śliwka Murzynek z masą jogurtową i malinami Ciasto bakaliowo-czekoladowe Ciasto na coca-coli z masą budyniową i pierniczkami Sernik gotowany z pierniczkami Ciasto z wiśniami Sernik kajmakowy Wiśniowiec

Smaki Na Talerzu
Cappuccino z kokosem 178

Dziś będzie ciasto z efektem wow - czekoladowy biszkopt, krem cappuccino i do tego wszystkie wkładka kokosowa, oj pyszne to było, przepyszne.  Biszkopt:   6 jajek   1 szklanka cukru   3/4 szklanki mąki pszennej  3 łyżki kakao   3/4 łyżeczki proszku do pieczenia   szczypta soli Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy  z solą, a następnie wsypujemy(...)mieszając do zagotowania i zgęstnienia masy. Pozostawiamy do całkowitego ostudzenia. Miękkie m asło ucieramy na puszystą masę, a następnie partiami dodajemy budyń. Na końcu wsypujemy cappuccino. Na dolną część biszkoptu wykładamy połowę masy cappuccino, na nią kładziemy warstwę kokosową i znów smarujemy kremem. Całość przykrywamy górnym biszkoptem. Polewa: 100 g czekolady (u mnie pół na pół mleczna i gorzka

Cynamonowe szczęście
Placek cappuccino z kokosem 457

jednym żółtku, cukier waniliowy, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Krótko, ale dokładnie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 40x28 wyłożyć papierem, wylać ciasto i piec przez około 30 minut w 180 stopniach. Masa cappuccino Do rondla wlać mleko, wsypać budyń, mąkę, cukier, cukier waniliowy oraz żółtka wszystko wymieszać trzepaczką i podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając aż powstanie(...)wzdłuż na 2 blaty. Dolny biszkopt posmarować połową masy. Na masę wyłożyć bezę kokosową. Na bezę wyłożyć drugą połowę masy cappuccino. Wszystko przykryć drugim blatem biszkoptu.  Czekoladę połamać dodać masło i roztopić w kąpieli wodnej. Polać wierzch ciasta. Placek schłodzić. Smacznego

na moim stole...
Biszkopt z masą chałwową 171

przez cały rok, stąd też jej wyjątkowy, świąteczny charakter. Każdy ma taki swój rodzinny przepis, taki „must have” na święta. Dla mnie jest to właśnie ciasto z chałwą. Biszkopt z masą chałwową Biszkopt cappuccino: 5 jajek 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka cappuccino o smaku czekoladowym 5 łyżki cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia (nie jest konieczny, ale dzięki niemu(...)cukier wanilinowy, cały czas ubijając. Do jednolitej piany z cukrem dodajemy po jednym żółtku, za każdym razem dobrze ubijając. Na samym końcu do dobrze wymieszanego ciasta przesiewamy przez sitko mąkę i cappuccino, mieszamy mikserem na najniższych obrotach nie za długo, tylko do momentu połączenia składników. Ciasto wylewamy do formy (33×22 cm) i pieczemy w 180° z termoobiegiem

PatiGotuje

Proponowane wyszukiwania